6 modalităţi prin care să-ţi dai seama că ai probleme financiare

de

Viața trece pe lângă noi foarte repede și, înainte să realizăm ce ni se întâmplă, ne trezim că am fost prinși în niște probleme financiare serioase. Dacă v-ați gândit vreodată să luați măsuri sau să găsiși soluții drastice la problemele voastre financiare, atunci este nevoie să vedeți dacă aceste probleme sunt, cu adevărat, serioase.

Indiferent dacă sunteți de părere că aveți sau nu probleme financiare grave sau mai puțin grave, trebuie să știți care sunt acele modalități prin care puteți determina dacă sunteți supuși unui risc din punct de vedere financiar.

1. Puteți efectua numai plățile minime pentru cardul de credit – Dacă aveți cu adevărat niște probleme serioase, atunci este foarte probabil să nu mai puteți face nici aceste plăți deloc. Acesta este un semn că banii pe care îi câștigați sunt cu mult mai puțini decât cei pe care trebuie să-i dați.

Acesta nu este niciodată un lucru bun, deoarece veți ajunge, întotdeauna, să întârziați la plata comisioanelor și dobânzilor pe care le datorați băncii, într-o foarte scurtă perioadă de timp. În acest caz, se poate spune, fără îndoială, că aveți serioase probleme financiare dacă nu puteți efectua aceste plăți suficient de repede.

2. Vă folosiți de cardul de credit pentru plata diverselor necesități – Lucrurile necesare, de care aveți nevoie în fiecare zi, precum hrana, nu ar trebui plătite niciodată cu un card de credit. Dacă nu vă permiteți să plătiți pentru aceste bunuri cu bani cash, atunci riscați să acumulați datorii mari pe cardul de credit. Probabil aveți deja probleme legate de folosirea acestui card și aveți deja unele datorii acumulate tocmai pentru că faceți acest lucru.

Nu veți scăpa vreodată de datoriile de pe cardul de credit dacă veți continua să acumulați altele. În schimb, veți ajunge să fiți prinși într-un ciclu fără sfârșit al acumulării de datorii, tocmai pentru că veți continua să plătiți pentru necesități cu fondurile disponibile pe card.

3. Sunteți mereu contactați de către firmele de recuperare a datoriilor – Aceste firme de recuperări nu vă vor suna dacă nu au un motiv întemeiat și dacă plata datoriilor voastre este la zi. Situația se schimbă, însă, atunci când nu vă mai puteți permite să le achitați, iar recuperatorii vă vor asalta zilnic cu telefoane, reamintindu-vă că aveți bani de dat.

Dacă sunteți vizați de o astfel de firmă, atunci putem spune fără urmă de îndoială că situația voastră financiară este una complicată.

4. Refuzați sau evitați să luați la cunoștință situația voastră financiară – Atunci când vă este groază să priviți informațiile legate de datoriile și banii pe care îi aveți de dat (fie la bănci, fie altor instituții financiare), înseamnă că aveți unele probleme la acest capitol care trebuie rezolvate urgent.

În loc să evitați astfel de situații sau să negați c-ați avea probleme, mai bine recunoașteți și conștientizați situația în care vă aflați și încercați să cereți ajutorul unui expert pentru a ieși din ea.

5. Vă gândiți la măsuri extreme de rezolvare a datoriilor – Unii oameni, când sunt puși în fața unui munte de datorii, recurg la măsuri extreme în încercarea lor de a le rezolva. Unii se sinucid, iar alții ajung să comită jafuri pentru a-și putea plăti datoriile. În loc să recurgeți și voi la asemenea gesturi, mai bine apelați la cineva (un expert financiar) care să vă ajute și să vă îndrume spre rezolvarea pe o cale cât mai normală și amiabilă a problemelor pe care le aveți.

6. Nu știți câți bani datorați exact – Dacă nu știți care este suma exactă de bani pe care o aveți de dat sub formă de datorii, atunci nu dețineți deloc controlul finanțelor voastre. Ar trebui să știți cui datorați bani și despre ce sume este vorba pentru a putea ține pasul cu achitarea acestora.

Nu este niciodată prea târziu să schimbați situația financiară în care vă aflați!