5 sfaturi pentru poze mai reuşite în fotografia culinară

de

Ultima nebunie în materie de fotografie este, din câte am observat, postarea de poze cu diverse feluri de mâncare pe site-urile de socializare, inclusiv Facebook. Este foarte la modă să pozezi tot ce prinzi în fața ta pe masă. Eu, personal, nu am înțeles niciodată ce este așa de spectaculos la această „formă de artă”. Dar cine sunt eu să judec lumea, nu? Dacă unora le place, să-i lăsăm să-și manifeste geniul creator în ceea ce fac!

Chiar dacă eu nu sunt un mare fan al fotografiei culinare, m-am gândit, totuși, să alcătuiesc o listă de sfaturi pentru împătimiții care știu că se află acolo, undeva, în fața unui calculator, și citesc cu atenție articolul de față. Nu negați și nu vă ascundeți, știu că așa este! Trecând la lucruri un pic mai serioase, dacă vreți să faceți poze mai reușite pe care să le postați pe Facebook, iată cum ar trebui să procedați.

1. Lumina

De cele mai multe ori, indiferent de fotografiile pe care le facem, lumina este unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să-i luăm în calcul. Ea poate face diferența între un set de poze reușite, care lasă pe toată lumea cu gura căscată, și unele mediocre. Camera foto sau telefonul utilizate pentru poze ar trebui să fie mereu lăsate pe setarea automată.

În general, lumina naturală este cea mai bună. În cazul în care nu sunteți mulțumiți de rezultate, folosiți-vă și de modul manual al aparatului pentru a face modificările necesare, apoi încercați din nou!

2. Compoziția

Subiectul pozelor, adică mâncarea, ar trebui să se afle mereu nu chiar în centrul imaginii. Nu întotdeauna dă bine. În schimb, plasați-o sau fotografiați-o dintr-o altă poziție, undeva mai la dreapta sau mai la stânga imaginii în cauză, pentru un efect mai puternic asupra celui care va privi poza.

3. Unghiurile

Un alt sfat bun pentru aceia dintre voi care sunteți pasionați de fotografia culinară, este acela de a fotografia felurile de mâncare preparate și din alte poziții sau unghiuri. Altfel va arăta o poză în care subiectul a fost fotografiat de sus, din lateral, de-aproape, sau într-un unghi diferit, comparativ cu o poză obișnuită.

4. Blurarea pozei

Folosiți unealta de blurare dintr-un program de editare a pozelor și blurați un pic imagina pe care urmează să o postați online. Artificii de acest gen pot face poza mult mai interesantă, ceea ce vă poate aduce multe like-uri! Încercați să nu blurați felul de mâncare, ci mai degrabă marginile pozei!

5. Povestea din spatele pozei

Orice poză pe care o postăm pe un site de socializare spune o poveste. Nici nu trebuie, de multe ori, să scriem nimic. Din ea se înțelege foarte bine totul! Deci, prin pozele voastre, și voi veți spune lumii povestea vieții voastre, într-un fel. Dacă o faceți corect, veți avea șansa de a vă câștiga foarte mulți admiratori!