5 resurse online de căutare a persoanelor

de

Ai nevoie să găsești pe cineva pe Internet? Având la dispoziție o sumedenie de website-uri de căutare a persoanelor, suntem cu adevărat surprinși când găsim atâtea informații detaliate despre colegii noștri de muncă, persoanele iubite, sau prietenii noștri, informații pe care în mod normal nu le găsim la o căutare superficială pe internet.

Nu există un singur web-site care să funcționeze ca resursă online dedicată și completă pentru astfel de căutări, dar internetul ne oferă multiple posibilități de a regăsi o persoană sau alta, lucru care ar fi fost extrem de dificil în trecut, dacă nu chiar imposibil.

1) Resurse online – Google

Google este capabil să ne ofere o cantitate uriașă de informații și este una din cele mai bune resurse de informații legate de persoane. De câte ori nu ai avut tentația să îți cauți propriul nume pe Google? Dar pe al vreunui cunoscut de-al tău? Poți căuta adrese, informații despre firme și companii, numere de telefon, poze din satelit și multe alte informații folosind tehnici avansate de căutare pe Google.

2) Resurse online – Motoare de căutare specializate

Pe măsură ce devenim din ce în ce mai interconectați din punct de vedere social pe internet, cu sau fără intenție, punem la dispoziție mai multe informații personale decât ne-am aștepta. Motoarele de căutare specializate au rolul de a găsi informații specifice legate de persoanele pe care le cauți, fie că vorbim de update-uri pe rețele sociale, informații despre trecutul lor sau comentariile lăsate pe diverse forumuri, bloguri sau website-uri.

3) Resurse online – Directoare Web

Directoarele cu numere de telefon, directoare cu firme și companii și alte indexuri pline de informații pot fi resurse foarte utile atunci când căutăm informații despre o persoană. Directoarele specializate te pot ajuta să găsești orice număr de telefon iar indexurile cu firme și companii îți pot returna o cantitate imensă de informații administrative.

4) Resurse online – Bazele de date publice

Bazele de date publice sunt unele din cele mai utilizate resurse de informații. Nu toate bazele de date sunt accesibile gratuit și unele din ele nici măcar nu sunt postate pe internet, ci mai degrabă pe rețele interne la care poți avea acces numai în anumite condiții. Cu toate acestea există un volum suprinzator de informații accesibile gratuit puse la dispoziție de bazele de date publice.

5) Resurse online – Facebook

Una din cele mai extinse și mai populare rețele sociale din lume este Facebook, numărând în prezent sute de milioane de utilizatori înregistrați. Folosind doar o adresă e-mail, poți găsi profilul de Facebook al persoanei căutate în care se află informații despre companiile la care a lucrat, ce școli a absolvit, ce prieteni are, pe unde a călătorit, și multe altele.