4 modalitati de inlaturare a mirosului neplacut din tapiteria masinii

de

Mirosul unei mașini noi ne place tuturor. Mirosul unei mașini proaspăt spălate și curățate, atât la exterior, cât și la interior, ne place și el. Ce anume nu ne place? Mirosul greu de suportat. Era și normal, nimeni nu vrea să stea într-o mașină din ale cărei scaune și banchete emană tot felul de „miresme” care mai de care mai „exotice” pentru nas.

Cred că s-a întâmplat ca, uneori, să intrați într-un automobil și să remarcați faptul că aerul este unul greu de respirat. Indiferent a cui era mașina în cauză, cu siguranță nu v-ați simțit tocmai confortabil. Adevărul este că, în timp, tapițeria se îmbibă cu foarte multe mirosuri și se murdărește, chiar dacă suntem foarte atenți să evităm o astfel de situație.

Nu poți ști niciodată când îți poate exploda o sticlă de suc pe bancheta din spate sau când cei pe care îi transporți în mașină se urcă în ea cu diverse mizerii pe tălpile încălțărilor pe care le poartă. Nu cred că este nimic mai neplăcut decât atunci când observi că a început să miroasă înfiorător a ceva ce, de regulă, nu ar trebui să se afle în mașina ta, ci într-un tufiș, acoperit de zor de un câine.

Indiferent peste ce mirosuri dăm, este nevoie să ne apucăm imediat să le eliminăm. Unele dintre ele sunt mai încăpățânate și nu vor să dispară repede, în timp ce pentru altele este suficient să folosim un odorizant ca să scăpăm de ele imediat. În continuare, o să vă ofer 4 modalități prin care puteți înlătura mirosurile neplăcute din tapițeria mașinilor voastre.

1. Aspirarea tapițeriei

După cum aduceam aminte deja, scaunele și banchetele unei mașini se pot impregna cu o gamă foarte largă de mirosuri, de la fumul de țigară, la mirosul de animale de companie, cum ar fi câinii. În funcție de cât de persistent este acel miros, uneori este îndeajuns să aspirăm temeinic tapițeria, iar acesta va dispărea.

Este important ca, atunci când facem acest lucru, să acordăm atenție fiecărui centimetru, inclusiv locurilor ceva mai greu accesibile. Dacă mirosul nu iese, putem încerca o altă metodă, spre exemplu, curățarea cu aburi. Adesea, funcționează destul de bine!

2. Folosirea bicarbonatului de sodiu pentru eliminarea mirosurilor

În lupta cu miresmele neplăcute, bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde. Se poate utiliza atât pe un covor obișnuit, din casă, cât și pe tapițeria mașinii. În mod normal, nu ar trebui să provoace nici o stricăciune. Tot ce trebuie să faceți este să-l împrăștiați pe suprafața afectată și să-l lăsați să acționeze câteva ore. În tot acest timp, el va absorbi orice miros neplăcut.

Când credeți că bicarbonatul și-a făcut efectul suficient, aspirați-l pentru a curăța tapițeria!

3. Lăsarea unei bucăți de cărbune în mașină

Se cunoaște foarte bine proprietatea cărbunelui de a absorbi orice miros rău din aer. El este utilizat, pentru acest scop, și în filtre de apă și aer. Pentru a scăpa de mirosurile din mașină, luați o bucată de cărbune, gen cei folosiți pentru grătar, și lăsați-o în interior pentru câteva zile. Acesta își va face treaba, iar mașina voastră va mirosi din nou frumos!

4. Utilizarea deodorantelor auto

Dacă mirosul din mașină nu este foarte puternic și deranjant, se poate masca relativ ușor, cu ajutorul unui deodorant sau a unui brăduleț pus la oglinda retrovizoare. Altă alternativă ar mai fi umezirea unor bucăți de vată cu un extract sau esență de vanilie și plasarea lor în interiorul vehiculului pentru o vreme.

De asemenea, dacă vă place cafeaua, puteți pune în mașină o cutie de cafea măcinată timp de câteva ore. Mirosul neplăcut ar trebui să fie înlocuit de cel nou.