5 greșeli care te vor opri de la scrierea unei carți

de

Ați început să scrieți o carte, dar ați renunțat nu după multă vreme la ea? Știu, probabil nici unul dintre voi nu este o persoană care să renunțe foarte ușor, însă uneori se întâmplă să faceți niște greșeli care vă pun bețe în roate și vă împiedică să progresați spre succes. Dacă veți corecta aceste greșeli la care mă voi referi în continuare, atunci veți avea mai multe șanse să vă terminați cartea și să obțineți succesul la care ați visat!

Greșeala numărul 1: Nu începeți de jos

Autorii și scriitorii neexperimentați au, de cele mai multe ori, vise prea mari. Mulți dintre ei țintesc mult prea sus. Știu că se spune că e bine să țintești spre lună, că poate vei avea noroc să atingi stelele, dar poate că nu mereu e bine să vă luați după această vorbă. Nu este niciodată o idee bună să înghesuiți toate informațiile de care dispuneți într-o carte uriașă, cu foarte multe pagini.

Astfel de cărți mari îi cam sperie pe unii oameni din ziua de astăzi și nu prea doresc să aibă de-a face cu ele. Pe lângă asta, trăim într-o societate în care lumea este foarte ocupată și foarte nerăbdătoare. Ceea ce înseamnă că indivizii din societate își vor dori întotdeauna o carte care să fie cât mai mică și cât mai ușor și rapid de citit.

Soluția este să începeți să scrieți o carte mai scurtă. Dacă aveți foarte multe informații de împărtășit cu publicul, publicați o serie de cărți, care să conțină mai multe volume pline cu datele respective. Este mai bine să faceți așa, decât să scoateți pe piață un volum de mărimea DEX-ului, care nu va reuși altceva decât să-i sperie sau să îi descurajeze pe potențialii cititori.

Greșeala numărul 2: Nu vă informați suficient în legătură cu ceea ce înseamnă să scrieți o carte

Mulți începători comită această greșeală. Dacă nu ați mai scris niciodată o carte până în prezent, nici măcar să nu vă gândiți să vă apucați până când nu învățați mai întâi ce presupune acest lucru! Recomandarea mea ar fi să urmați un curs despre cum să scrieți o carte, pentru a afla toate informațiile de care aveți nevoie în această direcție.

Puteți găsi astfel de cursuri pe internet. Unele dintre ele sunt gratuite, dar la fel de bune ca unele pe bani, în timp ce pentru altele trebuie să plătiți o anumită sumă de bani. Indiferent de ce fel de curs alegeți, este important să vă asigurați că este unul de calitate.

Țineți minte că nu toate cursurile care sunt gratuite oferă informații utile, la fel cum nici toate cursurile plătite nu au o calitate foarte ridicată.

Greșeala numărul 3: Nu vă alegeți un public țintă

Dacă nu reușiți să identificați pentru ce segment al publicului scrieți cartea, atunci aceasta nu va avea mare succes. Ceea ce ea transmite nu va fi pe aceeași lungime de undă cu cititorii, iar aceștia nu vor înțelege ce ați vrut să spuneți în rândurile pe care le-ați scris.

Când cititorul nu înțelege mesajul transmis, el se va plictisi imediat și va lăsa cartea deoparte, nedorind să o mai citească până la sfârșit. De aceea este extrem de important să știți pentru cine scrieți. Cine este publicul vostru țintă, sunt copiii de o anumită vârstă, adolescenții, tinerii sau oamenii maturi? Sunt ei predominant de sex masculin, sau predominant de sex feminin?

Toate aceste lucruri trebuie să le știți cu exactitate înainte de a vă apuca să scrieți.

Greșeala numărul 4: Nu alegeți un titlu potrivit și o copertă atrăgătoare pentru cartea scrisă

Începătorii nu realizează că un titlu potrivit și o copertă atrăgătoare pentru cartea lor sunt la fel de importante precum conținutul acesteia. Gândiți-vă un pic, ce vede un potențial cititor când ia cartea voastră de pe raft prima dată? Exact, titlul și coperta.

Dacă titlul i se pare interesant și dacă și coperta transmite un mesaj pozitiv, cu care cititorul se poate identifica, atunci este foarte probabil că el o va cumpăra. Dar dacă titlul nu transmite nici un mesaj, iar coperta este extrem de banală și plictisitoare, atunci cititorul va lăsa cartea pe raft și va trece la alta!

Greșeala numărul 5: Nu reușiți să aveți un program de scris bine definit

Pentru a putea avea succes ca scriitor sau autor, trebuie să aveți un program sau un plan de scris bine pus la punct. De cele mai multe ori, începătorii nu reușesc să țină pasul cu ceea ce și-au propus, deoarece nu au un astfel de plan.

Sunt prinși în activitățile de zi cu zi, în problemele care apar, și nu mai au timp pentru scris. Dacă scrieți astăzi o pagină și mai continuați de-abia după o lună cu încă 3, nu cred că veți ajunge prea departe.

Așadar, cel mai bine este să vă stabiliți un anumit interval orar și o anumită zi (sau zile) din timpul săptămânii ori din weekend, în care să puteți să scrieți câteva pagini. Nu este nevoie să vă retrageți în munți pentru a avea inspirație sau pentru a scrie o carte de succes, dar cu siguranță aveți nevoie de timp și de idei bune pentru a avea succes cu ea!