7 sfaturi pentru vânzarea lingourilor de aur și argint

de

Când vine vorba despre lichidarea activelor voastre formate din metale prețioase, este foarte important să așteptați momentul cel mai potrivit pentru vânzarea lor, pentru a obține un preț foarte bun, la fel cum trebuie să așteptați și timpul potrivit pentru achiziționarea lor (în general, atunci când prețurile sunt mai mici). Planul vostru, așadar, trebuie să includă și cumpărarea, dar și vânzarea acestora la o dată ulterioară!

Când vine vremea lichidării metalelor prețioase, este bine să le sortați cât de mult și cât de bine puteți, dacă doriți să obțineți un preț cât mai mare pentru lingourile voastre de aur sau argint. Lingourile de aur sau argint sau orice alte obiecte făcute din aceste metale, nu vor fi cumpărate la un preț bun pentru voi dacă sunt de o calitate inferioară sau foarte îndoielnică.

1. Separați toate monedele, obiectele și lingourile de aur și argint de calitate ridicată, de cele mai puțin bune. Toate acestea din urmă vor avea o singură soartă inevitabilă: vor fi cumpărate pentru a fi topite, ca apoi să poată fi folosite la fabricarea altor obiecte din aur sau argint noi. Ceea ce vă rămâne poate fi vândut către alți cumpărători sau colecționari care vor aprecia calitatea lingourilor, monedelor sau obiectelor din aur și argint pe care le aveți de oferit.

2. Cântăriți cu atenție fiecare obiect din aur sau argint, indiferent de calitatea sau destinația acestuia. Nu contează dacă urmează să fie vândut în forma în care se prezintă acum, sau dacă va fi vândut pentru topit, trebuie să știți cu exactitate cantitatea de metal prețios pe care o aveți în posesie, tocmai pentru a putea cere un preț cât mai corect pe ea.

3. Găsiți cumpărătorii potriviți pentru fiecare categorie de obiecte pe care le aveți de vândut. Fie că sunt colecționari, case de amanet sau topitorii, este foarte important ca, înainte de a le vinde ceva acestora, să vă interesați de reputația lor. Ultimul lucru pe care vi l-ați dori este să trimiteți bunurile voastre acestora ca, mai apoi, să aveți surpriza că tocmai ați fost păcăliți și că nu vă veți mai primi banii pe marfa vândută niciodată!

4. Creați un plan de acțiune pentru acele momente în care este nevoie să recunoașteți dacă este timpul potrivit să vindeți la prețul actual al pieței, cât este nevoie să vindeți la o singură tranzacție unui singur cumpărător, ce să vindeți și cum anume se va desfășura acea vânzare.

5. Planul acesta trebuie să includă și strategii de reinvestire a profitului realizat în urma vânzărilor anterioare. Una dintre aceste strategii poate fi reprezentată de cumpărarea de noi cantități de aur și argint atunci când prețul pieței scade din nou.

6. Când v-ați decis că este timpul să vindeți, începeți să vă executați planul de lichidare a bunurilor din aur și argint ca la carte, pentru a obține profituri cât mai mari. Contactați potențialii cumpărători pe rând și cădeți de acord cu aceștia asupra cantităților pe care doresc să le cumpere, a prețului și a modalității de livrare a bunurilor în cauză.

Mai mult, încercați să vă întâlniți și să negociați cu ei față în față!

7. Separați banii pe care i-ați obținut în diverse categorii, în funcție de investițiile pe care doriți să le faceți mai departe. Dacă vă folosiți de acest sfat, trebuie să știți că, înainte de a face asta, trebuie să fi conceput o strategie de reinvestire a profitului realizat, pentru a ști exact în ce direcție vor merge banii pe care îi aveți acum în cont!