5 ponturi pentru eliminarea șoarecilor din garaj

de

Prezența șoarecilor în casă poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. Mulți proprietari de locuințe apelează, în fiecare an, la serviciile unor firme de deratizare pentru a scăpa de șoarecii din casele sau garajele lor. Aceste rozătoare își fac cuiburi în pereți, rod fire electrice și sunt pline de bacterii infecțioase. De aceea, eliminarea lor de pe proprietate trebuie să fie prioritatea numărul unu!

În prezent, este foarte simplu să scăpăm de șoareci. Putem folosi capcane clasice, cu arc, sau otrăvuri puternice, menite să-i ucidă. De asemenea, există și o metodă de combatere a lor ceva mai umană, care constă în prinderea și eliberarea lor în sălbăticie, departe de orice urmă de civilizație. Alte modalități de eliminare a șoarecilor mai sunt și:

1. Capcanele (merită amintite din nou)

Dacă vreți să scăpați de șoareci, dar nu vreți nici să-i omorâți, nici să folosiți substanțe otrăvitoare, puneți capcane cu mâncare în zonele în care suspectați că ar fi prezenți. Momeala din capcană trebuie poziționată în așa fel încât să se afle în locul pe unde șoarecii intră în garaj, pentru a-i putea determina s-o ia, declanșând capcana.

Nu uitați să verificați, din când în când, dacă sunt șoareci prinși în ea. În cazul în care vedeți rozătoare în capcană, eliberați-le în sălbăticie sau, după caz, aruncați-le leșurile la o groapă de gunoi.

2. Otrăvurile&lt

Se vor pulveriza în locurile infestate cu șoareci. În funcție de tăria otrăvii, aceștia vor muri în câteva minute sau ore. Sau, cel puțin îi vor determina să nu mai intre în garaj, prin prisma mirosului degajat.

3. Substanțele neotrăvitoare

Aveți animale de companie sau copii mici? Atunci, în acest caz, probabil că utilizarea unor otrăvuri foarte puternice nu este o soluție tocmai potrivită pentru gospodăria voastră. Nici o problemă, există o alternativă. Se poate prepara o substanță al cărui rol este de a ține șoarecii la distanță. Nu îi va omorî, dar le va aminti că nu au ce să caute în locuința voastră.

Șoarecilor nu le place amestecul rezultat din combinarea unei linguri de piper, un sfert de măsură de detergent de rufe și 4 litri de apă. Se va pulveriza în zona afectată și se va lăsa să-și facă efectul.

4. Prevenirea infestării cu rozătoare

Dacă tocmai ați scăpat de șoareci și doriți să-i țineți la distanță, prevenirea apariției lor pe proprietatea voastră este foarte importantă. De aceea, de fiecare dată când observați găuri în pereții sau ușa garajului, este bine să le astupați, pentru a nu le permite șoarecilor să intre în ele.

Acoperiți coșurile de gunoi cu niște capace etanșe, care nu le dau voie șoarecilor să aibă acces la conținutul lor. Scăpați de dezordinea din casă sau garaj. Nu lăsați resturi de mâncare pe jos și acoperiți gurile de ventilație cu plasă rezistentă.

5. Dispozitivele electronice de eliminarea a dăunătorilor

Se pot cumpăra cam din orice magazin sau de pe internet. Sunt ieftine, iar multe dintre ele își fac treaba. Emit un sunet de frecvență joasă puternic, pe care urechea umană nu-l percepe, dar care le provoacă disconfort auditiv șoarecilor. Astfel, aceștia se vor vedea nevoiți să părăsească zona în care a fost pus dispozitivul, pentru a scăpa de disconfort.