5 sfaturi pentru achiziționarea mobilei online

de

Achiziționarea unor noi piese de mobilier este, în același timp, un prilej de bucurie, dar și unul din acele momente când vă confruntați cu anumite dileme. Nu sunteți încă hotărâți ce culoare să aibă sau din ce anume tip de lemn să fie făcute.

Din fericire, aveți la îndemână o unealtă destul de folositoare ce vă poate ajuta să vă decideți mai ușor: internetul. Marea majoritate (dacă nu chiar toate) magazinele și fabricile mari de mobilier din țară, au la ora actuală un magazin online sau un site de prezentare al produselor pe care le oferă spre vânzare.

Acolo puteți găsi o gamă foarte variată de informații legate de mobilierul pe care doriți să-l cumpărați. Partea bună este că, dacă unul dintre aceste magazine online nu vă încântă cu oferta sa, puteți trece la altul foarte repede și simplu. Nu mai este nevoie de zeci de drumuri de la un magazin la altul, așa cum se întâmplă atunci când doriți să cumpărați un anumit produs de la magazinele obișnuite.

Pentru a vă ajuta în căutările voastre de mobilier online, am decis să alcătuiesc o listă cu 5 sfaturi pe care am considerat că este important să vi le împărtășesc. Sper ca acestea să vă fie cât mai utile!

1. O poză valorează cât o mie de cuvinte

Cel puțin, asa se spune. Toate magazinele online de mobilă vă vor pune la dispoziție o multitudine de poze care, teoretic, ar trebui să vă faciliteze luarea unei decizii cât mai corecte de achiziționare a unui anumit tip de mobilier. Priviți cu atenție toate pozele puse la dispoziție! Analizați cu atenție detaliile și unghiurile care se văd.

Ați observat, probabil, că unele dintre aceste poze înfățișează mobila într-un model de cameră construit tocmai pentru a-i oferi clientului ocazia de a vedea cum vă arăta mobilierul cumpărat într-o astfel de încăpere. Acordați atenție și acestui tip de poze, la fel cum ar trebui să luați în considerare orice ce alte imagini care au legătură cu acel obiect de mobilier.

Dacă se poate și dacă mobila respectivă nu este un model unicat, consultați și alte magazine online pentru comparații!

2. Descrierea

Deși nu cred că toți avem răbdare când vine vorba de citit descrieri de produse, sunt de părere că este absolut esențial să facem acest lucru. Aici vom găsi informațiile de care avem cu adevărat nevoie. Vom afla din ce material este făcută mobila, ce mărimi are sau ce culoare.

Nu aveți de unde să știți dacă mobilierul ales este din lemn de stejar, sau este construit dintr-un material mai puțin rezistent și mai ieftin dacă nu citiți ce scrie în descriere. Nu luați nici o decizie de cumpărare până când nu sunteți siguri că ați aflat tot ceea ce aveați nevoie!

3. Verificați cu atenție mărimile

Nu faceți nici un fel de presupuneri eronate și nu mergeți pe ghicite! Mobila pe care o veți cumpăra trebuie să vă încapă în casă, așa că măsurați cu atenție și camerele, holurile și alte încăperi în care mobila urmează a fi amplasată sau prin care va trece. Nu vă luați numai după ce vedeți în poze pe site-ul producătorului!

Nu uitați: mobila intră în casă pe uși, deci și ele trebuie să fie suficient de mari încât să permită acesteia să intre fără prea mari eforturi.

4. Luați în calcul și părerile altor persoane

Dacă aveți posibilitatea să aflați cât de satisfăcuți au fost și alți clienți care au cumpărat obiectul de mobilier vizat de voi, atunci ar trebui să o faceți. Căutați pe site-ul magazinului online părerile postate de alte persoane care au cumpărat același mobilier pe care doriți să îl luați și voi. Au fost mulțumite sau nu?

Dacă nu le găsiți acolo, căutați răspunsuri în alte surse (atât online, cât și offline, discutând direct cu familia, prietenii etc.).

5. Atenție la culori!

Deși mai toate magazinele online de mobilier fac tot posibilul să afișeze imagini ale obiectelor de mobilier care să respecte culorile reale, naturale ale acestora, se poate să existe diferențe între ceea ce vedeți pe site și ceea ce există în realitate.

Spre exemplu, mobilierul închis la culoare, în pozele de pe site, poate părea mai deschis. Dacă nu sunteți siguri care va fi culoarea exactă a mobilei pe care doriți să o achiziționați, cel mai bine este să întrebați direct magazinul în cauză.

Le puteți trimite un email, îi puteți contacta telefonic, sau puteți merge personal la ei, dacă vă aflați la o distanță nu foarte mare de aceștia.

Ca un ultim pont de final, legat de culori, trebuie să știți că, uneori, este foarte probabil ca magazinele online de mobilă să facă mici artificii și modificări pozelor postate pe site, pentru a atrage cât mai mulți clienți. Așadar, se poate spune că socoteala de-acasă nu se va potrivi cu cea din târg! Multă atenție în acest caz!