Acupunctura – o terapie alternativă cu tradiție

de

Acupunctura este o terapie alternativă cu rădăcini în tradiția milenară chineză, fundamentată pe intervenția cu ace speciale asupra blocajelor energetice din diferite zone ale corpului. Prin stimularea acestor puncte care sunt localizate de-a lungul meridianelor energetice, acupunctura poate trata o gamă largă de afecțiuni, precum: noduli mamari, tumori benigne și maligne, noduli tiroidieni, dureri cronice cauzate de afecțiuni vertebrale, hipo și hipertiroidie, artrită reumatoidă, adenom hipofizar, discopatie, hernie de disc, atrofie cerebrală și cerebeloasă, osteoporoză, nevralgie, depresie, anxietate, nevroză, artroză, spondilită anchilozantă, migrene, insomnie și multe altele.

Terapia cu acupunctură este complementară cu terapia naturistă, deoarece acupunctura acționează la nivel energetic, pe când terapia cu plante acționează la nivel organic, fiind responsabilă cu vindecarea și regenerarea țesuturilor și organelor bolnave.

Durata tratamentului cu acupunctură

Tratamentul cu acupunctură este unul personalizat pe fiecare pacient în parte, în funcție de afecțiunea pe care o prezintă și răspunsul organismului său la tratament. O ședință poate dura de la 10 minute la o oră, în funcție de complexitatea procedurilor aplicate și stadiul blocajelor energetice.

Primele semne de vindecare sunt vizibile după 2-4 săptămâni de terapie, timp în care are loc echilibrarea energetică și substanțele vindecătoare ale plantelor utilizate în terapia naturistă complementară își fac efectul.

Frecvența ședințelor de acupunctură este, de asemenea, diferită de la caz la caz, în funcție de tipul și complexitatea afecțiunilor cu care se prezintă pacientul. În cazurile cele mai complicate, pacienții merg de două ori pe săptămână la tratament, dar în general, ședințele de acupunctură au loc o dată pe săptămână.

Procedura terapiei cu acupunctură

Acupunctura presupune introducerea acelor speciale pe diferite zone ale corpului, punctele energetice fiind răspândite pe toată suprafața acestuia. Tratamentul este personalizat pe nevoile pacientului, acupunctura fiind o terapie care abordează holistic sănătatea oamenilor. Spre exemplu, dacă un pacient acuză probleme la nivelul ficatului dar suferă și de oboseală cronică, se va acționa atât la nivelul centrilor energetici unde se localizează afecțiunea hepatică, cât și la cei responsabili cu detensionarea sistemului nervos.

În cazul persoanelor supraponderale, terapia cu acupunctură este completată de o dietă corespunzătoare. Acupunctura acționează supra sistemului endocrin și restabilește echilibrul metabolic care a determinat acumularea de țesut adipos. În același timp, se elimină țesutul adipos din jurul organelor și se stimulează metabolismul care pune în mișcare arderea grăsimilor, prin restabilirea circuitului tiroidă-pancreas-glande suprarenale.