6 efecte pozitive ale fructelor de mare

de

Există o importantă legătură între fructele de mare și sănătatea noastră. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 80% din bolile de inimă, 90% din afecțiunile diabetice tip 2 și 30% din diversele forme de cancer pot fi prevenite printr-o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și renunțarea la fumat.

Fructele de mare sunt o sursă foarte bogată de proteine de calitate și de acizi grași Omega-3. Conțin, de asemenea, multe vitamine și minerale care le cresc valoarea lor nutrițională. Multe afecțiuni ar putea fi prevenite dacă ați adăuga în dieta voastră aceste tipuri de alimente.

Iată lista efectelor pozitive pe care fructele de mare îl au asupra sănătății voastre:
1. Reduc afecțiunile cardiace: colesterolul este o componentă esențială în orice țesut animal viu. Grăsimile saturate din anumite alimente duc la un nivel ridicat de colesterol în sânge. Fructele de mare sunt bogate în acizi grași Omega-3 și grăsimi polinesaturate care sunt benefice inimii.
Cercetătorii au sugerat că, dacă introduceți o porție de fructe de mare în alimentația săptămânală, reduceți riscul unui infarct la jumătate. S-a observat, de asemenea, că nivelul de EPA și DHA din carnea de pește are anumite efecte benefice ca, de exemplu, prevenirea formării cheagurilor de sânge, creștere elasticității venelor, menținerea ritmului cardiac, reducerea tensiunii și a riscului de infarct.

2. Benefice pentru articulații: Din nou, trebuie spus că studiile de specialitate au arătat că o dietă bogată în acizi grași Omega-3, poate reduce problemele pe care le aveți cu încheieturile (cum ar fi artrita reumatoidă). Dacă suferiți de astfel de afecțiuni, atunci ar fi recomandat să consumați pește (sardine, somon), deoarece acesta poate ajuta la reducerea disconfortului cauzat de artrită.

3. Sunt bune pentru ochi: prin consumarea de acizi grași Omega-3, aflați în fructele de mare, persoanele afectate de probleme ale ochilor (ca, de exemplu, degenerarea musculară cauzată de vârstă) se pot proteja împotriva lor. Retina conține mult DHA (un acid gras Omega-3) iar prin consumul de pește bogat în uleiuri, se poate păstra sănătatea ochilor și strălucirea acestora.

4. Ajută la frumusețe: cum poate ajuta un fruct de mare la acest capitol? Ei bine, Omega-3 și Zincul sunt bune, printre altele, la reducerea acneei la persoanele care suferă de această afecțiune. Vitamina E este, la rândul ei, importantă pentru sănătatea pielii și ajută și la încetinirea procesului de îmbătrânire al acesteia.

5. Prieteni ai creierului: conform profesorului Michael Crawford, dezvoltarea creierului depinde de acizii AHA (arachidonic) și DHA (docosahexaenoic) care se găsesc din abundență în fructele de mare, inclusiv în pește. Deci, nu cred că greșesc dacă vă spun că aceste alimente sunt bune pentru creier. Cei care vor consuma (sau consumă deja) fructe de mare, sunt supuși unui risc mult mai mic de a suferi de demență sau probleme de memorie.

6. Îmbunătățesc funcționarea plămânilor: problemele respiratorii pot fi reduse prin includerea în dietă voastră a peștelui de apă rece, deoarece acest lucru poate duce la repararea și întărirea organului afectat, lucru ce îl ajută în procesul de recuperare.

Consumul de acizi grași Omega-3 mai poate ajuta și la o mai bună imunizare și o reducere a inflamațiilor pulmonare.

Concluzie:

Pe lângă aceste beneficii, studiile epidemiologice au mai arătat și legătura directă dintre fructele de mare și nivelul scăzut al depresiei pe care acestea îl oferă persoanelor aflate într-o astfel de situație. Ele mai ajută, de asemenea, și femeile gravide contribuind la creșterea fătului și dezvoltarea sa neurologică.