5 ponturi pentru eliminarea șoarecilor din garaj

de

Prezen╚Ťa ╚Öoarecilor ├«n cas─â poate fi un adev─ârat pericol pentru s─ân─âtate. Mul╚Ťi proprietari de locuin╚Ťe apeleaz─â, ├«n fiecare an, la serviciile unor firme de deratizare pentru a sc─âpa de ╚Öoarecii din casele sau garajele lor. Aceste roz─âtoare ├«╚Öi fac cuiburi ├«n pere╚Ťi, rod fire electrice ╚Öi sunt pline de bacterii infec╚Ťioase. De aceea, eliminarea lor de pe proprietate trebuie s─â fie prioritatea num─ârul unu!

├Än prezent, este foarte simplu s─â sc─âp─âm de ╚Öoareci. Putem folosi capcane clasice, cu arc, sau otr─âvuri puternice, menite s─â-i ucid─â. De asemenea, exist─â ╚Öi o metod─â de combatere a lor ceva mai uman─â, care const─â ├«n prinderea ╚Öi eliberarea lor ├«n s─âlb─âticie, departe de orice urm─â de civiliza╚Ťie. Alte modalit─â╚Ťi de eliminare a ╚Öoarecilor mai sunt ╚Öi:

1. Capcanele (merit─â amintite din nou)

Dac─â vre╚Ťi s─â sc─âpa╚Ťi de ╚Öoareci, dar nu vre╚Ťi nici s─â-i omor├ó╚Ťi, nici s─â folosi╚Ťi substan╚Ťe otr─âvitoare, pune╚Ťi capcane cu m├óncare ├«n zonele ├«n care suspecta╚Ťi c─â ar fi prezen╚Ťi. Momeala din capcan─â trebuie pozi╚Ťionat─â ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â se afle ├«n locul pe unde ╚Öoarecii intr─â ├«n garaj, pentru a-i putea determina s-o ia, declan╚Ö├ónd capcana.

Nu uita╚Ťi s─â verifica╚Ťi, din c├ónd ├«n c├ónd, dac─â sunt ╚Öoareci prin╚Öi ├«n ea. ├Än cazul ├«n care vede╚Ťi roz─âtoare ├«n capcan─â, elibera╚Ťi-le ├«n s─âlb─âticie sau, dup─â caz, arunca╚Ťi-le le╚Öurile la o groap─â de gunoi.

2. Otr─âvurile&lt

Se vor pulveriza ├«n locurile infestate cu ╚Öoareci. ├Än func╚Ťie de t─âria otr─âvii, ace╚Ötia vor muri ├«n c├óteva minute sau ore. Sau, cel pu╚Ťin ├«i vor determina s─â nu mai intre ├«n garaj, prin prisma mirosului degajat.

3. Substan╚Ťele neotr─âvitoare

Ave╚Ťi animale de companie sau copii mici? Atunci, ├«n acest caz, probabil c─â utilizarea unor otr─âvuri foarte puternice nu este o solu╚Ťie tocmai potrivit─â pentru gospod─âria voastr─â. Nici o problem─â, exist─â o alternativ─â. Se poate prepara o substan╚Ť─â al c─ârui rol este de a ╚Ťine ╚Öoarecii la distan╚Ť─â. Nu ├«i va omor├«, dar le va aminti c─â nu au ce s─â caute ├«n locuin╚Ťa voastr─â.

╚śoarecilor nu le place amestecul rezultat din combinarea unei linguri de piper, un sfert de m─âsur─â de detergent de rufe ╚Öi 4 litri de ap─â. Se va pulveriza ├«n zona afectat─â ╚Öi se va l─âsa s─â-╚Öi fac─â efectul.

4. Prevenirea infest─ârii cu roz─âtoare

Dac─â tocmai a╚Ťi sc─âpat de ╚Öoareci ╚Öi dori╚Ťi s─â-i ╚Ťine╚Ťi la distan╚Ť─â, prevenirea apari╚Ťiei lor pe proprietatea voastr─â este foarte important─â. De aceea, de fiecare dat─â c├ónd observa╚Ťi g─âuri ├«n pere╚Ťii sau u╚Öa garajului, este bine s─â le astupa╚Ťi, pentru a nu le permite ╚Öoarecilor s─â intre ├«n ele.

Acoperi╚Ťi co╚Öurile de gunoi cu ni╚Öte capace etan╚Öe, care nu le dau voie ╚Öoarecilor s─â aib─â acces la con╚Ťinutul lor. Sc─âpa╚Ťi de dezordinea din cas─â sau garaj. Nu l─âsa╚Ťi resturi de m├óncare pe jos ╚Öi acoperi╚Ťi gurile de ventila╚Ťie cu plas─â rezistent─â.

5. Dispozitivele electronice de eliminarea a d─âun─âtorilor

Se pot cump─âra cam din orice magazin sau de pe internet. Sunt ieftine, iar multe dintre ele ├«╚Öi fac treaba. Emit un sunet de frecven╚Ť─â joas─â puternic, pe care urechea uman─â nu-l percepe, dar care le provoac─â disconfort auditiv ╚Öoarecilor. Astfel, ace╚Ötia se vor vedea nevoi╚Ťi s─â p─âr─âseasc─â zona ├«n care a fost pus dispozitivul, pentru a sc─âpa de disconfort.