5 semne că o companie de asigurări este de încredere

de

Compania de asigurări pe care o alegi să te despăgubească în caz de accident sau alte situații nefericite, trebuie să fie una demnă de încredere. Înainte de a lua o decizie în acest sens, află care sunt cele cinci semne care îți indică faptul că o companie de asigurări este de încredere sau nu.

Deși la noi în țară, polițile de asigurare nu sunt tocmai o opțiune, ci mai degrabă o obligativitate, nu ar fi rău ca tot mai mulți români să opteze pentru o poliță de asigurare care să acopere mai multe aspecte ale vieții. În afară de asigurarea pentru mașină (cea mai celebră) și de locuință, ambele obligatorii, nu ar strica să ne orientăm și către asigurările de viață, cele în caz de accident sau boală sau chiar către asigurarea unei anumite părți a corpului (de exemplu mâinile, pentru un pianst sau un pictor sau picioarele pentru un fotbalist sau atlet, etc.).

Așadar, dacă te-ai hotărât să optezi pentru un anumit tip de asigurare, iată care sunt semnele care îți arată că o companie de asigurări este demnă de încredere sau nu.

1. Ratingul pozitiv

Ai încredere în companiile de rating, a căror menire este să verifice calitatea serviciilor oferite de firmele de asigurări. Un rating mare îți garantează că firma respectivă este demnă de încredere și, mai presus de toate, că va fi capabilă să te despăgubească în caz de necesitate. Înainte de a lua o decizie, compară ratingul mai multor companii, pentru a te asigura că ești bine informat.

2. Longevitatea

Odată ce ai pus ochii pe una sau mai multe companii, o idee bună ar fi să verifici și longevitatea afacerii. Caută pe internet informațiile care te interesează. Cu siguranță vei găsi chiar mai multe decât credeai sau decât te așteptai. Longevitatea viitoarei tale firme de asigurări este importantă deoarece există posibilitatea ca o firmă recent înființată să nu poată fi capabilă să îți ofere suma de bani dorită în caz de accident de mașină, incendiu sau alte calamități naturale.
Totodată, faptul că o astfel de firmă a rezistat pe piață o perioadă îndelungată reprezintă un indiciu că aceasta a fost capabilă să vină în întâmpinarea nevoilor clienților și le-a oferit acestora servicii de calitate.

3. Orientarea către client

Orice firmă de asigurări care se respectă ar trebui să pună la dispoziția clienților mai multe canale de comunicare, pentru ca aceștia din urmă să poată lua legătura cu operatorii indiferent de unde s-ar afla. Astfel, clienții ar trebui să aibă posibilitatea de comunica cu reprezentanții firmei prin telefon, e-mail sau chat online. De asemenea, răspunsurile la problemele clienților ar trebui să vină cât mai repede. Ideal ar fi ca asigurătorul să pună la dispoziția asiguraților actuali sau viitori un serviciu de call-center, pentru a putea fi apelat la orice oră, în caz de urgență.

4. Polițele de asigurare

Evident, cel mai important aspect pe care trebuie să îl urmărești atunci când alegi o companie de asigurări este polița de care vei beneficia. Aceasta trebuie să vină în întâmpinarea nevoilor tale, iar costurile nu trebuie să fie exagerate, în raport cu suma primită ca despăgubire. De asemenea, nu strică să te asiguri că rata lunară de asigurare se va încadra în bugetul tău. Interesează-te despre politicile de despăgubire ale mai multor companii de asigurare pentru a o alege pe cea ideală pentru tine.

5. Părerea clienților

Acest punct vine oarecum în completarea aspectului de la punctul 1, numai că de această dată informațiile obținute nu vor avea un caracter oficial. Și de data aceasta internetul este soluția salvatoare. Caută site-uri specializate în asigurări și vezi care este părerea altor oameni despre companiile de asigurare care te interesează. Vei avea posibilitatea, astfel, să afli atât păreri negative cât și pozitive, care te pot ajuta să iei decizia corectă. În acest sens, ideal ar fi ca firma cu care intenționezi să colaborezi să nu aibă deloc recenzii negative, dar depinde de tine cum analizezi plusurile și minusurile acesteia.

Odată ce ai analizat toate aceste aspecte despre o anumită firmă de asigurări, vei avea toate datele necesare pentru a alege varianta care îți acoperă în totalitate nevoile. Cu siguranță vei avea avea mai multă încredere și vei dormi mai liniștit știind că ai ales cea mai bună firmă de asigurări, capabilă să te despăgubească în cazul în care situația o cere.