5 retete delicioase de ciorba de varza

de

Tipurile de varză pe care le avem la îndemână în ziua de astăzi sunt foarte multe, neputând a le număra pe degetele unei mâini. Le puteți folosi pe oricare dintre ele în bucătărie, realizând niște feluri de mâncare cu adevărat delicioase! Printre ele se găsește și ciorba de varză. Aceasta are o serie de beneficii pentru sănătate, putând a se face chiar cure de slăbire cu ciorba sau supa de varză.

Beneficiile ciorbe de varză sunt: ajută la eliminarea kilogramelor în plus, oferă un număr bogat de vitamine, îmbunătățește digestia, oferă o rezistență sporită în fața afecțiunilor des întâlnite la oameni și menține pielea tânără.

Indiferent de felul sau varietatea de ciorbă pe care o alegeți, aceasta va face garantat minuni pentru corpul vostru. Și nici nu trebuie să fiți bucătari experimentați pentru a o prepara, deoarece este foarte simplu de făcut. Iată câteva exemple de feluri de ciorbă de varză pe care le puteți încerca..

1. Ciorba de varză clasică

Ingrediente:

– o varză;
– 6 cepe medii;
– 6 cepe verzi;
– 6 morcovi;
– 2 ardei grași;
– 5 tulpini de țelină;
– 120 de grame de orez;
– sare și piper negru proaspăt

Cum se prepară:

– se taie legumele în bucăți mici;
– se pun într-o oală cu apă rece și se fierb;
– se lasă să fiarbă la foc înăbușit, neacoperite, pentru 10 minute;
– după 10 minute, se acoperă oala cu un capac și se dă focul la mic;
– se lasă ciorba să fiarbă până când legumele se înmoaie suficient de mult;
– se adaugă orezul, sarea și piperul

2. Ciorba de varză răcoritoare

Ingrediente:

– 3 căni de supă de pui sau vită;
– o cană jumătate de varză, feliată mărunt;
– o lingură de muștar;
– o linguriță de zahăr;
– două căni de lapte bătut;
– un castravete, feliat mărunt;
– o lingură de mărar proaspăt, tocat;
– 2 linguri de pătrunjel proaspăt

Cum se prepară: într-o cratiță medie se încălzește supa și se adaugă varza. Se lasă la foc înăbușit pentru 10 minute. Se ia cratița de pe foc și se adaugă muștarul, mărarul și zahărul. Se amestecă laptele bătut și se adaugă castravetele. Ciorba se lasă la răcit pentru două ore și jumătate, după care se adaugă pătrunjelul și se consumă rece.

3. Dieta militară cu ciorbă de varză

Ingrediente:

– o varză mare;
– o legătură mare de țelină;
– două legături de ceapă verde;
– o conservă mare de roșii;
– două conserve de supă de pui;
– 3 ardei grași mari;
– sare și piper după gust

Cum se prepară: modul de preparare este extrem de simplu. Se taie toate legumele și se pun într-un recipient mare, alături de supa de pui. Se adaugă roșiile și se lasă la foc mic pentru 15 minute, după care se poate servi!

4. Ciorba de varză cu dovlecei

Ingrediente:

– jumătate de varză medie, tocată;
– 3 dovlecei medii, tăiați;
– un cățel de usturoi mare, tocat și zdrobit;
– 1/4 lingură de busuioc uscat;
– jumătate de lingură de piper negru;
– sare după gust;
– două linguri de pastă de tomate;
– o conservă de supă franțuzească de varză;
– 1-2 căni de spanac tocat;
– jumătate de cană de morcov tăiat;
– sos Worcestershire

Cum se prepară: se amestecă toate ingredientele laolaltă și se lasă la foc mic pentru 10-15 minute, după care se poate servi.

5. Ciorba de varză pentru dieta de slăbit

Ingrediente:

– o varză verde închis mare;
– un ardei roșu, unul galben și unul verde;
– o căpățână de țelină;
– 2 morcovi:
– un kilogram de ciuperci;
– o pungă mică de spanac;
– o pungă mare de năsturel;
– o pungă mare de frunze de voinicică;
– 3 cepe;
– o conservă de supă de pui

Cum se prepară: se adaugă toate ingredientele într-o oală și se pun la fiert. După ce dau în fiert, se scade temperatura de gătire și se lasă ciorba la fiert pentru încă 10-15 minute.

Acestea sunt doar câteva exemple de preparare a unei ciorbe de varză delicioasă și sănătoasă. Vă mai puteți inspira, evident, din alte cărți de bucate, siteuri online culinare sau de la prieteni ori familie pentru alte moduri de preparare a ciorbei de varză.