5 lucruri care va impiedica sa obtineti promovarea, potrivit expertilor in cariere

de

Conversatiile la locul de munca despre evolutia carierei si cresterea salariilor pot fi complicate, motiv pentru care doriti sa va puneti in pozitia cea mai buna pentru acea promotie din start.

Si in timp ce s-ar putea sa fi intarziat acea promotie, un motiv surprinzator ar putea sa-l opreasca pe seful dumneavoastra sa v-o ofere.

Expertii in cariere prezinta cinci lucruri care ar putea sta in calea obtinerii promovarii:

  1. Exagerati cu orele suplimentare

S-ar putea sa credeti ca daca ramaneti la birou pana tarziu si serviti masa in fata calculatorului, veti fi observat si apreciat de superiori. In realitate, va veti epuiza si veti da dovada ca nu faceti fata task-urilor de zi cu zi.

Daca nu va permiteti nici macar o pauza, superiorii vor crede ca de fapt nu reusiti sa mentineti ritmul de lucru si cu siguranta nu va vor lua in considerare pentru promovare.

  1. Nu sunteti multumit de realizarile dumneavoastra

Lauda de sine s-ar putea sa nu para naturala, dar daca doriti sa le garantati superiorilor ca meritati promovarea, ar trebui sa aveti curajul sa va vindeti.

Nu sunteti arogant daca va expuneti calitatile si reusitele, insa daca dumneavoastra nu sunteti mandru de ele, nici ceilalti nu le vor observa.

  1. Nu sunteti suficient de atent

In acest caz, expertii in cariera nu fac referire la miciile atentii pentru colegi. De fapt, fac referire la modul in care rapsundeti la telefon sau la e-mailuri.

Tonalitatea pe care o folositi, poate si vestimentatia. In orice domeniu este important sa aratati interes si sa lasati sa se observe faptul ca sunteti mandri de postul ocupat.

  1. Nu aveti dezvoltata o parte sociala

Barfa la birou poate fi tentanta, dar uneori acest obicei poate devein extrem de toxic.

Vorbind necorespunzator despre colegii dumneavoastra nu veti creste in ochii superiorilor.

Riscati sa pareti gneul de angajat care nu poate lucra intr-o echipa si care nu este de incredere, iar promovarea nu va mai aparea niciodata.

  1. Nu sunteti 100% siguri ce presupune promotia

Sa cunoasteti urmatorii pasi in cariera este extrem de important. Fie ca vorbim de compania in care lucrati deja, ori de concurenta, este important sa stiti ce post puteti ocupa in viitor cu abilitatile pe care le-ati dobandit deja si unde puteti imbunatati.

Recomandarea expertilor in cariera este sa va documentati intotdeauna cu privier la descrierile joburilor sis a fiti la current cu posturile vacante disponibile.

De multe ori, puteti chiar dumneavoastra sa sugerati promovarea si veti fi uimit de rezultate.