5 locuri ascunse în Roma

de

Roma este renumită pentru că este un muzeu în aer liber, unde găsim un monument superb la fiecare colț de stradă. În articolul nostru anterior am publicat o listă cu locurile pe care nu trebuie să le ratezi, precum și cele mai renumite atracții din oraș, dar acum vrem să vă prezentăm locuri cu o frumusețe spectaculoasă, care sunt mai puțin cunoscute de turiști.

Gaura cheii din Piața Cavalerilor de Malta

Principala atracție a pieței este o gaura de cheie prin care se poate vedea Domul Sfântului Petru. Gaura oferă o priveliște încântătoare prin încuietoarea porții Prioratului Cavalerilor de Malta. Acest loc merită vizitat atât ziua cât și seara, însă apusul este cel mai bun moment.

Gianicolo

Gianicolo

Gianicolo este considerat al optulea deal al Romei și are, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase priveliști ale orașului. Pe acest deal puteți petrece o după-amiază romantică privind apusul, sau, în timpul zilei puteți face cele mai bune fotografii ale orașului cu o priveliște imbatabilă.

Casina delle civette ( Casa bufnițelor )

Casina delle civette ( Casa bufnițelor )

Muzeul Casina delle Civette este situat în faimosul parc Villa Torlonia și este fosta reședință a familiei Torlonia. Numele provine din tematica acestei reședințe și anume cea a bufnițelor recurente în decorul interior și exterior al casei. Cu siguranță vă va plăcea !

Campo de’ Fiori

Campo de’ Fiori

Aceasta este celebra piață a Romei, deschisă în fiecare zi până la prânz. Aici se vând tot felul de produse tipice și artizanale. Piața este cunoscută pentru că are în centrul său statuia lui Giordano Bruno, un filosof acuzat de erezie și ars de viu chiar aici în 1600.

Gura adevărului

Gura adevărului

Este un monument care se află lângă râul Tibru. Se spune că această sculptură în piatră este un zeu reprezentat ca un om cu gura deschisă. De asemenea, există și o legendă care spune că gura va mânca mâna tuturor mincinoșilor. Aveți curaj să puneți mâna în interiorul statuii?