6 pași simpli pentru a scăpa definitiv de grăsime

de

Dacă cu ceva timp în urmă scriam aici, despre ce ar trebui să mâncăm pentru a slăbi, m-am gândit că ar fi de foarte mare ajutor pentru cei care se luptă permanent cu kilogramele în plus să revin cu o continuare a acelui articol. De această dată, subiectul dezbătut va fi cel al menținerii unui stil de viață sănătos (alimentație și exerciții), pentru a te asigura că kilogramele date jos nu se vor mai depune în veci!

M-am gândit, așadar, să vin în întâmpinarea voastră, a celor pentru care lupta cu kilogramele pare să nu se mai sfârșească, cu prezentarea a 6 pași simpli pentru a scăpa definitv de grăsime. Iată care sunt aceștia și ce ar trebui să faci pentru ca totul să decurgă mult mai ușor:

1. Stabilește-ți țeluri realiste

Există o zicală cât se poate de adevărată care descrie foarte bine acest aspect: ”Planurile nu reprezintă nimic, planificarea e totul”. Așadar, înainte de a porni pe un astfel de drum, este important să îți stabilești un scop realistic și să faci tot ce ține de tine pentru a-l atinge.

De exemplu, poți stabili exact numărul de kilograme de care vrei să scapi în următoarea lună. Dacă îți pui în minte să slăbești 10 kilograme, riscul de a renunța pe parcurs este foarte mare. Te vei gândi că un astfel de obiectiv este imposibil de atins și că mai bine renunți decât să fii dezamăgit la sosirea termenului.

Mult mai indicat este să îți pui în gând să slăbești aproximativ 1-2 kilograme pe săptămână, să continui încet, dar sigur, planul de scădere în greutate.

2. Apelează la ajutorul celor din jur

Este foarte greu să reușești de unul singur atunci când ți-ai pus în cap să îți schimbi în întregime stilul de viață. Vei fi de multe ori tentat să renunți (mai ales atunci când cei din jur se răsfață cu pizza) dacă nu ai pe cineva alături, care să te susțină în tot ceea ce faci.

Încearcă să îți convingi familia să ți se alăture și vei fi cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului pe care ți l-ai impus.

3. Fă-ți un plan de antrenament

Degeaba încerci să te păcălești că vei reuși să slăbești doar mâncând mai puțin. Dacă nu vei pune la punct un plan de exerciții (indiferent că alegi să mergi la sală sau să practici diferite sporturi în aer liber), obiectivul tău va fi sortit eșecului.

Iată câteva exerciții pe care le poți practica atât la sală, cât și în confortul propriei case:

  • 10-15 minute de alergare;
  • Flotări – 2-5 seturi a câte 10 repetări;
  • Flotări din genunchi;
  • Sărituri cu coarda – 2-5 seturi a 60 sec. fiecare;
  • Tracțiuni la bară – 2-5 seturi, fiecare cu câte 2-5 repetări sau chiar mai multe, dacă poți.

4. Creează-ți obiceiuri alimentare sănătoase

Dacă nu ai un plan alimentar bine pus la punct și dacă nu stabilești câteva reguli clare, pe care să le respecți indiferent de situație, cel mai probabil nu vei reuși să slăbești prea mult, ba dimpotrivă, te vei lăsa pradă tentației de a gusta din alimente ”interzise”. Iată câteva reguli simple și ușor de respectat, pe care le poți lua în calcul:

  • bea mai multă apă;
  • consumă mai multe fructe și legume;
  • evită îndulcitorii;
  • evită mâncarea de tip ”junk food”;
  • fă mișcare în mod regulat;
  • monitorizează-ți progresele;
  • monitorizează aportul de calorii.

5. Învață despre nutriție

Pentru a-i asigura organismului toți nutrienții de care are nevoie trebuie să știi mai întâi care sunt aceștia. Poți fie să urmezi cursuri de nutriție, fie să te documentezi pe internet cu privire la acest aspect. Atenție însă la sursa informației! Nu toate site-urile sunt specializate în a oferi sfaturi în acest domeniu, așa că multe din informațiile pe care le găsești pot fi eronate.

Caută surse de încredere, precum blogul unui nutriționist celebru și certificat sau site-urile medicale și de sănătate, etc.

6. Fii perseverent

Ambiția și perseverența sunt factori cheie atunci când vrei să slăbești, dar mai ales când vrei să menții rezultatul obținut. Poate fi destul de greu să te abții de la a gusta ceva dulce sau să te înfrupți dintr-o mâncare nesănătoasă. Însă trebuie să fii capabil să faci o analiză între avantaje și dezavantaje și să realizezi că nu are rost să arunci pe apa sâmbetei luni de muncă pentru o pizza, de exemplu.