5 electrocasnice care au nevoie de verificări anuale

de

De cele mai multe ori, aparatura electrocasnică este o componentă a căminului nostru în care am investit cei mai mulți bani. Și pentru că a costat atât de mult, nici nu concepem ca acestea să nu funcționeze mulți ani de acum înainte, fără să se strice. Din păcate lucrurile nu decurg așa cum ne dorim și electrocasnicele se mai și strică, mai ales când avem cea mai mare nevoie de ele. Pentru a nu ajunge în situația în care aparatura electrocasnică ne lasă baltă, înțelept ar fi să le programăm o revizie anuală.

Cel mai bun argument pentru a programa o astfel de revizie pentru aparatura din casa ta este acela că vei economisi bani. Vei plăti mult mai mult să repari un obiect stricat sau, în cel mai rău caz, să cumperi unul nou, dacă defecțiunea este iremediabilă.

Iată care sunt electrocasnicele care au cea mai mare nevoie de o revizie anuală:

1. Frigiderul și congelatorul

Abia când ți se strică frigiderul realizezi câte alimente perisabile ai în casă și cât de mult te va costa să îl repari sau, mai rău, să cumperi unul nou. Ai grijă să îți intreții frigiderul și să îi faci o revizie anuală, dacă nu vrei să pierzi mulți bani pe alimentele compromise și pe reparații. De asemenea, dacă frigiderul nu este bine întreținut își poate pierde din eficiență și va consuma mai multă energie decât în mod normal. Ca în orice domeniu, este mai simplu să previi decât să tratezi, așa că nu mai amâna!

2. Aragazul și cuptorul

Un alt obiect indispensabil din căminul tău este aragazul, iar cuptorul nu se află departe. Îți poți imagina cum va decurge o săptămână din viața familiei tale dacă nu mai ai la ce să gătești? Nu este un scenariu prea frumos, nu-i așa? De asemenea, este important să ai grijă de această aparatură și din motive de siguranță. În cazul unei scurgeri de gaz sau a unei defecțiuni electrice, consecințele pot fi devastatoare. Ai grijă să faci o revizie anuală a acestor electrocasnice pentru a fi sigur că nu vei ajuge într-o astfel de situație.

3. Centrala termică și aerul condiționat

Această aparatură este poate chiar cea mai importantă din casă. Dacă se strică, riști să rămâi în frig și fără apă caldă sau, în cazul aparatului de aer condiționat, să te coci de căldură. De asemenea, atunci când vorbim de centrala termică, o posibilă defecțiune poate duce chiar la o catastofă. Chiar dacă revizia centralelor termice este obligatorie o dată la doi ani, nu mulți sunt cei care neglijează acest aspect, iar consecințele sunt pe măsură.

În ceea ce privește aparatul de aer condiționat, filtrele de aer trebuie curățate iar instalația de freon verificată cel puțin o dată pe an. Chiar dacă ți se pare scump, gândește-te cât te-ar costa să le înlocuiești cu totul și poate vei ajunge la sentimente mai bune.

4. Mașina de spălat

Câți dintre noi nu ne-am spus cât noroc avem că s-au inventat mașinile de spălat atunci când suntem asaltați de munții de haine murdare? Ce ne făceam dacă trăiam pe vremea bunicilor și trebuia să spălăm la mănâ tona de rufe? Dacă vrei să nu te întorci în timp cu câțiva zeci de ani, ai grijă să verifici anual mașina de spălat și să o repari dacă are mici defecțiuni.

5. Electrocasnicele mici

Chiar dacă sunt mici, nu pot trece neobservate. Cuptorul cu microunde, blender-ul sau mixerul sunt la fel de utile ca electrocasnicele mari, singura diferență fiind că lipsa lor nu ne afectează drastic nivelul de trai. Chiar dacă acestea nu necesită o revizie anuală, tot trebuie să avem grijă de ele, pentru a le folosi un timp cât mai îndelungat. În cazul în care unul dintre acestea nu mai funcționează corect, ar fi bine să vezi care e problema înainte să se strice de tot.

Acestea fiind spuse, nu ar fi rău să acorzi o atenție mai mare electrocasnicelor, cel puțin o dată pe an, pentru te asigura că îți vor face viața mai ușoară mult timp de acum înainte.