7 motive pentru a investi în metale prețioase

de

În zilele noastre, siguranța pe plan financiar nu mai este garantată. Cum dolarul american se află în situația de a-și pierde poziția de monedă de rezervă a lumii, cu toții ar trebui să ne concentrăm mai mult atenția pe strategii de investiții mai sigure.

Conform lui Robert Kiyosaki, un foarte cunoscut investitor financiar și autor al best seller-ului internațional „Tată bogat, tată sărac„, există o opțiune care ne oferă cele mai bune șanse de a avea un succes în acest domeniu: investirea în metale rare, în special în aur și argint. Dar care sunt cele 7 motive pentru care ar trebui să faceți și voi un asemenea pas? Iată-le prezentate în continuare.

1. Nu este nici o îndoială că valoarea dolarului american se va deprecia atunci când acesta nu va mai fi o monedă de rezervă a lumii. Ca rezultat al acestui fapt, va apărea inflația, iar prețurile produselor vor crește și valoarea anumitor acțiuni va scădea. Ceea ce trebuie să mai știți este faptul că până și banii pe care i-ați investit într-o manieră mai cumpătată, sau cei care se află într-un seif, vor avea de suferit datorită erodării puterii de cumpărare rezultată din apariția inflației.

2. Aurul și alte metale nobile își mențin valoarea în timp, însă rezervele sunt limitate. Aurul a reușit să realizeze ceea ce banii de hârtie nu au putut. Și anume, nu doar să-și mențină valoarea de-a lungul timpului, dar să și-o și crească. El este o resursă naturală și nu poate fi creat de om, ca atare, deși este căutat în continuare de către mineri pentru a fi adus la suprafață, devine din ce în ce mai greu de găsit.

Ca în orice astfel de situație, cu cât un bun este mai dificil de obținut, cu atât prețul lui va crește și mai mult. Așadar, acum este momentul potrivit pentru achiziționarea aurului. În trecut, în perioadele în care inflația era foarte ridicată, inclusiv prețul acestuia era mai mare.

3. Cererea de metale rare va crește în următorii câțiva ani. Multe metale native, în special argintul, se folosesc frecvent în numeroase industrii. Mai exact, 75% din argintul scos la suprafață este vândut pentru a fi folosit în scopuri industriale. Conform unor studii, acest procent se va majora cu 36% până în 2016. Revenind puțin la Kiyosaki, acesta este de părere că argintul va ajunge să fie chiar mai valoros decât aurul pe viitor, tocmai din această cauză.

Și platina va fi unul dintre metalele al cărui preț se așteaptă să crească, acesta fiind și mai dificil de găsit în scoarța terestră decât aurul sau argintul.

4. Metalele prețioase sunt imune la efectele inflației. Aurul, argintul, paladiul, platina și alte metale prețioase au valoare intrinsecă, valoare pe care alte tipuri de investiții nu o pot egala. Cu alte cuvinte, acestea își vor menține întotdeauna valoarea, chiar dacă ea va fluctua. De aceea, ele sunt o formă sigură de investiții.

5. Când situația economică o ia la vale, metalele prețioase pot fi folosite ca monedă de schimb. Sumele foarte mari de bani de care dispuneți acum pot ajunge să nu mai valoreze nimic în perioadele prelungite de inflație. Cu metalele prețioase, situația este complet diferită, ele fiind niște bunuri tangibile care se vor afla mereu la mare căutare. De aceea, ele vor putea fi folosite ca monedă de schimb, nefiind afectate în vreun fel de efectele inflației.

6. Metalele rare oferă o lichiditate pe care alte tipuri de investiții nu o pot oferi. Tocmai pentru că sunt niște mărfuri foarte valoroase, metalele prețioase, în special aurul și argintul, sunt niște active extrem de lichide, care pot fi transformate, la nevoie, în bani.

7. Deținerea de metale prețioase este cea mai bună metodă prin care vă puteți proteja avuția. Întotdeauna va exista o piață pentru metalele rare, fapt ce vă garantează că valoarea acestora nu va dispărea niciodată.