7 intamplari incredibile din lumea cazinourilor

de

Pereții cazinourilor nu sunt niște ființe vii, dar, cu siguranță, dacă ar avea urechi, atunci ne-ar putea spune niște povești absolut senzaționale. La câtă lume trece pragul unui astfel de stabiliment, este aproape imposibil să nu existe măcar câteva istorisiri demne de scenarii de film. Unii oameni intră în cazinouri și câștigă sume fabuloase de bani, fie prin experiența de care dau dovadă, fie printr-un noroc chior.

Alții, se află exact la polul opus: pierd chiar toate economiile pe care le aveau și ajung să doarmă pe străzi. Cu toții cred că am auzit de asemenea întâmplări măcar o dată în viața noastră. Dar care ar fi cele mai spectaculoase povești din lumea cazinourilor? Probabil sunt cu zecile sau sutele, însă nu avem nici timpul și nici spațiul suficient pentru a le aminti pe toate. Drept urmare, am decis să aleg 7 care mie, personal, mi s-au părut cele mai incredibile de până acum.

1. Jucătorul care a cheltuit 127 de milioane de dolari

Harry Watanabe a fondat un magazin de cadouri, numit Oriental Trading Company, în 1932. De-a lungul anilor, firma sa a ajuns să fie unul dintre cei mai mari jucători din acest domeniu. În 1977, fiul lui Harry, Terry, a preluat conducerea companiei, devenind directorul ei general. Și-a păstrat funcția până în 2000, când și-a vândut toată afacerea unui alt consorțiu privat. În urma tranzacției, s-a ales cu o avere uriașă care, din păcate, avea să-i aducă probleme cu alcoolul și jocurile de noroc.

Totul a început în 2007, când domnul Watanabe a mers într-o mică excursie în Las Vegas… și a rămas acolo. Bucurându-se de toate avantajele pe care le avea ca jucător de top, și-a subțiat contul bancar în mod considerabil pe durata acelui an. Pierderile sale s-au ridicat la peste 200 de milioane de dolari în total.

6% din venitul total din jocuri de noroc al complexului Harrah’s din 2007 a provenit numai de la Watanabe. Pentru faptul că el petrecea foarte mult timp la mesele din cazinou, în programul de fidelitate al acestuia s-a conceput un nou nivel, numit „Chairman” (Director), special pentru Terry. Includea diverse avantaje, cum ar fi 12500 de dolari pe lună pentru călătorii cu avionul, bilete gratuite la concerte și 500000 de dolari de cheltuit în magazinul de suveniruri al cazinoului.

În cele din urmă, Watanabe a decis să pună capăt dependenței sale, după ce i-a mărturisit surorii sale problemele pe care le avea, în timpul unei vizite făcute de Ziua Recunoștinței. Aceasta l-a adus înapoi în statul Omaha și l-a înscris într-un program de tratament pentru dependenți. Din acel moment, Terry nu a mai intrat în nici un cazinou, dar problemele sale nu au luat sfârșit.

Cazinoul la care el a jucat, Harrah’s, a decis să intenteze un proces împotriva sa, susținând că acesta nu și-a achitat toate pierderile pe care le-a suferit. Watanabe a fost de acord să plătească 112 milioane de dolari, dar i-a acuzat, la rândul lui, pe cei de la Harrah’s pentru iresponsabilitate și pentru că l-au lăsat să-și alimenteze dependența, oferindu-i alcool și încurajându-l să joace.

Angajații cazinoului au spus că Terry Watanabe pierdea chiar și până la 5 milioane de dolari pe zi, că juca aproape non-stop și că i se permitea să folosească 3 mâini deodată la masa de blackjack. Alte zvonuri mai arată că managerii de la Harrah’s ignorau în permanență problemele de dependență pe care le avea Watanabe, ținându-l pe acesta să joace în continuare.

El a pledat nevinovat la toate acuzațiile aduse și, la rândul lui, a intentat proces civil împotriva celor de la Harrah’s. Într-un final, cele două părți au decis să se înțeleagă în particular, renunțând la toate plângerile făcute și la proces. Pierderile lui Watanabe sunt un record individual în istoria Las Vegasului.

