5 motive pentru care ar trebui sa renunti la jocurile de noroc acum

de

De ce ar trebui să renunți la obiceiul de a juca jocuri de noroc chiar acum? Doar știi că acesta este un mod plăcut (după părerea ta) de a te destinde și a te distra un pic după o zi stresantă la birou sau în viața de zi cu zi. Deci, de ce nu ai merita un pic de relaxare după nebunia din timpul zilei? Cine te oprește să nu intri puțin pe internet sau să te duci la un cazinou obișnuit pentru câteva clipe de distracție?

Ei bine, adevărul, în ceea ce privește jocurile de noroc, oricare ar fi ele, este acela că, de cele mai multe ori, ele reprezintă, la început, o formă de destindere și de relaxare, după cum spuneam și mai sus. Din păcate, însă, în anumite cazuri, unele persoane transformă toată această experiență care, în mod normal, ar trebui să fie una plăcută, în dependență. Deși este corect că nu toți jucătorii care participă frecvent și strict pentru amuzament la jocurile de noroc vor deveni dependenți de ele, acest lucru se întâmplă și este o adevărată problemă. Iată, așadar, 5 motive pentru care ar trebui să renunți la jocurile de noroc chiar acum!

1. Nu vei deveni dependent de ele

Cu cât vei renunța mai repede la jocurile de noroc, cu atât vei avea mai multe șanse de a nu deveni dependent de ele la un anumit moment în viitor. Repet, nu este absolut nici o problemă să vrei să te destinzi în acest fel, dar dacă începi să petreci din ce în ce mai mult timp la cazinou sau în fața calculatorului jucând tot felul de jocuri de noroc, acesta este un semn clar că începi deja să fii atras în mrejele lor și să devii dependent.[sociallocker]

2. Vei realiza că mai ești atras și e alte activități

Prin renunțarea la jocurile de noroc, vei realiza că mai sunt și alte activități interesante pe care le poți face și pe care, din cauza lor, le-ai neglijat. Vraja unui joc de noroc poate fi mai greu de rupt și îți poate ține prizonieră capacitatea ta creativă, tu neputând să-ți mai folosești eficient mintea și pentru urmărirea altor activități care te interesează și-ți plac.

3. Te vei concentra mai bine pe responsabilitățile curente

Poate fi greu pentru tine să te mai concentrezi cu mare atenție asupra responsabilităților pe care le ai în acest moment dacă devii captivat de jocurile de noroc. Ca urmare, adesea, vei ignora treburile pe care le ai de făcut și problemele pe care le ai de rezolvat în favoarea a încă unei partide de zaruri, blackjack sau poker. Jocurile de noroc au această putere de a te deconecta de la lumea reală și de a te face să uiți de responsabilități, chiar și în situația în care nu au devenit o dependență, ci sunt mai mult un obicei prost.

4. Vei fi mai atent la emoțiile și sentimentele care te cuprind

Când o persoană este cuprinsă de febra jocurilor de noroc, ea, adesea, nu mai este atentă la emoțiile și sentimentele care o încearcă. Dimpotrivă, de cele mai multe ori acestea îi „amorțesc”, făcând din individul respectiv un mic roboțel pe care nu prea îl mai mișcă sau impresionează nimic. Jocurile de noroc te pot duce într-o lume ireală, care nu are nici o legătură cu cea adevărată și nu-ți vor permite să fii tu însuți și să-ți exprimi exact acele sentimente pe care le nutrești față de o persoană, o întâmplare sau un lucru.[/sociallocker]

5. Vei economisi mulți bani

În fine, dacă renunți la jocurile de noroc chiar acum, vei economisi foarte mulți bani pe parcursul unui an. Acest lucru este valabil și în cazul în care jocurile de noroc sunt doar un simplu obicei prost al tău, și nu o dependență. Dacă ar fi să aduni toate acele sume de bani pe care le-ai cheltuit până acum pe jocuri de noroc, ai fi șocat să afli cât de mulți bani ai aruncat, pur și simplu, pe fereastră pentru această „distracție”.

După cum aminteam deja, faptul că obișnuiești să-ți petreci timpul jucând jocuri de noroc nu înseamnă că ești dependent de ele. Uneori, sunt doar un obicei prost. Totuși, asta nu te scutește de a fi expus riscului de a deveni dependent pe viitor. De aceea, este foarte important să acționezi acum și să renunți definitiv la ele!