5 electrocasnice care au nevoie de verific─âri anuale

de

De cele mai multe ori, aparatura electrocasnic─â este o component─â a c─âminului nostru ├«n care am investit cei mai mul╚Ťi bani. ╚śi pentru c─â a costat at├ót de mult, nici nu concepem ca acestea s─â nu func╚Ťioneze mul╚Ťi ani de acum ├«nainte, f─âr─â s─â se strice. Din p─âcate lucrurile nu decurg a╚Öa cum ne dorim ╚Öi electrocasnicele se mai ╚Öi stric─â, mai ales c├ónd avem cea mai mare nevoie de ele. Pentru a nu ajunge ├«n situa╚Ťia ├«n care aparatura electrocasnic─â ne las─â balt─â, ├«n╚Ťelept ar fi s─â le program─âm o revizie anual─â.

Cel mai bun argument pentru a programa o astfel de revizie pentru aparatura din casa ta este acela c─â vei economisi bani. Vei pl─âti mult mai mult s─â repari un obiect stricat sau, ├«n cel mai r─âu caz, s─â cumperi unul nou, dac─â defec╚Ťiunea este iremediabil─â.

Iat─â care sunt electrocasnicele care au cea mai mare nevoie de o revizie anual─â:

1. Frigiderul și congelatorul

Abia c├ónd ╚Ťi se stric─â frigiderul realizezi c├óte alimente perisabile ai ├«n cas─â ╚Öi c├ót de mult te va costa s─â ├«l repari sau, mai r─âu, s─â cumperi unul nou. Ai grij─â s─â ├«╚Ťi intre╚Ťii frigiderul ╚Öi s─â ├«i faci o revizie anual─â, dac─â nu vrei s─â pierzi mul╚Ťi bani pe alimentele compromise ╚Öi pe repara╚Ťii. De asemenea, dac─â frigiderul nu este bine ├«ntre╚Ťinut ├«╚Öi poate pierde din eficien╚Ť─â ╚Öi va consuma mai mult─â energie dec├ót ├«n mod normal. Ca ├«n orice domeniu, este mai simplu s─â previi dec├ót s─â tratezi, a╚Öa c─â nu mai am├óna!

2. Aragazul și cuptorul

Un alt obiect indispensabil din c─âminul t─âu este aragazul, iar cuptorul nu se afl─â departe. ├Ä╚Ťi po╚Ťi imagina cum va decurge o s─âpt─âm├ón─â din via╚Ťa familiei tale dac─â nu mai ai la ce s─â g─âte╚Öti? Nu este un scenariu prea frumos, nu-i a╚Öa? De asemenea, este important s─â ai grij─â de aceast─â aparatur─â ╚Öi din motive de siguran╚Ť─â. ├Än cazul unei scurgeri de gaz sau a unei defec╚Ťiuni electrice, consecin╚Ťele pot fi devastatoare. Ai grij─â s─â faci o revizie anual─â a acestor electrocasnice pentru a fi sigur c─â nu vei ajuge ├«ntr-o astfel de situa╚Ťie.

3. Centrala termic─â ╚Öi aerul condi╚Ťionat

Aceast─â aparatur─â este poate chiar cea mai important─â din cas─â. Dac─â se stric─â, ri╚Öti s─â r─âm├ói ├«n frig ╚Öi f─âr─â ap─â cald─â sau, ├«n cazul aparatului de aer condi╚Ťionat, s─â te coci de c─âldur─â. De asemenea, atunci c├ónd vorbim de centrala termic─â, o posibil─â defec╚Ťiune poate duce chiar la o catastof─â. Chiar dac─â revizia centralelor termice este obligatorie o dat─â la doi ani, nu mul╚Ťi sunt cei care neglijeaz─â acest aspect, iar consecin╚Ťele sunt pe m─âsur─â.

├Än ceea ce prive╚Öte aparatul de aer condi╚Ťionat, filtrele de aer trebuie cur─â╚Ťate iar instala╚Ťia de freon verificat─â cel pu╚Ťin o dat─â pe an. Chiar dac─â ╚Ťi se pare scump, g├ónde╚Öte-te c├ót te-ar costa s─â le ├«nlocuie╚Öti cu totul ╚Öi poate vei ajunge la sentimente mai bune.

4. Mașina de spălat

C├ó╚Ťi dintre noi nu ne-am spus c├ót noroc avem c─â s-au inventat ma╚Öinile de sp─âlat atunci c├ónd suntem asalta╚Ťi de mun╚Ťii de haine murdare? Ce ne f─âceam dac─â tr─âiam pe vremea bunicilor ╚Öi trebuia s─â sp─âl─âm la m─ân├ó tona de rufe? Dac─â vrei s─â nu te ├«ntorci ├«n timp cu c├ó╚Ťiva zeci de ani, ai grij─â s─â verifici anual ma╚Öina de sp─âlat ╚Öi s─â o repari dac─â are mici defec╚Ťiuni.

5. Electrocasnicele mici

Chiar dac─â sunt mici, nu pot trece neobservate. Cuptorul cu microunde, blender-ul sau mixerul sunt la fel de utile ca electrocasnicele mari, singura diferen╚Ť─â fiind c─â lipsa lor nu ne afecteaz─â drastic nivelul de trai. Chiar dac─â acestea nu necesit─â o revizie anual─â, tot trebuie s─â avem grij─â de ele, pentru a le folosi un timp c├ót mai ├«ndelungat. ├Än cazul ├«n care unul dintre acestea nu mai func╚Ťioneaz─â corect, ar fi bine s─â vezi care e problema ├«nainte s─â se strice de tot.

Acestea fiind spuse, nu ar fi r─âu s─â acorzi o aten╚Ťie mai mare electrocasnicelor, cel pu╚Ťin o dat─â pe an, pentru te asigura c─â ├«╚Ťi vor face via╚Ťa mai u╚Öoar─â mult timp de acum ├«nainte.