Descoperiti deliciile bucatariei franceze!

de

Cordon Bleu, Foie gras, ratatouille, coq au vine, Dom Perignon, pronuntate rar si cu dictie perfecta de francez, ca intr-un bistro de pe malul Senei! Bucataria franceza este un cult si trebuie tratata in consecinta. Bucataria franceza are surse infinite. Salatele stropite bine cu ulei de masline, melci, branzeturi, scoici, tarte si vin parfumat, toate se regasesc in meniurile specifice francezilor.

Datoram bucatariei franceze sulfeurile, maioneza, salata boeuf, muschiul sau sparanghelul gratinat. La francezi masa este un ritual. Franta se poate lauda cu mii de restaurante in care maestrii bucatari combina magic ingredientele si expun in fata curiosilor sau a gurmanzilor delicatese unice. Franta se poate lauda cu mese copioase pregatite indelung si savurate pe indelete impreuna cu familia, o dupa amiaza intreaga. Ritualul mesei de duminica este sfant si felurile de mancare pot sa fie singure o carte de bucate.

Franta se poate lauda cu mai multe feluri de branza sau cascaval: branza proaspata, cu coaja acoperita de mucegai alb sau albastru natural, branza presata la cald sau la rece. De asemenea Franta se mandreste cu mai multe tipuri de vinuri cu renume mondial care insotesc fiecare fel de mancare si imbata simturile.

De sute de ani francezii traiesc o adevarata poveste de dragoste cu arta culinara condimentata de toate influentele exotice si de schimbarile epocii. Franta si-a ridicat preparatele la rang de arta si a oferit lumii sosurile celebre si specialitatile.

Francezii au invatat sa nu ii plictiseasca pe strainii care au venit sa guste din minunile lor si fiecare regiune are parte de propriul parfum. In Bretania si Normandia, aromele de mere si unt ametesc simturile. In sud puteti sa gustati specialitati precum foie gras si ciuperci. In sud est se simt influentele venite de pe coastele Mediternaei care aduc alte ingrediente: uleiul de masline este la mare cinste, la fel si salatele si condimentele. In est, se simt influentele germane si gasim carnati, bere si slanina. In nord est se intalneste sampania iar in nord vest sunt caracteristice scoicile, crustaceele, fructele de mare precum si alte specialitati marine. Bordeaux si Bourgogne sunt recunoscute pentru varietatea de vinuri. Fiecare regiune din Franta are propriul gust.

Avand la dispozitie atata mancare se poate crede ca francezii au probleme serioase cu alimentatia. In mod suprinzator acestia sunt unii din cei mai sanatosi si mai zvelti europeni. In sud, meniul este format din mese usoare care cuprind multe legume si fructe, si in rest, chiar daca sosurile sunt mai bogate in lipide, la masa se foloseste si vinul rosu.