6 tipuri diferite de religii

de

Religia nu se rezumă doar la credința pe care o are o anumită persoană. Ea este menită să adauge un sens și un scop în viața oamenilor. Credința pe care o aveți într-o religie vă oferă darul aprecierii trecutului, al înțelegerii prezentului și a speranței într-un viitor. Încercați să vă imaginați cum ar fi viața voastră fără un înțeles, fără vreun sens sau fără pic de speranță! Nu tocmai plăcută, nu?

Religia reprezintă cheia evoluției noastre spirituale. Ea ne învață cum să ne facem existența pe această planetă mai bună, cum să trăim corect, în concordanță cu învățăturile pe care le primim de Sus.

Există un număr foarte mare de religii, de la cele mai cunoscute, precum Creștinismul sau Iudaismul, până la cele mici sau foarte mici și complet necunoscute, care sunt practicate de o mână de oameni sau de diverse triburi izolate din toate colțurile planetei!

1. Creștinismul: este una dintre religiile cu cei mai mulți adepți. Entitatea spirituală supremă aici este reprezentată de Dumnezeu. Alături de El, îl mai regăsim și pe Iisus Hristos, fiul Său, și pe Duhul Sfânt. Această religie este considerată ca fiind cea a iubirii, ea încurajându-și adepții să facă bine altora și să urmeze cele 10 porunci ale Domnului.

2. Islamul: este religia pe care o urmează musulmanii și care are aproximativ un miliard de adepți în lumea întreagă. Musulmanii îl venerează pe Allah, care este zeul lor. Ei cred, de asemenea, în existența îngerilor precum și în cea a profetului Mahomed. Regulile și obiceiurile care trebuiesc respectate la această religie sunt destul de stricte. Orice abatere, uneori minoră, se pedepsește prompt și dur.

3. Budismul: scopul principal al budismului este acela de a deveni iluminat spiritual. Este o religie care nu acordă foarte multă importanță lucrurilor și posesiunilor materiale, ci caută, mai degrabă, să scoată la iveală bunătatea și valoarea din fiecare lucru, persoană sau situație.

Budiștii trăiesc vieți destul de simple, de modeste. Dacă doriți să faceți parte din această categorie, atunci va trebui să vă detașați de orice formă de posesiune materială și să vă concentrați atenția asupra păcii și iluminării spirituale.

4. Hinduismul: această religie gravitează în jurul zeității numită Brahman. Este o religie destul de importantă, care se împarte în 4 școli de gândire. Locuitorii din India sunt, în majoritatea lor, hinduși. Hinduismul urmărește principiul karmei. Adepții acestei religii cred cu tărie că tot ceea ce ai făcut într-o viață anterioară se reflectă acum asupra ta.

5. Iudaismul: evreii sunt de părere că, dacă vor urma legile divine date de Dumnezeu, Acesta îi Va ajuta și îi va răsplăti. Este una dintre cele mai vechi religii, care a trecut prin multe momente de cumpănă în existența sa. A reușit să supraviețuiască războaielor, revoluțiilor și tentativelor de distrugere, rămânând și astăzi printre noi.

6. Ateismul: ateii sunt acele persoane care „cred” că nu există nici un fel de zeu care să fi creat universul, planetele sau toate lucrurile pe care le putem vedea în ziua de astăzi. Ei consideră că știința este răspunsul corect la toate aceste întâmplări, de aceea ateii acordă mult mai multă încredere acesteia, decât oricărei alte religii dintre cele menționate mai sus.