6 tipuri diferite de religii

de

Religia nu se rezum─â doar la credin╚Ťa pe care o are o anumit─â persoan─â. Ea este menit─â s─â adauge un sens ╚Öi un scop ├«n via╚Ťa oamenilor. Credin╚Ťa pe care o ave╚Ťi ├«ntr-o religie v─â ofer─â darul aprecierii trecutului, al ├«n╚Ťelegerii prezentului ╚Öi a speran╚Ťei ├«ntr-un viitor. ├Äncerca╚Ťi s─â v─â imagina╚Ťi cum ar fi via╚Ťa voastr─â f─âr─â un ├«n╚Ťeles, f─âr─â vreun sens sau f─âr─â pic de speran╚Ť─â! Nu tocmai pl─âcut─â, nu?

Religia reprezint─â cheia evolu╚Ťiei noastre spirituale. Ea ne ├«nva╚Ť─â cum s─â ne facem existen╚Ťa pe aceast─â planet─â mai bun─â, cum s─â tr─âim corect, ├«n concordan╚Ť─â cu ├«nv─â╚Ť─âturile pe care le primim de Sus.

Exist─â un num─âr foarte mare de religii, de la cele mai cunoscute, precum Cre╚Ötinismul sau Iudaismul, p├ón─â la cele mici sau foarte mici ╚Öi complet necunoscute, care sunt practicate de o m├ón─â de oameni sau de diverse triburi izolate din toate col╚Ťurile planetei!

1. Cre╚Ötinismul: este una dintre religiile cu cei mai mul╚Ťi adep╚Ťi. Entitatea spiritual─â suprem─â aici este reprezentat─â de Dumnezeu. Al─âturi de El, ├«l mai reg─âsim ╚Öi pe Iisus Hristos, fiul S─âu, ╚Öi pe Duhul Sf├ónt. Aceast─â religie este considerat─â ca fiind cea a iubirii, ea ├«ncuraj├óndu-╚Öi adep╚Ťii s─â fac─â bine altora ╚Öi s─â urmeze cele 10 porunci ale Domnului.

2. Islamul: este religia pe care o urmeaz─â musulmanii ╚Öi care are aproximativ un miliard de adep╚Ťi ├«n lumea ├«ntreag─â. Musulmanii ├«l venereaz─â pe Allah, care este zeul lor. Ei cred, de asemenea, ├«n existen╚Ťa ├«ngerilor precum ╚Öi ├«n cea a profetului Mahomed. Regulile ╚Öi obiceiurile care trebuiesc respectate la aceast─â religie sunt destul de stricte. Orice abatere, uneori minor─â, se pedepse╚Öte prompt ╚Öi dur.

3. Budismul: scopul principal al budismului este acela de a deveni iluminat spiritual. Este o religie care nu acord─â foarte mult─â importan╚Ť─â lucrurilor ╚Öi posesiunilor materiale, ci caut─â, mai degrab─â, s─â scoat─â la iveal─â bun─âtatea ╚Öi valoarea din fiecare lucru, persoan─â sau situa╚Ťie.

Budi╚Ötii tr─âiesc vie╚Ťi destul de simple, de modeste. Dac─â dori╚Ťi s─â face╚Ťi parte din aceast─â categorie, atunci va trebui s─â v─â deta╚Öa╚Ťi de orice form─â de posesiune material─â ╚Öi s─â v─â concentra╚Ťi aten╚Ťia asupra p─âcii ╚Öi ilumin─ârii spirituale.

4. Hinduismul: aceast─â religie graviteaz─â ├«n jurul zeit─â╚Ťii numit─â Brahman. Este o religie destul de important─â, care se ├«mparte ├«n 4 ╚Öcoli de g├óndire. Locuitorii din India sunt, ├«n majoritatea lor, hindu╚Öi. Hinduismul urm─âre╚Öte principiul karmei. Adep╚Ťii acestei religii cred cu t─ârie c─â tot ceea ce ai f─âcut ├«ntr-o via╚Ť─â anterioar─â se reflect─â acum asupra ta.

5. Iudaismul: evreii sunt de p─ârere c─â, dac─â vor urma legile divine date de Dumnezeu, Acesta ├«i Va ajuta ╚Öi ├«i va r─âspl─âti. Este una dintre cele mai vechi religii, care a trecut prin multe momente de cump─ân─â ├«n existen╚Ťa sa. A reu╚Öit s─â supravie╚Ťuiasc─â r─âzboaielor, revolu╚Ťiilor ╚Öi tentativelor de distrugere, r─âm├ón├ónd ╚Öi ast─âzi printre noi.

6. Ateismul: ateii sunt acele persoane care „cred” c─â nu exist─â nici un fel de zeu care s─â fi creat universul, planetele sau toate lucrurile pe care le putem vedea ├«n ziua de ast─âzi. Ei consider─â c─â ╚Ötiin╚Ťa este r─âspunsul corect la toate aceste ├«nt├ómpl─âri, de aceea ateii acord─â mult mai mult─â ├«ncredere acesteia, dec├ót oric─ârei alte religii dintre cele men╚Ťionate mai sus.