3 Lucruri esentiale carora sa le acorzi o atentie deosebita atunci cand alegi un nume de domeniu

de

Multi dintre noi isi doresc sa devina administratorii unei afaceri online, insa nu de putine ori renuntam la acest lucru din pricina faptului ca exista prea multa competitivitate, iar succesul nu este un lucru care vine in mod automat cu o afacere online. Aceste lucruri insa nu ar trebui sa devina descurajatoare insa avand in vedere ca in online, o idee creativa, venita la momentul potrivit ne poate aduce succesul mai repede decat ne-am putea astepta. Un site web are insa cateva necesitati stricte pentru a deveni accesibil pentru utilizatori, necesitati de care trebuie sa tinem cont cu strictete. Alegerea si inregistrarea unui nume de domeniu spre exemplu, reprezinta un prim pas important pe care este necesar sa il facem in aceasta directie. In teorie lucrurile par destul de simple, insa odata pusi in fata faptului, s-ar putea sa constatam ca realitatea este cu totul si cu totul diferita.

Un nume de domeniu reprezinta de fapt idenitatea unui site online avand in vedere ca adresa web a acestuia reprezina unicul mijloc prin care un utilizator poate ajunge la site-ul pe care il administram. Asadar, dupa cum probabil ne putem da seama cu usurinta, numele de domeniu nu este un lucru pe care il putem alege la intamplare, fara a acorda o atentie sporita acestuia. Serviciile de inregistrare domenii sunt destul de usor de regasit astazi, astfel ca nu vei avea de cautat foarte mult. Iata asadar 3 dintre cele mai importante lucruri pe care este necesar sa le avem in vedere atunci cand alegem un nume de domeniu.

Lungimea numelui.

Un aspect foarte important, pe care foarte multi administratori il neglijeaza la acest pas este lungimea numelui de domeniu. Cel mai probabil, din dorinta de a se diferentia cat mai mult de concurenta, foarte multi administratori de magazine online opteaza pentru nume de domenii mult prea lungi si mult prea complexe, fara a tine cont de faptul ca aceste lucruri nu fac altceva decat sa ingreuneze memorarea si scrierea unei adrese web. Astfel, o regula „de aur” in acest sens am putea spune ca este alegerea unui nume de domeniu cat mai scurt si cat mai usor de memorat de catre utilizatori.

Complexitatea numelui de domeniu.

Un nume de domeniu bine ales este un nume de care utilizatorii isi pot aduce cu foarte mare usurinta aminte. Astfel, utilizarea unor cifre, simboluri, alaturari de cuvinte, sunt aspecte care pot ingreuna semnificativ memorarea si scrierea unei adrese web de catre utilizatori. Daca nu doresti sa te focusezi pe branding, atunci poti opta pentru un nume de domeniu care sa aiba legatura cu activitatea pe care o desfasori sau cu produsele si serviciile pe care le comercializezi.

Extensia web.

O extensie web reprezinta acea terminatie care apare la sfarsitul adreselor web si care reprezinta in fond o localizare geografica a site-ului. Spre exemplu, un site care dispune de o extensie .ro, este un site localizat pe teritoriul tarii noastre. Daca doresti un site prin care sa iti externalizezi serviciile, o alegere potrivita este reprezentata de o extensie internationala, precum este cea .com.