Istoria borsului acru

de

Dietele moderne presupun un plan de alimentatie complicat, de cele mai multe ori greu de respectat si de finalizat. Sunt trecute cu vederea leacurile traditonale care se pot prepara foarte simplu in casa din ingrediente usor de gasit, leacuri a caror beneficii intrec detasat noile diete complicate de detoxifiere. Un astfel de preparat miraculos, folosit atat in mancare cat si consumat ca atare este borsul. Reteta a aparut pentru prima data in partea de est a Europei (Federatia Rusa) dar beneficiile si gustul aparte al sau a determinat raspandirea acestuia in toata Europa si nu numai.

Daca ai gatit cel putin o data cu bors atunci trebuie sa stii ca acesta nu este folosit doar la ciorbe, ci poate fi folosit in cure de diferite feluri, in cantitati diferite. Un lucru important de tinut cont daca il folosesti in bucatarie este ca borsul se adauga in ciorbe numai dupa ce a fost fiert in prealabil si dupa ce legumele si carnea din ciorba au fiert.

Inainte de a cauta cea mai noua dieta de detoxifiere alege metode incercate si recunoscute pentru rezultatele lor. Spre exemplu, borsul este un bun adjuvant în cazul bolilor respiratorii precum bronsita, astmul si sinuzita. Datorita mineralelor si vitameralelor pe care le contine functioneaza ca un tonic extrem de eficient. Daca suferi de diferite boli respiratorii consuma doua cani de bors pe zi in cure de cate trei saptamani. Sunt recunoscute efectele benefice ale borsului in tuberculoza, in acest caz consuma în fiecare zi, cate o jumatate de litru, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Substantele active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca aceasta boala. Pe langa medicamentatie, consuma-l cu incredere pentru ca preintampina agravaraile si recidivele.

Taratele de grau fermentate impreuna cu celelalte ingrediente naturale pe care le contine borsul se pare ca au un efect pozitiv si trateaza toate bolile de ficat si de plamani, hipertensiunea ai anemia. Daca in medicina clasica infarctul sau cancerul de colon presupun o medicamentatie care poate afecta alte organe, de preferat este pentru a le preveni sa recurgi la medicina homeopata sau la cure naturale precum cea cu bors. Toxinele acumulate in ficat sunt eliminate daca introduci in alimentatie o cana de 250 de ml de bors pe o perioada de 10 zile. Exista insa si alte afectiuni care se trateaza cu bors. O boala a societatii moderne este oboseala cronica, care poate fi combatuta cu un sfert de litru de bors pe zi pe o perioada de 15 zile. Sistemul nervos este revigorat daca adaugi la bors o infuzie de soc si o lingurita de miere. Vei obtine o bautura delicioasa cu numeroase calitati pentru sanatate.

Daca pana acum am mentionat beneficiile interne ale consumul de bors, utilizarea sa nu se opreste aici. In cosmetica are faima de a face tenul catifelat, de a-l proteja de uscare in perioadele reci sau in cele cu vant puternic. Il poti adauga la mastile faciale sau poti tampona pielea cu o vata inmuiata in bors. Nu ezita in a incerca acest leac miraculos pentru sanatatea ta!