4 tipuri de asigurări pe care ar trebui să le ai

de

Alegerea unei asigurări care protejează un individ, casa acestuia, sănătatea, bunurile, afacerea sau familia lui, este un proces care nu se încheie niciodată și care ar trebui evaluat la diverse etape din viața acelei persoane. Importanța asigurărilor în economia modernă nu poate fi pusă la îndoială, ea fiind recunoscută încă din mai vechi timpuri. Asigurarea este, practic, o necesitate, inclusiv pentru companii și afaceri.

Ea servește, însă, și interesului unui public larg, ea ajutând la recuperarea de pe urma unui dezastru care poate afecta nu numai o singură persoană sau numai un anumit grup de oameni, ci chiar toată comunitatea în care locuiesc acei indivizi. Există câteva tipuri de asigurări care sunt de o importanță majoră și fără de care sunteți expuși unor riscuri pe care nu ar trebui, în mod normal, să vi le asumați.

1. Asigurarea auto

Orice proprietar de mașină din oricare colț al țării ar trebui să dețină obligatoriu o astfel de asigurare. În caz că este implicat într-un accident, chiar și atunci când este vina lui, el poate folosi asigurarea pentru a acoperi daunele provocate celuilalt participant la trafic. Fără ea, nici nu ar trebui să ieșiți din casă și plecați la drum cu mașina!

Singura excepție în care nu aveți nevoie de o asigurare auto, este atunci când dețineți o rablă pe care nu mai doriți să o mișcați din curte sau din fața blocului și a cărei vreme a apus, urmând a fi dusă la casat.

2. Asigurarea de sănătate

Această asigurare ar trebui să fie văzută ca o necesitate pentru o mare parte dintre voi. Numai cei bogați își pot permite să plătească din propriul buzunar sume exorbitante de bani pentru îngrijiri medicale, costurile acestora putând variind între câteva sute de euro, pentru probleme de sănătate mai mici, și mai multe mii sau zeci de mii de euro, dacă afecțiunile de care suferiți sunt mai grave.

Pentru a fi siguri că nu sunteți luați prin surprindere atunci când se ivește o problemă medicală, cumpărați-vă o asigurare de sănătate!

3. Asigurarea de viață

Dacă sunteți singuri și nici nu aveți copii, nu prea este nevoie să vă faceți o asigurare de viață. Însă, dacă cineva depinde de voi din punct de vedere financiar, atunci aveți nevoie de o astfel de asigurare. De câți bani credeți că au acele persoane care depind de voi nevoie? Faceți un calcul aproximativ și, probabil, veți ajunge să aflați suma de bani necesară acoperirii cheltuielilor celor care depind de voi din punct de vedere financiar, în eventualitatea în care voi nu veți mai fi în viață.

4. Asigurarea de proprietate

O casă sau orice alt fel de proprietate este unul dintre cele mai de preț bunuri pe care le dețineți, așadar, de ce să nu îl protejați cu o asigurare de proprietate? Asigurarea pe care o faceți în acest caz ar trebui să fie suficient de mare pentru a putea acoperi eventualele costuri cu repararea casei care v-a fost afectată de o inundație, un cutremur, un incendiu sau orice alt eveniment neprevăzut și neplăcut.