5 tipuri de înlocuitori pentru cafea

de

Multe persoane se văd nevoite să renunțe la consumul de cafea, din varii motive, însă ideea nu le surânde prea tare, de teamă că nu vor mai reuși să-și restabilească nivelul de energie, încă de dimineață.

Dacă și tu ești în situația de mai sus, află că te poți opri liniștit din a consuma cafea (dacă starea ta de sănătate impune acest lucru). Pentru a putea să te trezești dimineața și să funcționezi corespunzător pe tot parcursul zilei, poți opta pentru o serie de produse ce înlocuiesc cu succes efectele cofeinei.

1. Vitamina B12

S-a descoperit că această vitamină este esențială pentru funcționarea optimă a creierului și că ajută foarte mult la îmbunătățirea performanțelor cognitive și a clarității mentale. În plus, unele studii au relevat faptul că vitamina B12 are și proprietăți energizante, deci o poți folosi cu succes atunci când nu mai bei cafea.

Vitamina B12 se găsește în majoritatea băuturilor energizante pentru sportivi, însă energia pe care o resimți în urma consumului acestora vine în mare parte de la conținutul mare de cafeină și zahăr. Pentru a fi sigur că beneficiezi din plin de efectele acestei vitamine, optează pentru un supliment alimentar care să îți furnizeze necesarul zilnic de vitamina B12.

2. Ginko Biloba

Extractul din această plantă, cunoscută deja pentru efectele sale pozitive asupra organismului, crește circulația sângelui către creier și extremități și are extrem de multe beneficii în ceea ce privește îmbunătățirea funcțiilor cognitive și a memoriei. În plus, îți oferă acea claritate mentală după care tânjim cu toții și pe care o obținem după ce am consumat o ceașcă de cafea tare.

3. Ginseng

Extractul din rădăcina plantei de ginseng aduce, asemeni ginko biloba, numeroase beneficii asupra organismului. Îmbunătățește circulația și funcționează ca un stimulent asupra întregului organism. Se găsește deseori și băuturile energizante și este preferat ca supliment de cei care vor să renunțe la cafea.

4. Cafeaua din plante

Fie că e din cicoare sau obținută dintr-un mix de mai multe plante, acest tip de ”cafea” îi ajută pe cei împătimiți de această băutură să renunțe mai uțor la ea. În afară de faptul că te ajută să scapi de adicție, această băutură are și nenumărate alte beneficii pentru sănătate, fiind foarte bogată în vitamine.

5. Exerciții

O altă abordare față ce cele de mai sus presupune să faci cât mai multă mișcare pentru a te simți cât mai energizat. La început poate ți se va părea dificil să faci asta fără imboldul cafelei de dimineață, însă odată ce îți vei intra în ritm vei observa că nimic nu te poate energiza mai bine decât un antrenament la sala de fitness, o tură de jogging în parc, o tură cu bicicleta și așa mai departe.

PS: daca in final nu aveti de gand sa incercati la cofeina, macar atunci profitai de un gust adevat de cafea preparata expresor de cafea de calitate.