Asa arata aplicatiile noi de mesagerie aparute dupa WhatsApp

de

WhatsApp a ramas una din cele mai utilizate aplicatii de mesagerie din lume, demonstreaza cele 1000 de milioane de persoane care utilizeaza aplicatia cel putin o data pe luna.

In ciuda acestei cifre importante, adversarii directi, Snapchat si Telegram, au reusit sa creasca de asemenea cifra utilizatorilor. Schimbarile aduse in ultima vreme in ambele aplicatii au reusit sa convinga ca merita sa le utilizeze, fie ca o aplicatie principala de mesagerie sau secundara. La fel cum sunt utilizate mai multe retele sociale, din ce in ce mai multe persoane folosesc diferite aplicatii de mesagerie. Un fenomen ce are loc pentru ca au incorporate functii ce fac diferenta.

De exemplu, aplicatia Kik, a reusit sa devina destul de cunoscuta in randul adolescentilor din Statele Unite datorita anonimatului complet. Aceasta nu este conectata la retele sociale sau la un numar de telefon. Este suficient sa se logheze cu orice denumire si sa aleaga o poza de profil pentru a putea incepe conversatia. De la inceputul aparitiei ei, noiembrie 2012, pana in acest moment, au reusit sa stranga 240 de milioane de utilizatori. Una dintre cele mai recente aplicatii aparute este Wire, care concureaza cu Skipe. Punctul sau forte este ca este mai sigura fata de Telegram.

De asemenea, exista si alte aplicatii vechi ce lupta pentru partea lor din tort, precum Line. Firma mama a apliciatiei, foarte populara in partile Asiei, afirmau de curand ca au ajuns la 1000 de miloane de utilizatori inregistrati. Pentru ca nu dezvaluie cati utilizatori erau activi, numarul ar putea fi mult mai mic. Cand a aparut Line, multi au instalat aplicatia din curiozitate, dar au renuntat sa o utilizeze pentru ca smartphonurile din anii trecuti incarcau greu aplicatia datorita resurselor numeroase, ceea ce nu s-a intamplat si cu WhatsApp.

Un semnal ce da de gandit este ca in ciuda cifrei mari de utilizatori activi, WhatsApp a inteles faptul ca concurenta trebuie luata in serios: in cateva luni vor inceta sa mai functioneze in sisteme de operare, cum ar fi Symbian sau Blackberry, un pas important pentru modernizarea functiilor asemanatoare ale aplicatiilor Snapchat si Telegram, cei mai importanti concurenti, ,mai ales daca luam in considerare evolutia celor doua aplicatii. Ambele aplicatii au in comun faptul ca au aratat ca nu sunt doar niste aplicatii de mesagerie. Telegram a optat pentru sporirea securitatii grupurilor, care de cateva sapatamani pot avea membri pana la 5 milioane. Snapchat, in afara chat-ului, permite postarea stirilor cu poze, iar utilizatorii sai pot afla de acestea prin intermediul mass-mediei.

In concluzie, este dificil de aflat daca mai este loc pentru o platforma noua care sa se poata dezvolta precum WhatsApp, Telegram si Snapchat.