6 simptome ale unui filtru de carburant infundat sau stricat

de

Filtrul de carburant este doar o mic─â piese ├«n angrenajul sistemelor care fac posibil─â func╚Ťionarea unui automobil, dar este una important─â, deoarece ea are rolul de a ajuta motorul s─â mearg─â la parametrii optimi. El se asigur─â c─â benzina sau motorina care vine din rezervor este ├«n permanen╚Ť─â curat─â, f─âr─â urme de mizerie ├«n ea.

Dac─â acesta este ├«nfundat sau este stricat, performan╚Ťele motorului vor fi foarte slabe. De aceea, este foarte important s─â cunoa╚Ötem simptomele unui filtru care are probleme, pentru a-l putea ├«nlocui. ├Än acest articol, v─â voi prezenta 6 dintre aceste simptome care, sper, s─â v─â poat─â ajuta s─â identifica╚Ťi ce problem─â ave╚Ťi exact cu filtrul ╚Öi dac─â trebuie ├«nlocuit sau doar cur─â╚Ťat.

1. Motorul nu pornește sau pornește mai greu

Dacă este blocat de resturi, murdărie sau alt fel de particule, filtrul de benzină nu va mai asigura un flux constant și neobturat către motor. Ca urmare, acesta fie nu va porni deloc, fie va porni mult mai greu, dacă amestecul de aer și carburant care este trimis de în camera de combustie nu poate arde normal. De cele mai multe ori, dacă filtru este înfundat complet, motorul nu va porni deloc.

2. Miros nepl─âcut de fum sau ulei la ╚Ťeava de e╚Öapament

Fumul scos de ma╚Öin─â sau uleiul care curge ├«n exces din ╚Ťeava de e╚Öapament au un miros nepl─âcut. Acesta este semnul unui filtru de combustibil ├«nfundat cu resturi sau alte tipuri de murd─ârii.

3. Mașina merge greu

Motorul va merge mai greu dac─â nu prime╚Öte un flux constant de combustibil ├«n injectoare. Principalul motiv pentru care se ├«nt├ómpl─â acest lucru, este filtrul ├«nfundat. Dac─â v─â afla╚Ťi ├«ntr-o asemenea situa╚Ťie, sau dac─â remarca╚Ťi zgomote mai ciudate venite de la motor, verifica╚Ťi filtrul de benzin─â!

4. Motorul se oprește subit

At├ót timp c├ót motorul prime╚Öte combustibil, el va continua s─â mearg─â. Dac─â fluxul de benzin─â sau motorin─â este ├«ntrerupt, el se va opri. Acest lucru se ├«nt├ómpl─â c├ónd filtrul se ├«nfund─â cu resturi sau sedimente cu diver╚Öi contaminan╚Ťi.

Magazin Online PieseAutoScan,ro

5. Motorul pierde din putere

Dac─â nivelul de combustibil furnizat motorului este sub nivelul optim, puterea acestuia se reduce. Un filtru de benzin─â care este ├«nfundat, va reduce, aproape ├«ntotdeauna, fluxul de carburant c─âtre motor. Dac─â ma╚Öina nu prinde vitez─â atunci c├ónd c─âlca╚Ťi pedala de accelera╚Ťie sau dac─â motorul d─â rateuri c├ónd conduce╚Ťi la deal sau ave╚Ťi ├«nc─ârc─âturi mari, atunci ├«nsemn─â c─â filtrul este ├«nfundat.

6. Motorul d─â rateuri

Rateurile apar atunci c├ónd aprinderea combustibilului nu are loc corect. Fluxul acestuia este blocat de filtrul ├«nfundat. Este foarte important ca un filtru de combustibil s─â fie ├«ntre╚Ťinut c├ót mai bine, pentru a func╚Ťiona normal. Dac─â performan╚Ťele sale sunt sc─âzute, cre╚Öte stresul la care este supus ├«ntregul sistem de injec╚Ťie ╚Öi, ├«n final, motorul poate ceda.

Pentru o func╚Ťionare c├ót mai optim─â a filtrului, acesta trebuie ├«nlocuit ├«n fiecare an sau la momentul recomandat de produc─âtor!

Magazin Online PieseAutoScan,ro