10 motive pentru care ar trebui să urmezi un curs de fotografie

de

Din punctul meu de vedere, oricine ar trebui să meargă la un curs de fotografie. Pentru a-mi argumenta și mai bine cele spuse anterior, m-am gândit să facă o listă scurtă cu 10 motive pentru care o persoană ar trebui să ia în considerare înscrierea la cursuri de fotografie. Fără alte introduceri, am să vă prezint, în continuare, motivele amintite.

1. La un curs de fotografie digitală nu înveți numai despre acest subiect, ci ți se dezvăluie toate tainele artei fotografice, fapt ce te poate ajuta pe tine să faci poze foarte bune pe viitor.

2. Punând în aplicare ceea ce ai învățat la cursul de fotografie, poți ajunge să creezi propriile tale „opere de artă”

Poți face poze foarte frumoase și foarte reușite membrilor familiei, prietenilor, cunoscuților, animalelor de companie sau peisajelor mirifice pe care le întâlnești în vacanțe. Acele fotografii cu iz profesionist vor fi prețuite de cei dragi și vor fi transmise, mai departe, din generație în generație.

3. Economisești bani

Dacă poți să faci singur niște poze cât mai profesioniste, nu mai este nevoie să mergi la un fotograf cu experiență și să-l plătești pe el pentru serviciile lui. Acum, ești capabil chiar tu să ai propriul tău studiou foto!

4. Deții drepturile de autor asupra portretelor de familie și fotografiilor de la nuntă

Prin angajarea unui fotograf profesionist pentru un eveniment important, cum este nunta, tu nu reții drepturile de autor asupra negativelor sau a pozelor, ci el. Știai acest lucru? Nu vreau să spun că e de rău, dar, poate că unii dintre voi preferați, totuși, ca pozele să vă aparțină în totalitate.

5. Poți face carieră în fotografie

Multe persoane care participă la cursuri specializate de fotografie aleg să-și câștige existența în acest domeniu. Există foarte multe subdomenii de fotografie din care poți alege și în care te poți specializa: fotografie de nuntă, portrete (inclusiv de animale), fotografie industrială, fotojurnalism, fotografie de călătorie, fotografie de modă, sport, culinară și multe altele!

6. Ai multe modalități de a face bani

[sociallocker]
După ce ți-ai ales tipul de fotografie în care vrei să te specializezi, poți găsi nenumărate oportunități de câștiga bani part-time sau chiar full time. Poți participa la competiții, vinde poze la reviste, ziare sau pe internet (prin siteuri specializate sau cu ajutorul propriului tău site de fotografie) sau poți preda chiar tu cursuri.

7. Cursurile de fotografie digitală îți descătușează creativitatea

Chiar și pentru cei mai puțin creativ (sau care cred despre ei că nu au nici un fel de talent la fotografie), un curs de fotografie digitală te poate ajuta să îți pui imaginația la treabă. Vei dobândi, în timp, abilitatea de a înțelege mult mai bine ce sunt umbrele, ce este lumina, forma sau ce sunt culorile și cum ar trebui folosite toate acestea pentru a crea fotografii memorabile.

8. Fotografia nu este o artă care implică niște costuri uriașe

Evident, afirmația de mai sus este valabilă în cazul unui fotograf amator sau mediu. Pentru cei care doresc să-și facă propria afacere în domeniul fotografiei, costurile vor fi mai mari. Însă, dacă nu vrei să-ți bați capul cu așa ceva, este suficient să ai o cameră foto de calitate, dar simplă și nu foarte scumpă, deoarece și cu aceasta se pot face poze foarte bune.

De asemenea, nu mai este nevoie să dai bani nici pe filme sau pe developarea lor, pentru că o cameră digitală nu folosește așa ceva.

9. Înveți să utilizezi corect aparatul foto pe care îl ai

În prezent, foarte mulți oameni dețin un aparat foto digital, dar nu toți știu să profite de el la maximum. La un curs de fotografie ți se va arăta cum poți face poze extraordinare cu el și cum trebuie acesta folosit pentru rezultate cât mai bune.[/sociallocker]

10. Poți avea acces în locuri în care alții nu ar putea ajunge în mod normal, cum ar fi în culisele unui concert, pe marginea unui teren de sport, la un eveniment important sau chiar în preajma unor celebrități.

Cursurile de fotografie îți dau șansa de a învăța lucruri noi, a cunoaște oameni noi și de a merge în locuri în care nu ai mai fost până acum!