5 secrete despre fericire

de

Buna dispozi╚Ťie este influen╚Ťat─â de o sumedenie de factori care pot duce aceast─â stare de spirit c─âtre un nivel mai ├«nalt. ├Än func╚Ťie de acest complex de factori, oamenii pot ajunge s─â fie mul╚Ťumi╚Ťi de via╚Ťa lor, iar cei mai noroco╚Öi dintre ei pot vorbi chiar despre fericire. A defini fericirea este un lucru dificil, dac─â nu chiar imposibil. Cu toate acestea, oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â au reu╚Öit s─â surprind─â c├óteva lucruri care ne pot influen╚Ťa starea de spirit ├«ntr-un sens pozitiv ╚Öi pot fi un bun punct de plecare ├«n c─âl─âtoria nesf├ór╚Öit─â c─âtre fericire.

1) Clima poate influen╚Ťa starea de fericire

Clima temperat─â poate fi cea mai potrivit─â pentru persoanele care vor s─â tr─âiasc─â o stare de mul╚Ťumire ╚Öi veselie, poate chiar fericire. Unele studii au ajuns la concluzia c─â oamenii care tr─âiesc ├«n regiuni cu veri ╚Öi ierni bl├ónde au o g├óndire mult mai pozitiv─â ╚Öi sunt mai optimi╚Öti.

2) Muzica influen╚Ťeaz─â felul ├«n care g├óndim ╚Öi sim╚Ťim

Chiar dac─â pare un lucru evident de la sine, anumite genuri de muzic─â ne pot conduce c─âtre o stare de fericire ├«n timp ce altele ne pot cufunda ├«n st─âri depresive. ├Än majoritatea studiilor realizate, muzica clasic─â a reie╚Öit ca fiind un factor de influen╚Ť─â pozitiv─â a statusului emo╚Ťional.

3) Altruismul duce la creșterea stimei de sine

Se pare c─â dorin╚Ťa de a contribui la fericirea altora ne face pe noi ├«n╚Öine mai ferici╚Ťi ╚Öi poate duce la cre╚Öterea longevit─â╚Ťii. Actul de a ajuta pe cineva are un efect de catharsis asupra psihicului, purific├óndu-ne de emo╚Ťii ╚Öi g├ónduri negative.

4) Aten╚Ťie, se ia! Fericirea este „contagioas─â”

Mediul psiho-emo╚Ťional ╚Öi climatul social ├«n care ├«╚Ťi tr─âie╚Öti via╚Ťa influen╚Ťeaz─â ├«n mod categoric modul ├«n care te raportezi la fericire. Dac─â ├«n via╚Ťa de zi cu zi ai contact cu persoane care g├óndesc pozitiv ╚Öi se bucur─â de via╚Ť─â, mai mult ca probabil ╚Öi tu vei dori s─â adop╚Ťi o asemenea atitudine fa╚Ť─â de via╚Ť─â.

5) Fericirea trece prin stomac

De obicei aceast─â expresie se refer─â la dragoste, dar se pare c─â alimenta╚Ťia este ├«n mod direct legat─â de starea de spirit. Consumul de nuci, carne de pui sau lapte pot stimula producerea de serotonin─â, numit─â ╚Öi hormonul fericirii. A╚Öa c─â vechiul proverb „e╚Öti ceea ce m─ân├ónci” nu este prea departe de adev─âr.