Retromobil Club România

de

R.C.R sau Retromobil Club România s-a format în anul 1998 de către 21 de pasionaţi, iubitori ai vehiculelor istorice, care s-au întâlnit la Bucureşti şi au decis să înfinţeze o asociaţie care să funcţioneze şi să fie organizată la fel ca celelate asociaţii cu tradiţie din afara ţării, în domeniul maşinilor istorice.

Începutul R.C.R. a fost unul anevoios şi plin de obstacole datorită procedurii de înregistrare de lungă durată, birocraţia bine cunoscută din România precum şi din cauza unor persoane “ binevoitoare”, însă toate aceste hopuri au fost depăşite şi astfel Retromobil Club România a luat naştere.

După înfiinţare, clubul a început să devină o prezenţă din ce în ce mai obijnuită pe scena automobilistică românească, cel mai cunoscut eveniment organizat de acest club fiind standul retromobil din cadrul Salonului Auto Bucureşi din 1998.

Cubul a vut mai multe sedii, primul fiiind in Str. Ispravnicului, urmând  Str. Agricultori şi Str. Gilortului, iar din 2008 activează în sediul actual din Bd. Elisabeta nr. 45.

Sigla clubului a purtat iniţial semnătura designer-ului Raluca Negoiţă, dar din 2000 având forma actuală semnată de scenograful Cristian Ivan.

siglele RCR

Sursa foto www.retromobil.ro

Activitatea R.C.R. are scopul principal de a instrui generaţiile noi în privinţa istoriei automobilului, România fiind cea de-a zecea ţară din europa în care au fost introduse automobilele, precum şi ce-a de-a şasea ţară în care s-au organizat curse automobilistice.

Membrii acestui club deţin mai mult de 700  de vehicule atestate istoric, unul dintre aceşti membrii fiind chiar Regele Mihai, care a fost desemnat şi preşedinte de onoare al R.C.R.. Din păcate însa România nu are un Muzeu al Automobilului, Retromobil Club România fiind un fel de muzeu pe roţi, de fiecare dată când organizează un eveniment.

Acţiunile organizate de către Retromobil Club România  au caracter cultural-sportiv, de asemenea contribuind şi la menţinerea în stare perfectă a unor vehicule istorice şi cultivarea pasiunii pentru colectarea şi restaurarea acestor maşini istorice.

Ca o confirmare a statutului R.C.R., aceea de a fi cea mai importantă organizaţie de profil din România, a venit şi acceptarea în F.I.V.A.- Federation Internationale des Vehicules Anciens, în 2003, devenind astfel Autoritatea Naţională F.I.V.A. Retromobil Club România fiind şi autorizata să emită Atestate de Vehicul Istoric şi Cărti de Identitate F.I.V.A.

Iar ca o  încheiere vă spunem că dacă sunteţi o peroană pasionată de vehiculele istorice, atunci cu siguranţă în Retromobil Club România vă veţi simţi ca în familie.