5 Remedii naturiste pentru calmarea durerilor de tot felul

de

In zilele noastre remediile pentru sanatate sunt la indemana oricui. Insa, putini sunt cei care stiu ce remedii naturiste sa foloseasca pentru durerile ce apar pe neasteptate. Durerile provocate de anumite afectiuni sunt uneori insuportabile si fiecare persoana, incercata de dureri, cauta un remediu la indemana pentru a o combate, pana sa ajunga la medic sau la farmacie. De multe ori, durerile pot fi ameliorate cu ajutorul plantelor sau cu produse naturiste.

In multe cazuri, terapiile cu plante, ceaiuri, uleiuri esentiale sau preventiv, suplimente nutritionale, dau rezultate foarte bune. De exemplu: rozmarinul, musetelul, ghimbirul, teiul si pelinul sunt analgezice naturale, care pot calma simptomele durerilor de cap, oricare ar fi cauzele care stau la originea lor: oboseala, stres, febra, exces de cafea, de alcool sau un curent de aer rece.

Atentie, insa! Daca o anumita durere persista mai mult de o saptamana si este accentuata, se recomanda sa mergi la medic pentru investigatii amanuntite. O durere in faza  acuta poate ascunde o problema medicala reala si e nevoie de tratament medicamentos.

5 Remedii naturale cu plante  pentru calmarea durerilor

Chiar daca, in prima faza, fiecare dintre noi avem impulsul de a lua antiinflamatoare pentru calmarea durerilor, nu strica sa apelezi mai intai la remediile naturale cu plante.

Tine sub control durerile de tot felul apeland la varianta naturista, care nu contine chimicale si e lipsita de efecte adverse.

  • Dureri de dinti – ghimbir sau sunatoare

Nevralgiile si durerile dentare sunt cel mai greu de suportat. Pentru a combate durerea poti sa apelezi la cateva remedii la indemana: ceai de sunatoare sau ghimbir crud.

Daca folosesti sunatoarea, aceasta trebuie folosita sub forma de macerat. Florile proaspete de sunatoare, impreuna cu cateva picaturi de ulei de masline, se lasa la macerat o luna de zile, iar apoi se aplica pasta respectiva pe zona care doare.

Poti scapa mai repede de durerile dentare cu ajutorul ghimbirului, care are un efect similar cu cel al aspirinei. S-a demonstrat ca ghimbirul poate atentua durerile dentare atunci cand este administrat cu apa, actionand ca un analgezic activ. Astfel, fie ca folosesti ghimbir amestecat cu apa din care faci o pasta, pe care o aplici pe dinte cu un betisor, fie ca mesteci bucati mici de gimbir sau macerat de sunatoare durerea se amelioreaza simtitor.

  • Dureri de Spate – frunze de varza

Cand te confrunti cu dureri de spate insistente, provocate de curent, raceli sau miscari fortate, frunzele de varza, aplicate local in zona cu durerea, pot face minuni. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa oparesti cateva foi de varza cruda, sa le zdrobesti si sa le pui pe o compresa sterila. Varza se aplica in zona dureroasa a spatelui. Preparata astfel, are puterea sa absoarba durerea de spate, de la nivelul sanilor cu chisturi sau noduli benigni.

De asemenea, suplimentele de Acizi Grasi Omega 3 sunt de mare ajutor in cazul durerilor de spate. Trebuie doar sa consulti un specialist, in ceea ce priveste doza adecvata, deoarece pot aparea anumite riscuri sau poate influenta actiunea anumitor medicamente.

  • Dureri de cap – tei sau ghimbir

Migrenele pot aparea usor si nu fac rabat de varsta. Durerile de cap pot fi cauzate de numerosi factori, printre care se numara: stresul, oboseala fizica si oculara, deficientele de magneziu, deshidratarea, raceala sau gripa, un stil de viata haotic, abuzul de alcool si tutun, hipertensiunea, alergiile, zgomotul excesiv, variaţiile presiunii atmosferice sau insolatiile. Teiul si ghimbirul actioneaza eficient contra migrenelor. Proprietatile antiinflamatoare ale ghimbirului fac ca aceasta planta puternica sa lupte in mod eficient contra durerilor cronice de cap. Consumat sub forma de ceai, macerat sau crud, ghimbirul iti ia rapid durerea de cap.

De asemenea, teiul, sub forma de ceai, combate stresul si ajuta la calmarea sistemului nervos central. Pentru efecte bune trebuie preparat corect. Floarea de tei, maruntita bine, se infuzeaza maximum  patru minute. Ceaiul care prinde o culoare rosie-maronie nu se bea, caci este toxic.

  • Dureri reumatice – papadie sau urzica

O cura de trei-patru saptamani cu papadie proaspata, frunze sau tulpini, iti poate fi de folos in durerile reumatice, datorita efectului depurativ. In cazul in care nu stiai,  papadia este o planta inzestrata cu multe calitati terapeutice, cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

Ceaiul de urzica poate fi, de asemenea, de un real folos in durerile reumatice deoarece aceasta planta are marea calitate de a purifica si regenera organismul. Acum este timpul sa apelezi la ea. Cu cat plantele sunt mai tinere, cu atat vor fi mai eficiente.

  • Dureri musculare – flori de maghiran

In cazul durerilor musculare, florile de maghiran fac adevarate minuni. Trebuie doar sa fierbi 30 de grame de planta, pe care o gasesti in shop-urile de produse naturiste sau de tip Plafar, intr-un litru de apa si lasi compozitia la infuzat. Se va aplica local, sub forma compreselor calde pe locul care doare.

De asemenea, in cazul durerilor de gat, usturoiul, mierea sau lamaia sunt cele mai bune remedii naturale.

Orice durere ai avea, apeleaza la remedii din plante medicinale si scapa de durere. Insa, pentru orice fel de problema medicala este recomandat sa consulti intai medicul.

Sursa: Biogenos.ro