4 lucruri de luat în considerare înainte de a închiria o mașină

de

Închirierea unei mașini poate să aducă mai multe beneficii acelora dintre voi care și-au planificat o călătorie, indiferent dacă aceasta este una de relaxare, cu familia, sau una în scop de afaceri. Dispuneți de propriul mijloc de transport și puteți călători cu el pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, putând vizita foarte multe locuri și atracții turistice, chiar și alte țări!

Când închiriați o mașină, nu trebuie să vă mai faceți foarte mari griji pentru uzura pe care o suferă aceasta, pentru întreținerea ei sau pentru reparații, toate acestea căzând în sarcina firmei de închirieri. În ciuda acestor avantaje, trebuie să fiți atenți atunci când decideți să apelați la o firmă de rent-a-car. Alegerea uneia la întâmplare nu este o soluție viabilă. Sunt 4 aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a închiria o mașină.

1. Aveți grijă când returnați mașina

Unele firme de închirieri s-ar putea să nu vă permită să returnați mașina mai devreme de data la care ați stabilit că o veți aduce înapoi. Într-o astfel de situație, s-ar putea chiar să vă taxeze suplimentar! Iar comisionul pe care vi-l poate cere poate varia, fiind unul pe zi sau pe săptămână.

Dacă sunteți taxați suplimentar pe zi, costurile sunt mai mari. Pe săptămână, sunt mai mici. Oricum, înainte de a vă grăbi să ajungeți la o înțelegere cu o firmă de rent-a-car, interesați-vă de toate detaliile care trebuie știute pentru închirierea unei mașini.

2. Aduceți un aparat foto cu voi

Înainte de a pleca la drum cu automobilul închiriat, ar fi bine să faceți câteva poze exteriorului (dar și interiorului) acestuia. Ulterior, când veți returna mașina firmei de la care ați luat-o, veți putea dovedi că urmele de zgârieturi sau alte avarii prezente la caroserie sau în interiorul vehiculului, nu au provenit de la voi, ci erau deja acolo.

Același lucru ar trebui făcut și când ați returnat mașina, la întoarcerea din călătorie, pentru același motiv. Camera foto pe care o aveți asupra voastră trebuie să fie capabilă de a înregistra și data la care au fost făcute pozele, pentru dovadă. De asemenea, nu uitați să le spuneți angajaților firmei de închirieri ca ați făcut acele poze, este bine să știe și ei.

3. Aflați ce servicii sau alte promoții oferă firma de închirieri pentru anumite mașini

Închirierea unui vehicul costă bani. De aceea, cel mai bine ar fi să căutați o firmă care are oferte speciale sau anumite promoții pentru un anumit tip de mașină. Aflați și dacă mai oferă și alte servicii adiționale, cum ar fi șofer personal, tururi locale sau pachete speciale pentru companii. Aceste servicii vă pot fi de folos, mai ales atunci când mergeți într-o locație pe care nu o cunoașteți prea bine.

4. Stabiliți prețul final al serviciilor oferite

Prețul închirierii unei mașini nu este aproape niciodată cel pe care o firmă de rent-a-car îl afișează. Adesea, în reclame, există și costuri ascunse, dar care sunt scrise cu un text foarte mic, care nu se poate citi bine cu ochiul liber, oricât v-ați strădui să faceți acest lucru.

Acestea fiind spuse, discutați cu reprezentații sau angajații firmei respective despre costurile totale ale închirierii mașinii. Cereți informații despre prețul final și despre alte taxe sau comisioane care se mai pot aplica, înainte de a pleca din parcare cu mașina.

Dacă treceți peste acest pas, vă puteți trezi că sunteți nevoiți să plătiți o sumă mai mare de bani decât cea anticipată.