4 motive pentru care trebuie să îți cumperi o dronă

de

2016 este cu siguranță anul dronelor. Dacă până acum majoritatea pasionaților de tehnologie au preferat mai degrabă să urmărească ultimele apariții în domeniu, anul acesta, din câte se pare, tot mai mulți vor începe să și achiziționeze un astfel de gadget.

Ce este o dronă?

Drona este un dispozitiv de tip UAV (Unmanned Aerial Vehicle) capabil să zboare fără să fie pilotat de o persoană și care a fost folosit iniţial doar în scopuri militare, pentru recunoaşterea unor obiective şi bombardarea unor ţinte strategice.

În timp, aceste mici obiecte zburătoare fără pilot, i-au cucerit pe oamenii din întreaga lume nu doar pentru aspectul lor hi-tech, dar și pentru abilitățile acestora de a fotografia ori filma la cele mai înalte standarde. În plus, acestea pot transporta obiecte de mici dimensiuni (un fel de porumbei călători moderni :) ), stinge incendii din locuri greu accesibile sau chiar să ”patruleze” pe autostrăzi pentru prinderea vitezomanilor.

Astfel, aceste dispozitive se pot alătura cu succes listei de gadget-uri descrisă aici, nu doar pentru cei pasionați de tehnologie, ci și pentru cei pasionați de spionaj ori de filmele de gen.

Motive pentru a-ți cumpăra o dronă

În afară de aceste aspecte tehnice însă, majoritatea celor care aleg să își cumpere o dronă o fac în primul rând din cauza unei oarecare presiuni sociale de a fi la curent cu ultimele gadget-uri apărute pe piață. Sunt însă și categorii de profesioniști (fotografi, videografi) pentru care achiziționarea unei drone înseamnă scutirea a sute de ore de muncă și obținerea unor rezultate infinit mai bune decât în mod obișnuit.

Dar să vedem care ar fi, punctual, principalalele motive care te-ar putea îndemna să îți cumperi un astfel de dispozitiv cât mai curând.

1. Fotografii la cele mai înalte standarde

Dacă ești pasionat de acest domeniu și nu doar să-ți faci selfie-uri cu telefonul din dotare, vei rămâne impresionat de valoarea și calitatea fotografiilor făcute de la zeci de metri deasupra pământului. Posibilitățile în ceea ce privește realizarea de fotografii cu ajutorul unei drone sunt nelimitate. Indiferent dacă ești fotograf de nunți sau dacă preferi mai degrabă fotografia în natură, un astfel de dispozitiv poate aduce un plus de calitate și un factor ”wow” muncii tale.

2. Noi descoperiri

Așa cum spuneam și mai sus, dacă ești pasionat de mistere și filme cu agenți secreți, o dronă poate fi o adevărată mană cerească pentru tine. Cu un astfel de dispozitiv poți explora zone inaccesibile în mod normal și descoperi locuri din cele mai uimitoare fie atunci când mergi în concediu, fie în împrejurimile casei tale.

De exemplu, să spunem că mergi în vacanță la Paris. Cu ajutorul unei drone vei putea vedea Turnul Eiffel de aproape și din exterior, plus multe alte detalii ale unor clădiri istorice din capitala Franței sau de oriunde.

3. Întreceri și adrenalină

Chiar dacă pot părea cam copilărești, întrecerile cu drone i-au molipsit pe mulți dintre pasionații de astfel de dispozitive. Chiar dacă nu pare genul tău, o astfel de activitate te poate scoate cu succes din stresul cotidian și îți aduce și un plus de adrenalină, pentru zilele în care ai nevoie de asta. În plus, trebuie să știi că pentru astfel de activități nu ai nevoie neapărat de cea mai scumpă dronă de pe piață, așa că îți poți face cu încredere un nou hobby din asta.

4. Promovează-ți afacerea

Dacă ai o afacere în domeniul fotografiei, videografiei sau chiar în turism, pe langa adaugarea ei intr-un director de locatii, achiziționarea unei drone de bună calitate ar trebui să reprezinte unul din planurile tale din viitorul apropiat. Cu un astfel de dispozitiv vei putea face clienților poze cu adevărat deosebite, ieșite din comun, iar concurența nu va avea nicio șansă în fața ta.

De asemenea, dacă ai o afacere în domeniul turismului (agenție de turis, pensiune, etc. ) îți poți promova afacerea pe internet cu niște fotografii moderne, realizate cu ajutorul unei drone. Cu siguranță te vei distinge de competitori, iar clienții vor fi atrași de abordarea diferită.

Indiferent de motivul pentru care ai alege să îți cumperi un astfel de dispozitiv zburător fără pilot, anul 2016 pare să fie anul dronelor. Astfel, în funcție de buget și de scopul pentru care vrei să faci o astfel de achiziție, piața din domeniu vine în întâmpinarea pasionaților cu oferte din cele mai variate, așa că nu pierde ocazia!