10 sfaturi utile pentru prima ta cursă de mașini

de

Atunci când faci pentru prima dată un lucru, indiferent de natura acestuia, ai tendința să crezi că este destul de greu de realizat sau că tu nu ești suficient de pregătit pentru a te descurca onorabil. Dacă acest sentiment este valabil și în cazul primei tale participări la o cursă de mașini, citește în continuare pentru a afla care sunt cele 10 sfaturi ce te vor ajuta să faci din experiența ta una cu adevărat plăcută. În afară de distracție, însă, trebuie să ai grijă și la capitolul siguranță, să fii cumpătat și să o lași mai ușor cu teribilismul.

1. Frânele

Cel mai important lucru de care trebuie să te ocupi neapărat înainte de a participa la o cursă de mașini, indiferent de tipul acesteia, este verificarea frânelor. Și nu, nu este suficient să le testezi tu însuți, ci, pentru mai multă siguranță, să apelezi la un specialist. De asemenea, ai grijă să verifici calitatea lichidului de frândă. De obicei, lichidul de frână cu care este dotată mașina din fabrică nu este potrivit pentru curse. Deși schimbarea lichidului de frână obișnuit cu unul care rezistă la o temperatură mai înaltă nu este obligatorie, este un lucru de care ar trebui să ții cont pentru a evita eventualele incidente neplăcute sau chiar accidentele care îți pot pune viața în pericol.

2. Anvelopele

Folosirea unor cauciucuri uzate nu este recomandată nici în cazul condusului obișnuit, prin oraș, darămite atunci când participi la o cursă! Așadar, înainte de a te înscrie la un astfel de eveniment, nu uita să verifici starea anvelopelor și să le înlocuiești dacă este cazul.

În aceeași ordine de idei, un alt aspect important legat de anvelope este presiunea acestora. Dacă acestea nu au presiunea potrivită, te poți trezi că toată experiența cursei se va transforma într-un fiasco. Dacă nu știi cu ce presiune ar trebui umflate pneurile (acest aspect diferă în funcție de modelul mașinii), nu ezita să mergi la un service. Acolo vei beneficia de ajutor profesionist în această privință.

3. Jantele

Ai grijă ca jantele să fie prinse bine pentru a evita accidentele din timpul cursei. Desprinderea unei roți poate avea consecințe destul de serioase, mai ales dacă se rulează cu viteză sau pe teren accidentat.

4. Centura de siguranță

Ai grijă ca centurile de siguranță să fie în stare bună de funcționare. Cred că e lesne de înțeles de ce e atât de important acest aspect, așa că nu voi mai intra în detalii.

5. Casca

Cumpără-ți o cască! La fel ca la punctul anterior, rațiunile acestui sfat sunt mai mult decât evidente, așa că nu voi detalia. Un singur lucru, însă, voi menționa: ai grijă ca aceasta să fie fabricată de un producător autorizat și să fie potrivită pentru curse de mașini.

6. Combustibil

Fă plinul rezervorului! Nu râde, se poate întâmpla să uiți și lucruri mai importante de atât. Pentru a evita asta, nu ar strica să îți faci o listă cu tot ceea ce ai de făcut.

7. Parcarea

Găsește un loc bun de parcare în care te poți întoarce după fiecare tură și unde mai poți remedia din problemele apărute pe parcurs.

8. Echipament

Poartă haine care te ajută să te simți confortabil în cabină. Dacă ai un costum special, nu ezita să îl folosești. Acest lucru este valabil și în cazul încălțămintei.

9. Hidratează-te

Nu uita să iei o sticlă cu apă pentru a te hidrata. Din cauza adrenalinei cu siguranță vei transpira, așa că trebuie să înlocuiești lichidele pierdute.

10. Respectă regulile

Fii atent la reguli și respectă-i pe ceilalți participanți la eveniment. Chiar dacă îți dorești să câștigi. nu trebuie să faci asta cu orice preț. Având în vedere condițiile în care se desfășoară cursa, un comportament iresponsabil poate conduce la adevărate catastrofe.

Acestea fiind spuse, atenție la drum și succes!