5 metode de a menţine mediul curat

de

Poluarea din mediul ├«nconjur─âtor cre╚Öte ├«ntr-un ritm alert, mai ales de c├ónd tehnologia ╚Öi industriile au luat un av├ónt considerabil. Men╚Ťinerea unui mediu curat este una dintre sarcinile noastre cele mai importante. Trebuie s─â ne concentr─âm toate eforturile pentru a ne asigura c─â ╚Öi genera╚Ťiile urm─âtoare vor beneficia de un mediu ├«nconjur─âtor bine p─âstrat. Poluarea apei ╚Öi gunoiul sunt considerate a fi dou─â dintre cauzele principale pentru care mediul nostru este murdar.

Pentru a cur─â╚Ťi mediul ├«nconjur─âtor ├«n care tr─âim, trebuie s─â urm─âm pa╚Öii de mai jos:

– Cei 3 R sunt pa╚Öii cei mai importan╚Ťi ╚Öi cei mai u╚Öor de f─âcut pentru a proteja mediul de poluare ╚Öi pentru a-l men╚Ťine curat: redu, recicleaz─â ╚Öi refolose╚Öte. Prin reducerea uzului de materiale d─âun─âtoare ╚Öi prin reciclarea obiectelor din h├órtie sau sticl─â, dar ╚Öi prin refolosirea anumitor bunuri, vom diminua nivelul polu─ârii din aer ╚Öi vom men╚Ťine mediul curat.

– Plantarea mai multor copaci poate cre╚Öte nivelul de oxigen din atmosfer─â. Cu c├ót alegem s─â plant─âm mai mul╚Ťi copaci, cu at├ót vom beneficia de ╚Öi mai mult oxigen ╚Öi vom putea respira un aer mai curat, mediul devenind, ╚Öi el, mai curat.

– Mul╚Ťi oameni obi╚Önuiesc s─â arunce gunoiul pe jos, acesta fiind un lucru r─âu, pentru c─â, ├«n acest fel, cre╚Öte nivelul polu─ârii. ├Än loc s─â arunc─âm gunoiul pe jos, pe strad─â, ├«n spa╚Ťiul verde sau pe l├óng─â tomberon, ar trebui s─â punem c├óte o pubel─â la fiecare col╚Ť de strad─â, pentru a le da oamenilor ocazia de a arunca gunoiul acolo unde trebuie.

– ╚Üig─ârile fac ╚Öi ele r─âu mediului ├«nconjur─âtor, dar ╚Öi s─ân─ât─â╚Ťii noastre, de aceea ar fi foarte bine dac─â mul╚Ťi dintre noi am renun╚Ťa la fumat. Nu doar c─â ne-am ├«mbun─ât─â╚Ťi starea noastr─â de s─ân─âtate, dar am face un bine ╚Öi mediului, deoarece nu am mai elibera ├«n atmosfer─â at├ót de multe substan╚Ťe chimice d─âun─âtoare.

– Prin folosirea unor agen╚Ťi de cur─â╚Ťare biodegradabili ╚Öi prieteno╚Öi cu mediul, lumea ├«n care tr─âim ar fi una mai bun─â, pentru c─â nu ar mai exista at├ót de mult─â poluare cauzat─â de tot felul de substan╚Ťe otr─âvitoare. ├Än acest fel, toat─â lumea ar avea de c├ó╚Ötigat: oameni, plante ╚Öi animale, deopotriv─â.