2. Bunica norocoasă la zaruri

Aveți idee care sunt șansele de a da cu zarurile de 154 de ori la rând și de a nu nimeri un 7? Aproximativ 1 la 1,56 trilioane! Iar pe data de 23 mai 2009, Patricia Demauro, o bunică din New Jersey, a reușit să facă asta. Aflată la complexul Borgata, din Atlantic City, ea a dat, la jocul de craps (zaruri), de 154 de ori, fără să îi iasă un 7 (șaptele este, la acest joc, un număr pierzător, care te lasă pe tușă pentru un timp).

Demauro, timp de 4 ore și 18 minute cât a stat la masa de zaruri, nu a nimerit niciodată șaptele, reușind, astfel, să câștige o sumă mare de bani. Întrebată care a fost aceasta, bunica norocoasă a refuzat să răspundă. Experții în jocuri de noroc spun, însă, că este posibil ca Patricia să fi câștigat câteva sute de mii de dolari în urma partidei de zaruri.

Femeia și-a continuat vacanța în Atlantic City după acest eveniment plăcut și chiar a revenit la masa de zaruri două seri mai târziu. De această dată, nu a mai participat la joc, preferând să fie doar spectatoare. Ea a declarat că așteptările pe care le aveau alții din parte ei erau prea mari, nefiind deloc pregătită să-și mai încerce norocul încă o dată.

3. Bărbatul care a pariat totul la ruletă și a câștigat

 

[sociallocker]

În 2004, ca parte dintr-o emisiune numită „Double or Nothing” (Dublu sau Nimic), pariorul profesionist Ashley Revell, din Marea Britanie, și-a vândut toate posesiunile, inclusiv hainele, și a pariat 135300 de dolari la ruletă în Las Vegas.

El a pariat pe culoarea roșie. Bila a aterizat pe 7 roșu. Astfel, Revell și-a dublat suma pariată la 270600 de dolari. Toată lumea se aștepta ca el să continue, dar acesta a lăsat crupierului un bacșiș de 600 de dolari, a spus „mulțumesc” și a părăsit cazinoul. Cu banii câștigați, și-a pornit propria companie de poker online, Poker UTD.

Ce este așa de special la Revell? El a pariat tot ceea ce avea pe O SINGURĂ mână la ruletă. Dacă nu ar fi ieșit 7 roșu (sau orice alt număr de această culoare), și-ar fi pierdut toți banii.

4. Pariul de 5000 de dolari care a salvat FedEx

În prezent, FedEx pare o companie de mare succes, însă nu s-a bucurat mereu de un asemenea statut. Din contră, a existat un moment în istoria ei când proprietarul a trebuit să ia ultimii bani pe care îi mai avea (5000 de dolari), să meargă cu ei în Vegas și să-i transforme în 32000 de dolari la jocurile de noroc.

În 1971, Frederick W. Smith, fondatorul și actualul director al FedEx, și-a folosit averea personală de 4 milioane de dolari (plus alți 90 de milioane pe care a reușit să-i strângă prin diverse moduri) pentru a pune bazele unei firme de curierat ce se voia opera la nivel global, livrând colete peste noapte, oriunde în lume.

Până la acea dată, nimeni altcineva nu mai făcuse un asemenea lucru. Din păcate, la 3 ani după fondarea companiei, FedEx se afla în pragul falimentului, în special din cauza costurilor ridicate ale combustibilului. Avea pierderi de 1 milion de dolari pe lună și nimeni nu dorea sau nu era interesat să investească în această companie, pentru a o ajuta.

Singurii bani de care mai dispunea FedEx erau 5000 de dolari, care nu erau îndeajuns pentru a cumpăra carburantul necesar alimentării avioanelor sale. Deloc afectat de situație, Smith a luat acei ultimi bani și a plecat spre Vegas, unde, în weekend, a jucat blackjack cu ei. Până luni, spre surprinderea multora, compania dispunea de 32000 de dolari în cont, suficienți pentru alimentarea avioanelor și menținerea acestora operaționale pentru câteva zile.

