5 beneficii incredibile ale ochelarilor pentru computer pe care trebuie să le cunoști

de

Iti ard ochii sau iti simti ochii foarte uscați și iritați după o zi lungă de lucru, în fața computerului? Atunci, acest articol este este destinat pentru tine. Citește mai departe pentru a afla beneficiile ochelarilor de protectie calculator pentru ochi care te vor face sa te gandesti de doua ori la sanatatea ta oculara.

Arunca o privire în jurul tău la locul de muncă și vezi câte ecrane de computer, tablete sau chiar telefoane gasesti la fiecare birou. De exemplu, în lumea rapidă de astăzi, toată lumea (atât profesional, cât și personal) a devenit extrem de dependentă de gadgeturi și dispozitive precum computere, tablete și smartphone-uri.

DE FAPT, citești aceast articol pe un ecran digital chiar acum.

Așadar, importanța cumpărării unei perechi de ochelari protectie calculator online sau la un magazin, cu o bună acoperire anti-orbire și antireflexie, este mai importantă acum ca niciodată. Derulează în jos pentru a afla de ce!

Ce este sindromul de vedere computerizată?

Dacă ai sub 40 de ani și ai o vedere încețoșată sau o tulburare a ochilor în timp ce lucrezi în fața ecranelor computerului, atunci se poate datora incapacității ochilor tai de a rămâne focalizați pe ecran. Poate fi cauzat și de problemele pe care le întâmpini în timp ce schimbi focalizarea de la tastatură la ecran și înapoi. Aceste probleme adesea cauzate de focalizarea greșită și expunerea la ecrane digitale pentru perioade prelungite sunt asociate cu CVS (Computer Vision Syndrome).

Dacă ai peste 40 de ani, aceeași problemă de iritare a ochilor se poate datora apariției presbiopiei (denumită în mod obișnuit miopie) – pierderea normală legată de vârstă a capacității de focalizare. Chiar și acest lucru poate fi considerat uneori ca un simptom pentru CVS pe termen lung.

Ce sunt ochelarii de protectie pentru calculator?

Majoritatea dintre noi cred că ochelarii sunt purtați doar pentru a corecta un fel de problemă de vedere. Dar nu este corect. Nu toți ochelarii sunt ok pentru toate situațiile și expunerea pe care o primesc ochii.

Ochelarii de computer sunt destul de diferiți de ochelarii de prescripție obișnuiți, deoarece sunt special creați pentru a ajuta la reducerea efortului ocular asociat cu munca pe computer.

O persoană obișnuită lucrează aproximativ 8 ore pe zi în fața computerului sau a ecranelor digitale. Aceasta este de fapt suficient de lungă pentru a crea probleme legate de viziune, dacă nu iei nicio măsură de precauție. Deși cei mai mulți dintre voi simțiți că ochii vostri sunt obosiți și iritați la sfârșitul zilei, doar câțiva tind spre asta și vizitează un optometrist.

5 avantaje ale cumpărării de ochelari de protectie calculator

Sindromul de vedere computerizată (CVS) rezultă din cerințele vizuale ridicate ale muncii pe computer. Această afecțiune temporară a vederii se întâmplă cu o privire îndelungată la ecranul computerului fără o protecție adecvată a ochilor.

Simptomele frecvente ale acestui sindrom de vedere computerizată sunt vederea încețoșată, roșeața ochilor, uscăciunea ochilor, cefaleea, amețeala și ochii durerosi fără niciun motiv.

Tulpina ochilor legată de utilizarea extinsă a computerului poate fi eliminată cu utilizarea corectă a ochelarilor de citit pe computer.

Iată câteva avantaje pe care le puteți obține de la o pereche bună de ochelari de computer:

  • Nu îți schimbă viziunea. Nu există nici o nuanță – ceea ce o face mai bună pentru lucrările de proiectare), deoarece nu veți vedea nuanțe modificate pe ecrane.
  • Lentilele sunt dotate cu un strat anti-orbire, astfel încât să nu vedeți mici reflexii și claritatea vederii poate fi îmbunătățită.
  • Sunt ușoare și elegante, au o mulțime de forme și culori reci și nu au acea nuanță ciudată pe care o au multe produse similare.
  • Nimeni nu se bucură de oboseala ochilor, de vedere încețoșată sau de dureri de cap constante legate de computer. Reducerea strălucirii, creșterea contrastului și posibilitatea de a privi ecranul pe perioade mai lungi de timp sunt beneficii care vin cu ochelarii de computer.
  • La locul de muncă, simțim uneori că este necesar să ne uităm peste ochelari sau să ne apropiem de computer pentru a putea citi mai bine ecranul. Dar știm cu toții că acest lucru nu ajută. Ochelarii de protectie pentru computer promovează o viziune mai clară, ceea ce reduce nevoia de a vă tensiona spatele și gâtul.

Nu toată lumea are nevoie de ochelari de computer. Dacă nu ai o tensiune constantă a ochilor sau nu ai probleme cu vederea în timp ce te aflii la computer, atunci ochelarii de computer ar putea să nu fie pentru tine. Cu toate acestea, dacă te confrunți în mod constant cu oboseala ochilor, atunci ochelarii de calculator pot fi exact ceea ce ai nevoie.