5 secrete despre fericire

de

Buna dispoziție este influențată de o sumedenie de factori care pot duce această stare de spirit către un nivel mai înalt. În funcție de acest complex de factori, oamenii pot ajunge să fie mulțumiți de viața lor, iar cei mai norocoși dintre ei pot vorbi chiar despre fericire. A defini fericirea este un lucru dificil, dacă nu chiar imposibil. Cu toate acestea, oamenii de știință au reușit să surprindă câteva lucruri care ne pot influența starea de spirit într-un sens pozitiv și pot fi un bun punct de plecare în călătoria nesfârșită către fericire.

1) Clima poate influența starea de fericire

Clima temperată poate fi cea mai potrivită pentru persoanele care vor să trăiască o stare de mulțumire și veselie, poate chiar fericire. Unele studii au ajuns la concluzia că oamenii care trăiesc în regiuni cu veri și ierni blânde au o gândire mult mai pozitivă și sunt mai optimiști.

2) Muzica influențează felul în care gândim și simțim

Chiar dacă pare un lucru evident de la sine, anumite genuri de muzică ne pot conduce către o stare de fericire în timp ce altele ne pot cufunda în stări depresive. În majoritatea studiilor realizate, muzica clasică a reieșit ca fiind un factor de influență pozitivă a statusului emoțional.

3) Altruismul duce la creșterea stimei de sine

Se pare că dorința de a contribui la fericirea altora ne face pe noi înșine mai fericiți și poate duce la creșterea longevității. Actul de a ajuta pe cineva are un efect de catharsis asupra psihicului, purificându-ne de emoții și gânduri negative.

4) Atenție, se ia! Fericirea este „contagioasă”

Mediul psiho-emoțional și climatul social în care îți trăiești viața influențează în mod categoric modul în care te raportezi la fericire. Dacă în viața de zi cu zi ai contact cu persoane care gândesc pozitiv și se bucură de viață, mai mult ca probabil și tu vei dori să adopți o asemenea atitudine față de viață.

5) Fericirea trece prin stomac

De obicei această expresie se referă la dragoste, dar se pare că alimentația este în mod direct legată de starea de spirit. Consumul de nuci, carne de pui sau lapte pot stimula producerea de serotonină, numită și hormonul fericirii. Așa că vechiul proverb „ești ceea ce mănânci” nu este prea departe de adevăr.