Întrebat de ce a ales să facă asta, Smith a răspuns că, oricum, nu era nici o diferență dacă păstra banii sau dacă îi pierdea, pentru că nu ar fi fost deloc suficienți pentru a mai ține avioanele în aer. Strategia lui a dat roade, iar FedEx a putut strânge alte 11 milioane de dolari în următoarele zile, ceea ce i-a permis să rămână pe linia de plutire.

În 1976, compania avea deja profit. 4 ani mai târziu, acesta ajunsese la 40 de milioane. În prezent, se estimează că FedEx valorează între 25-35 de miliarde de dolari.

5. Bona care a câștigat 2,4 milioane de dolari la prima ei excursie în Vegas

În 2008, Jessica Agbunag, de profesie bonă (babysitter), a mers pentru prima dată în Las Vegas, alături de prietenul ei și de familie, comemorând, totodată, și ziua de naștere a bunicii sale. Bătrâna decedase de ceva vreme, dar obișnuia să frecventeze des Las Vegasul și să joace în cazinouri la jocurile mecanice.

La început, norocul a fost de partea Jessicăi, iar la „Roata Norocului” a câștigat sume mai mici de bani. Dar, într-o altă zi, când a băgat 16 dolari într-un joc mecanic de la cazinoul California, a avut parte de surpriza vieții sale, câștigând premiul cel mare, în valoare de 2,4 milioane de dolari.

[/sociallocker]

 

6. Băiatul de 8 ani care, se spune, ar fi câștigat 500000 de dolari la un joc de poker online

Mai multe bloguri și siteuri de jocuri de noroc au scris, în 2010, despre Aashish Nanak, un băiat de 8 ani din Chandigrah, India care, aparent, ar fi câștigat jumătate de milion de dolari la un turneu de poker online.

Se spune că băiatul era un adevărat geniu al calculatoarelor și că a făcut cunoștință cu un computer la vârsta de 3 ani. La 4 ani, deja era capabil să creeze pagini web, iar la 6, era interesat de poker-ul online. Când a câștigat cei 500000 de dolari, Aashish folosea contul unchiului său.

Conform informațiilor furnizate de acele siteuri, cei care au organizat turneul de poker au refuzat să plătească suma câștigată, motivând vârsta fragedă a băiatului. Totuși, familia copilului susține că staff-ul siteului cu pricina cunoștea acest lucru și chiar obișnuiau să-i spună băiatului „little poker wizard” (micul vrăjitor al poker-ului). Aashish reușise să mai câștige și alte sume de bani în trecut de la același site, bani care îi fuseseră transferați fără probleme în contul său de PayPal.

Organizatorii turneului, care au dorit să rămână anonimi, i-au blocat copilului contul de poker. Familia lui a decis să meargă și să-și facă dreptate în justiție, la tribunalul din New Delhi. Până în prezent, nu se știe exact care a fost rezultatul procesului intentat.

7. Bărbatul care a jucat poker timp de 115 ore în continuu pentru strângerea de fonduri pentru acțiuni de caritate

Probabil că recordul pentru cea mai lungă participare la o partidă de poker îi aparține lui Phil Laak, care a reușit să reziste timp de 115 ore în continuu la masă. El a dorit, inițial, să petreacă 80 de ore jucând poker atât pentru a bate un record, cât și pentru o cauză nobilă: strângerea de fonduri pentru organizația Camp Sunshine.

Laak a rezistat acestui adevărat maraton fără să consume cofeină sau alte substanțe stimulante legale sau nu. Aparent, meritul pentru reușita lui Phil îi aparține nutriționistului său, care a avut grijă ca acesta să mănânce bine, să-și mențină starea de sănătate și să fie alert pe durata întregii competiții.

La un moment dat, dorind să arate că este încă în formă, a făcut chiar 30 de flotări, pentru care a fost răsplătit cu 1000 de dolari (bani care au ajuns, de asemenea, în contul organizației de caritate). A avut dreptul la pauze de 5 minute la fiecare oră și, deși a avut parte și de ceva disconfort fizic după o vreme, nu s-a lăsat bătut.