10 sfaturi pentru o mașină nouă

de

Multă lume crede cred că, atunci când vine vorba de cumpărarea unei mașini noi, tot acest proces este o mare bătaie de cap. Nu este tocmai așa dacă știi ce faci și ai toate informațiile necesare. În acest articol vă voi împărtăși câteva sfaturi legate de achiziționarea unui vehicul nou care sper să vă fie de folos pe viitor.

Atunci când sunteți hotărâți să cumpărați o mașină nouă, trebuie să știți dinainte cum vreți să arate aceasta, ce dotări să aibă și cam cât sunteți dispuși să plătiți pentru ea.

1. Costul de achiziție și costul de întreținere:

unele mașini, de regulă cele de import, vor costa mai mult când le veți cumpăra, dar și pe parcurs, atunci când sosește vremea reparațiilor. La momentul cumpărării unei astfel de mașini, trebuie luate în calcul ambele costuri (de achiziție și de întreținere).

Trebuie să știți cam cât vă poate costa fiecare componentă/piesă în parte, dacă aceasta va necesita să fie înlocuită pe parcurs. Sunt scumpe cauciucurile, frânele, parbrizul, ștergătoarele, bujiile, componentele motorului etc.?

2. Negocierea:

atunci când ați ajuns la această faza, este important să luați în considerare prețul total al mașinii, nu doar ratele lunare pe care le aveți de plătit. Uneori, se poate întâmpla ca acestea să fie un pic înșelătoare pe termen lung, ajungând să plătiți mai mult.

3. Stabiliți un buget maxim:

înainte de orice, trebuie să aveți în minte suma exactă de care dispuneți pentru achiziția unui autovehicul nou. Și nu ar trebui, în mod normal, să treceți peste acest prag, chiar dacă dealer-ul respectiv vă poate forța un pic. În cele din urmă, voi le dați lor banii voștri, deci decizia vă aparține în totalitate.

4. Opționalele:

știți exact ce anume dotări vă doriți pentru mașina cea nouă? Nu? Atunci ar trebui, deoarece fiecare vânzător de mașini, orice dealer, încearcă să vă „momească” oferindu-vă tot felul de lucruri în plus care, în final, vor crește prețul mașinii. Nu vă lăsați intimidați de un astfel de comportament și rămâneți fermi pe poziții!

5. Căutați și online:

uneori, este destul de epuizant tot acest proces de căutare a unei mașini noi, fiind nevoie de multe drumuri pe la diverși dealeri, consultări cu aceștia, test drive-uri etc.. De ce să nu profitați și de internet? Există anumite site-uri online care vă pot oferi, în principiu, cam orice informații doriți despre vehiculul vizat.

Mai sunt, de asemenea, și site-urile producătorilor, care și acestea au destul de multe informații foarte utile unui potențial cumpărător. Acolo puteți găsi date despre prețul cu și fără TVA al mașinii, ce opționale se oferă și cât costă, metode de finanțare a achiziției etc.. Vizitând aceste site-uri, economisiți și timp, dar și bani!

6. Înțelegeți oferta de finanțare:

mare parte din veniturile unui dealer de mașini noi vine din aceste oferte. Ratele, garanția extinsă și alte lucruri pe care vi le oferă în plus (chiar pe bani mulți) aduc bani mulți în buzunarele acestora. Fiți atenți la ce alegeți, s-ar putea să nu aveți nevoie de toate acele „oferte speciale” cu care ei vă îmbie.

7. Test drive:

dacă aveți ocazia, testați o mașină la sediul dealer-ului, care să aibă, de preferat, toate dotările pe care le vreți pentru propriul vehicul. Nu este același lucru testarea unei mașini ce are cutie manuală, dacă voi vă doriți una cu o cutie automată. Dacă modelul căutat de voi nu este disponibil, încercați în altă parte!

8. Discount-urile:

se poate să fiți eligibil pentru un anumit tip de discount, așa că este o idee bună să întrebați despre ele. De exemplu, pot exista discount-uri pentru persoane în vârstă sau pentru studenți. Evident, acestea nu sunt singurele, ba chiar pot să difere sau să nu existe la toți producătorii. Căutați mai multe detalii referitoare la discount-uri, înainte de cumpăra orice mașină.

9. Calitatea serviciilor oferite:

nu dați nici un ban pe nimic până nu aflați cât mai multe informații despre dealer-ul pe care vreți să-l vizitați! Întrebați alte persoane care au cumpărat de acolo (prieteni, rude etc.) dacă au fost mulțumite de calitatea serviciilor oferite. Căutați astfel de opinii și online. Acest lucru vă va ajuta să eliminați din lista voastră orice reprezentanță care nu oferă servicii satisfăcătoare.

10. Garanția:

la unele mașini second hand (în caz ca doriți achiziția uneia de la o reprezentanță), garanția poate fi mult mai scumpă la dealer, așa că, cel mai bine este să mergeți la o firmă specializată în asigurări și să vă faceți una acolo, care să acopere toate posibilele daune ce le poate suferi o mașină.