5 lucruri pe care un vanzator de aparate foto nu ti le va spune

de

1. Versiunea II a obiectivelor nu este intotdeauna mai buna decat prima

In unele cazuri versiunea II a unui obiectiv prezinta numeroase avantaje fata de versiunea anterioara. Totusi, de cele mai multe ori varianta II este reprezentata de obiectivul vechi caruia i se mai adauga cateva modificari ce nu afecteaza optica deloc.  Inainte de a cumpara un nou obiectiv incercati sa va documentati cat mai mult inainte.

2. Bateriile ieftine se gasesc chiar si in camere foarte scumpe

Niciodata un producator de aparate de fotografiat nu va publica numarul de mA al bateriilor asa cum fac cei care vand telefoane. De ce? Pentru ca astfel se va vedea ca bateriile sunt slabe. Se recurge la aceasta metoda pentru ca fotograful sa cumpere si baterii noi din acelasi magazin.

3. Rezistent la apa inseamna de obicei cateva garnituri in plus adaugate

De multe un fotograf bun are tendinta sa plateasca in plus pentru un aparat fotografic etansat pentru a proteja camera de praf si apa, atunci cand se fotografiaza in aer liber sau in conditii extreme.

Din nefericire, cei mai multi fotografi nu isi dau seama cat de slab protejate sunt majoritatea camerelor. Am testat mai multe aparate de fotografiat si stim ca de cele mai multe ori acestea nu iau suficienta apa cat sa se distruga si uneori puteti avea norocul sa fotografiati pe o ploaie torentiala fara ca aceasta sa aiba probleme.

Modul in care multe dintre aparate sunt protejate impotriva intemperiilor este de cele mai multe ori ridicol. Sigilarea meteo pe cele mai multe camere sta inr-o garnitura subtire din cauciuc intinsa de-a lungul imbinarilor aparatului.

4. Noul senzor inseamna de obicei vechiul senzor de anul trecut

Va mai amintiti de Canon Rebel T2i? Canon a folosit acelasi senzor si pentru versiunile T3i, T4i, T5i, 60D, și 7D. Costurile de productie a unui senzor  de imagine sunt destul de ridicate si producatorii de camere utilizeaza de multe ori acelasi senzor, si il folosesc pentru camere mai performante.

5. Utilizarea accesoriilor imprumutate sau cumparate din alte magazine nu duce la pierderea garantiei

Producatorilor de camere de fotografiat le place sa sperie fotografii ca, utilizand accesorii din alte magazine sau accesorii imprumutate, vor  pierde garantia, pentru ca pretul lor este de obicei mult mai mare decat in alte parti.

Realitatea este ca garantia nu va acoperi toate daunele facute de aceste accesorii dar asta nu inseamna ca aparatul nu va mai avea brusc nicio garantie.