8 sfaturi pentru a-ți transforma casa într-o oază de liniște

de

Trăim cu toții într-o lume extrem de agitată, iar grijile par să ne copleșească din ce în ce mai mult. Fie că vorbim despre serviciu, școală sau pur și simplu despre viața de zi cu zi, problemele nu ne mai dau pace și ne este din ce în ce mai greu să lăsăm grijile la ușa casei. Cu toate acestea, putem încerca să facem câteva modificări în spațiul în care locuim, modificări menite să ne alunge anxietatea și să readucă liniștea în propriul cămin. Citește în continuare 8 sfaturi care îți vor transforma casa într-o adevărată oază de liniște.

Toate camerele sunt importante

Dacă încă mai ai o cameră sau două nedecorate, din lipsă de timp, de interes sau de bani, poate ar fi timpul să îți revizuiești planurile. Poate nu îți dai seama, dar simplul fapt că trebuie să închizi ușile camerelor nedecorate sau în care domnește haosul, atunci când ai musafiri, îți crează o stare de agitație și de stres de care sunt sigur că nu mai ai nevoie. Ai grijă să îți aranjezi fiecare cameră în parte, chiar dacă nu dispui de fonduri sau timp prea mult. O casă bine pusă la punct îți va asigura liniștea de care ai atâta nevoie!

Scapă de dezordine

Te enervezi la culme atunci când trebuie să pleci la serviciu și nu îți găsești cheile, telefonul sau ochelarii? E clar că această goană după accesoriile atât de importante și faptul că e posibl să întârzii la job sau la o întâlnire te stresează suplimentar și, mai mult decât atât, riscă să îți strice toată ziua. Pentru a scăpa de un factor de stres în plus, încearcă să îți amenajezi în apropierea ușii un loc în care să îți lași la îndemână lucrurile necesare atunci când pleci de acasă. Un bol încăpător și frumos colorat în care să îți pui cheile de la casă sau mașină sau mărunțișuri de care știi că mai ai nevoie peste zi poate fi foarte util. Un cuier sau un dulap cu rafturi sau sertare poate fi de asemenea foarte util pentru a-ți depozita umbrela, ochelarii sau oricare alte accesorii pe care știi că le folosești mai des. Odată ce vei avea toate lucrurile puse în ordine viața ta va deveni mult mai simplă, iar căminul tău va începe încet-încet să se transforme în oaza de liniște despre care scriam mai sus.

Alege culorile potrivite

Fii atent ce culori alegi atunci când îți zugrăvești casa. Este bine știut deja, iar studiile nu contenesc să o demonstreze, cât de mult ne influențează culorile starea de spirit. Așadar, conform unor studii, culorile pot să ne modifice nu numai starea de spirit, dar și temperatura corpului și energia. Pentru a evita situațiile nedorite în care culoarea aleasă, în dormitor de exemplu, nu te lasă să te odihnești sau te agită, gândește-te ce culori îți plac și te relaxează și, în funcție de aceste criterii, hotărăște ce culoare vrei să aplici în fiecare cameră. Dacă vei fi atent la acest aspect, casa ta nu va mai fi sursă de stres, ci de linște și confort.

Scapă de amintirile neplăcute

Știu foarte bine cât de greu este să renunți la ursulețul de pluș de la fosta/fostul, la papucii hidoși de la un prieten cu care te-ai certat între timp sau altele de acest gen, dar este important pentru liniștea ta să o faci. Dacă în casa ta se găsesc la tot pasul obiecte care îți aduc aminte de persoane sau întâmplări de care nu îți face plăcere să îți amintești, atunci asta reprezinte un factor de stres și anxietate. Fă tot posibilul să scapi de ele, donează-le dacă nu vrei să le arunci, iar psihicul tău îți va mulțumi pentru liniștea pe care i-o oferi.

Găsește un slogan care te motivează

Fiecare avem un citat, o frază care ne motivează sau ne liniștește după o zi grea. Încearcă să găsești și tu un astfel de slogan, fie că este vorba de un citat celebru sau doar o vorbă de duh spusă de mama ta și găsește-i un loc de unde îl poți vedea cât mai des. Un loc bun ar fi în dormitor, deasupra patului, pentru a-l vedea și dimineața când te trezești, dar și seara la culcare. O astfel de practică te va menține motivat pe parcursul întregii zile sau îți va aduce liniștea după o zi nu tocmai ușoară.

Adu natura în casă

Natura este în fiecare din noi, încă din ziua în care ne-am născut si este bine știut faptul că natura aduce liniștea în sufletele noastre. Dacă vrei să îți transformi casa într-o adevărată oază de liniște, este esențial să aduci câteva ghivece cu flori sau diverse obiecte decorative din lemn sau alte materiale naturale. Dacă îți place arta feng-shui atunci ar fi o idee bună să îți montezi o fântână cu apă curgătoare, căci susurul apei te va liniști în mod cert chiar și după cea mai grea zi la birou.

Oxigenează foarte bine spațiul în care locuiești

În strânsă legătură cu sfatul anterior, este foarte bine să ai în vedere ca plantele pe care le aduci în casă să le amplasezi în toate camerele în care locuiești, iar în camera în care petreci mai mult timp poți să pui mai multe astfel de plante pentru a te asigura că încăperea este bine oxigenată. De asemenea, pentru și mai multă eficiență e bine să aerisești spațiile în care stai, cel puțin cinci minute dimineața și seara. Într-o casă bine oxigenată este mult mai ușor să scapi de stres și anxietate și să îți regăsești liniștea.

Crează-ți un spațiu de divertisment

Dacă ești tipul căruia îi plac jocurile video îți poți amenaja un loc special pentru această activitate în care îți poți invita și prietenii pentru un plus de distracție. Pe de altă parte, dacă ești tipul căruia îi place să citească, îți poți amenaja un loc lângă fereastră, un loc intim, acolo unde poți citi în liniște și unde să te relaxezi după o zi agitată.

După cum vezi, nu este deloc dificil să transformi un cămin obișnuit sau o casă care mai mult îți induce o stare de anxietate decât să te liniștească, într-o oază de liniște și relaxare. Important este să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău și să ai curajul să schimbi ceea ce nu îți place sau care nu te ajută în încercarea de a-ți menține o stare de bine.