5 metode de a menţine mediul curat

de

Poluarea din mediul înconjurător crește într-un ritm alert, mai ales de când tehnologia și industriile au luat un avânt considerabil. Menținerea unui mediu curat este una dintre sarcinile noastre cele mai importante. Trebuie să ne concentrăm toate eforturile pentru a ne asigura că și generațiile următoare vor beneficia de un mediu înconjurător bine păstrat. Poluarea apei și gunoiul sunt considerate a fi două dintre cauzele principale pentru care mediul nostru este murdar.

Pentru a curăți mediul înconjurător în care trăim, trebuie să urmăm pașii de mai jos:

– Cei 3 R sunt pașii cei mai importanți și cei mai ușor de făcut pentru a proteja mediul de poluare și pentru a-l menține curat: redu, reciclează și refolosește. Prin reducerea uzului de materiale dăunătoare și prin reciclarea obiectelor din hârtie sau sticlă, dar și prin refolosirea anumitor bunuri, vom diminua nivelul poluării din aer și vom menține mediul curat.

– Plantarea mai multor copaci poate crește nivelul de oxigen din atmosferă. Cu cât alegem să plantăm mai mulți copaci, cu atât vom beneficia de și mai mult oxigen și vom putea respira un aer mai curat, mediul devenind, și el, mai curat.

– Mulți oameni obișnuiesc să arunce gunoiul pe jos, acesta fiind un lucru rău, pentru că, în acest fel, crește nivelul poluării. În loc să aruncăm gunoiul pe jos, pe stradă, în spațiul verde sau pe lângă tomberon, ar trebui să punem câte o pubelă la fiecare colț de stradă, pentru a le da oamenilor ocazia de a arunca gunoiul acolo unde trebuie.

– Țigările fac și ele rău mediului înconjurător, dar și sănătății noastre, de aceea ar fi foarte bine dacă mulți dintre noi am renunța la fumat. Nu doar că ne-am îmbunătăți starea noastră de sănătate, dar am face un bine și mediului, deoarece nu am mai elibera în atmosferă atât de multe substanțe chimice dăunătoare.

– Prin folosirea unor agenți de curățare biodegradabili și prietenoși cu mediul, lumea în care trăim ar fi una mai bună, pentru că nu ar mai exista atât de multă poluare cauzată de tot felul de substanțe otrăvitoare. În acest fel, toată lumea ar avea de câștigat: oameni, plante și animale, deopotrivă.