6 simptome ale unui filtru de carburant infundat sau stricat

de

Filtrul de carburant este doar o mică piese în angrenajul sistemelor care fac posibilă funcționarea unui automobil, dar este una importantă, deoarece ea are rolul de a ajuta motorul să meargă la parametrii optimi. El se asigură că benzina sau motorina care vine din rezervor este în permanență curată, fără urme de mizerie în ea.

Dacă acesta este înfundat sau este stricat, performanțele motorului vor fi foarte slabe. De aceea, este foarte important să cunoaștem simptomele unui filtru care are probleme, pentru a-l putea înlocui. În acest articol, vă voi prezenta 6 dintre aceste simptome care, sper, să vă poată ajuta să identificați ce problemă aveți exact cu filtrul și dacă trebuie înlocuit sau doar curățat.

1. Motorul nu pornește sau pornește mai greu

Dacă este blocat de resturi, murdărie sau alt fel de particule, filtrul de benzină nu va mai asigura un flux constant și neobturat către motor. Ca urmare, acesta fie nu va porni deloc, fie va porni mult mai greu, dacă amestecul de aer și carburant care este trimis de în camera de combustie nu poate arde normal. De cele mai multe ori, dacă filtru este înfundat complet, motorul nu va porni deloc.

2. Miros neplăcut de fum sau ulei la țeava de eșapament

Fumul scos de mașină sau uleiul care curge în exces din țeava de eșapament au un miros neplăcut. Acesta este semnul unui filtru de combustibil înfundat cu resturi sau alte tipuri de murdării.

3. Mașina merge greu

Motorul va merge mai greu dacă nu primește un flux constant de combustibil în injectoare. Principalul motiv pentru care se întâmplă acest lucru, este filtrul înfundat. Dacă vă aflați într-o asemenea situație, sau dacă remarcați zgomote mai ciudate venite de la motor, verificați filtrul de benzină!

4. Motorul se oprește subit

Atât timp cât motorul primește combustibil, el va continua să meargă. Dacă fluxul de benzină sau motorină este întrerupt, el se va opri. Acest lucru se întâmplă când filtrul se înfundă cu resturi sau sedimente cu diverși contaminanți.

Magazin Online PieseAutoScan,ro

5. Motorul pierde din putere

Dacă nivelul de combustibil furnizat motorului este sub nivelul optim, puterea acestuia se reduce. Un filtru de benzină care este înfundat, va reduce, aproape întotdeauna, fluxul de carburant către motor. Dacă mașina nu prinde viteză atunci când călcați pedala de accelerație sau dacă motorul dă rateuri când conduceți la deal sau aveți încărcături mari, atunci însemnă că filtrul este înfundat.

6. Motorul dă rateuri

Rateurile apar atunci când aprinderea combustibilului nu are loc corect. Fluxul acestuia este blocat de filtrul înfundat. Este foarte important ca un filtru de combustibil să fie întreținut cât mai bine, pentru a funcționa normal. Dacă performanțele sale sunt scăzute, crește stresul la care este supus întregul sistem de injecție și, în final, motorul poate ceda.

Pentru o funcționare cât mai optimă a filtrului, acesta trebuie înlocuit în fiecare an sau la momentul recomandat de producător!

Magazin Online PieseAutoScan,ro