Alimente ce te ajută să slăbești

de

Cum ar fi dacă ar exista un aliment gustos pe care l-ai putea consuma oricând ai vrea fără a exista riscul de a te îngrășa?
Ei bine, până când se va descoperi un astfel de aliment va trebui să te gândești de două ori înainte să începi o ciocolată, asta dacă ții la siluetă.

Dar există anumite alimente ce, datorită unor combinații de calități, te pot sătura rapid fără a-ți pune în pericol greutatea.
Alimentele bogate în fibre și proteine vor fi principalul subiect de discuție aici. Te poți înfrupta din următoarele alimente fără a te simți vinovat la final.
Deci, fără alte introduceri, uite câteva alimente ce te vor sătura fără să te îngrașe.

1. Broccoli

Este adevărat, broccoli nu este mâncarea preferată a multora, dar nu îi putem ignora calitățile nutriționale și beneficiile pe care aceasta le aduce.
Broccoli are un conținut ridicat de apă și fibre, ceea ce înseamnă că o porție are foarte puține calorii. Dacă te vei întreba vreodată cum ți-ai putea umple farfuria fără a te simți vinovată după masă, amintește-ți de broccoli.

Dar asta nu e tot. După cum ți-am zis, broccoli vine la pachet cu multe fibre. Aceste fibre îți reglează digestia și îți mențin senzația de sațietate pentru o vreme îndelungată.
În plus, antioxidanții prezenți în broccoli (în mare parte sulforafan) îți vor menține flora intestinală sănătoasă, ajutându-te să lupți împotriva cancerului.

2. Ouăle

Unii consideră ouăle ca fiind cea mai completă sursă de nutrienți de pe planetă. Poate este adevărat, însă un lucru este sigur: ouăle sunt cea mai bună sursă de proteine. De aceea atât de mulți atleți, culturiști și pasionați de fitness le consumă constant.
Sunt sigur că ai văzut faza aceea dintr-un film în care un tip bea o cană plină cu ouă crude. Ei bine, este un motiv pentru care face asta.

Ouăle au anumite beneficii ce rar le întâlnești și în alte alimente. În primul rând sunt ieftine, ușor de găsit, pot fi gătite în nenumărate feluri și sunt cel mai bun mod prin care îți poți crește consumul de proteine. În plus, dacă compari numărul de proteine pe care le obții pe porție cu numărul de calorii, o să observi că ele sunt defapt foarte scăzute în calorii.
Dar asigură-te că atunci când le mănânci le mănânci complet. Asta înseamnă că nu arunci gălbenușul, deoarece aproape jumătate din toate proteinele din ou se găsesc acolo.
În plus, ouăle conțin vitamina D și colesterol „bun” (HDL), ambele importante în tonifierea și creșterea masei musculare.
Așa că dacă te gândești să-i oferi corpului tău un boost proteic, începe-ți dimineața cu o omletă!

3. Quinoa

Chiar dacă majoritatea dintre noi încă avem probleme cu pronunțarea corectă a cuvântului quinoa, te pot asigura că există multe beneficii ascunse ale acestui aliment. Nu degeaba incașii mâncau această cereală înainte de o bătălie.
Quinoa este bogată în ceea ce se numește proteină completă, fapt ce înseamnă că ea conține toți aminoacizii necesari nevoilor tale. Acești aminoacizi esențiali se găsesc în carnea roșie slabă, carnea de pasăre, pește și în produsele lactate. Deci dacă consumi această cereală obții multe din beneficiile aduse de consumul de carne, lucru ce merită notat dacă ești vegetarian.

Quinoa conține și multe fibre (6 g/porție) și proteine (16 g/porție). Din cauza acestei cantități ridicate de fibre, quinoa îți poate reducere colesterolul, îmbunătăți sănătatea colonului și prelungi senzația de sațietate de după masă – ceea ce înseamnă că nu o să îți fie foame după 30 de minute de la masă.

4. Carnea de Vită (scăzută în grăsime)

A fost, și încă este, multă zarvă în medie când vine vorba de carnea roșie. Unii susțin că ar fi cancerigenă, în timp ce alții râd când aud astfel de afirmații și încurajează pe toată lumea să consume fără griji carne roșie.

Sincer, încă nu știm cu siguranță care parte are dreptate, deșii cercetătorii încă se străduiesc să afle adevărul. Recomandarea mea este să mănânci carne de vită ce provine de la un animal hrănit cu iarbă și crescut într-o oarecare libertate. Desigur, nu trebuie să mănânci carne roșie în fiecare zi.
Un lucru de care putem fii siguri este conținutul foarte ridicat de proteine, vitamina B12, fier și alți nutrienți importanți precum acizii grași omega-3 ce se află în carnea de vită slabă. Aceasta conține și nutrienți ce susțin creșterea masei musculare, cum ar fi creatina și zincul.
Totuși, carnea de vită nu e calorie free. Din potrivă, trebuie să ai grijă să nu consumi prea mult din acest aliment pentru a-ți menține silueta. Când alegi să mănânci carne roșie, asigură-te că îți reglezi și restul dietei pentru a nu îți încărca consumul de calorii.

Acestea au fost câteva alimente ce te ajută să slăbești.

Baftă!