5 suplimente pentru creier

de

Când înaintăm în vârstă, creierul nostru își pierde abilitatea de a mai funcționa corect. Este un fapt bine știut că foarte mulți oameni ajung să fie afectați de demență, aceasta fiind o boală serioasă. Din fericire, există diverse modalități prin care vă puteți menține creierul într-o stare cât mai bună, chiar și atunci când nu vă mai aflați la prima tinerețe. Una dintre aceste modalități este reprezentată de administrarea de suplimente nutritive care au rolul de a proteja creierul.

Cercetările științifice au arătat că, dacă luați suplimentele potrivite, sănătatea creierului vostru primește un impuls semnificativ, acestea ajutând foarte mult la prevenirea declinului mental cauzat de îmbătrânire. Important este să știți ce anume suplimente trebuie să luați, deoarece piața este plină de tot felul de astfel de produse, unele din ele fiind promovate drept „făcătoare de minuni”.

Acestea fiind spuse, haideți să vedem în continuare care ar fi cele mai bune 5 suplimente recomandate pentru menținerea sănătății creierului uman.

1. DHA

Acidul docosahexaenoic este un acid esențial gras Omega-3 care are o importanță majoră pentru creier, fiind una dintre pietrele de temelie ale funcționării sale. Pe lângă creier, el ajută și sistemul nervos. Deficiența de DHA produce numeroase probleme de ordin psihiatric. Prin administrarea corectă de DHA, se pot îmbunătăți memoria, stările de spirit, se diminuează depresia, demența, Alzheimer-ul sau deficitul de atenție.

2. Vitamina D

Este responsabilă pentru îmbunătățirea stărilor de spirit și a memoriei, elimină depresia și sporește abilitatea de rezolvare a problemelor. Cea mai bună sursă de vitamina D este soarele, însă, din păcate, nu foarte multă lume se expune suficient de mult la lumina acestuia pentru a beneficia de avantajele vitaminei D. În acest caz, deficiența se poate corecta prin administrarea unui supliment.

3. Vitamina B12

Deficiența de vitamina B12 este direct asociată cu boala Alzheimer și cu demența. În cadrul cercetărilor științifice s-a demonstrat că cele 3 vitamine B (B6, acidul folic, B12), dacă sunt luate împreună, ajută la prevenirea declinului mental și a demenței și pot trata, de asemenea, Alzheimer-ul, prin scăderea nivelului de homocisteină.

4. Antioxidanții

Creierul folosește 20% din cantitatea de oxigen din corp, ceea ce îl face susceptibil la a fi afectat de către radicalii liberi. Prin urmare, antioxidanții sunt extrem de importanți pentru el. Ei oferă protecție celulelor creierului prin neutralizarea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea acestora.

Cele mai bune surse de antioxidanți sunt plantele și fructele, inclusiv cele de pădure. Ele conțin antioxidanți cunoscuți sub numele de antociani, despre care se știe că au proprietăți mari de protejare a creierului.

5. Ginkgo Biloba

Este utilizat la scară largă, în toată lumea, ca remediu herbal. Ajută creierul să lupte împotriva problemelor de genul uitării, concentrării slabe, oboselii, anxietății, depresiei, durerilor de cap.