5 beneficii ale unui stil de viata sanatos pentru copii

de

Obezitatea în rândul copiilor este o afecțiune des întâlnită în zilele noastre. Și nu cred că acest lucru ar trebui să vă ia prin surprindere, dat fiind faptul că mare parte din alimentele pe care atât copiii, cât și noi le consumăm în mod constant, sunt nesănătoase. Uitați-vă un pic în jur și veți observa imediat că sunteți înconjurați de o sumedenie de restaurante de tip fast food, în care se pregătesc mâncăruri pline de grăsimi și sărace în elementele nutritive esențiale corpului oricăruia dintre noi.

Deci, prin urmare, copiii noștri sunt supuși unor adevărate tentații de care le este foarte greu să scape. Voi, ca părinți, aveți obligația să le inoculați acestora ideea unui stil de viață cât mai sănătos, dacă vreți ca ei să se dezvolte armonios și să fie feriți de boli atât acum, cât și mai târziu în viață. Dacă obezitatea nu se ia în serios și nu se previne sau nu se tratează, poate duce la probleme de sănătate mai mari pe viitor.

Un copil care își modifică stilul de viață, care are o alimentație echilibrată și care face mișcare în permanență, va avea de beneficiat din punct de vedere fizic, mental, social și academic.

1. Sănătatea fizică

Copiii care au o dietă sănătoasă și care sunt activi, vor fi mai sănătoși și vor fi mai puțin expuși riscului de a suferi de o tensiune ridicată, colesterol mărit, diabet sau alte asemenea afecțiuni. Toate aceste probleme sunt, de cele mai multe ori, cauzate de obezitate.

2. Sănătatea mentală

Alimentația corectă și exercițiile fizice îi ajută pe copii să răspundă provocărilor mentale mult mai bine. Mai departe, un stil de viață sănătos poate regla și problemele de somn ale lor, ceea ce îi poate face să se odihnească mai bine și să aibă mai multă energie, pe care o pot folosi inclusiv în activități de ordin mental.

3. Beneficii sociale și emoționale

Copilului care este sănătos și activ fizic îi va fi mai ușor să aibă o stimă de sine mai ridicată și să-și facă repede prieteni. Dacă participă la tot soiul de activități sportive și intră în contact cu alți copii, se va împrieteni cu aceștia mult mai ușor decât un alt copil care-și petrece majoritatea timpului în casă, în fața calculatorului sau a televizorului.

4. Beneficii academice

Nu în ultimul rând, copiii care duc un stil de viață sănătos, care au o alimentație corectă și care sunt mereu implicați într-un anumit sport, se odihnesc mai bine și au o energie mentală ridicată, ce le permite să fie foarte alerți și atenți la orele de curs. Asta înseamnă că vor avea mereu rezultate bune la învățătură și vor fi mereu cu un pas înaintea celorlalți colegi!