8 sugestii de jocuri in confortul casei tale

de

Ai epuizat jocurile de societate din biblioteca personala si cauti o noua activitate distractiva pe care sa o incerci cu colegii de apartament sau cu copiii? Din fericire exista tot felul de optiuni – unele care necesita o mica investitie, iar altele care au nevoie doar de imaginatie.

Afla, in cele ce urmeaza, 8 jocuri pe care le poti juca acasa, si care vor fi indragite in egala masura atat de copii cat si de adulti:

  1. Cine sunt eu?

Cine sunt eu” implica ghicirea unei personaj faimos, al carui nume este scris in prealabil pe o foaie de hartie. Intr-o prima varianta a jocului, tu esti cel care cunoaste numele personajului, iar ceilalti jucatori incearca sa il ghiceasca dupa diverse detalii pe care le oferi. In a doua varianta, toti ceilalti cunosc numele personajului, iar tu esti cel care incearca sa il ghiceasca,  punand diferite intrebari celorlalti jucatori.

  1. Doua adevaruri si o minciuna

In timpul acestui joc, unul dintre jucatori spune doua adevaruri si o minciuna despre el insusi. Cele trei afirmatii trebuie sa fie credibile. Ceilalti jucatori incearca sa ghiceasca afirmatiile adevarate si pe cea falsa. Uneori, intrebarile suplimentare sunt permise, mai ales daca cei din grup nu se cunosc foarte bine.

  1. Mini-golf

Un set de mini-golf nu este costisitor, si este ideal atat pentru jocurile cu prietenii, cat si cu familia. De asemenea, il poti lua cu tine in vacante, si instala chiar si in spatii exterioare.

  1. Nu spune „da”

Numele jocului spune totul: jucatorii trebuie sa evite sa spuna cuvantul „da”. Cei care il spun primesc un sticker, o bila etc, iar la finalul jocului pierzatorul este cel care detine cele mai multe obiecte.

  1. Fotbal de masa

Fotbalul de masa este un joc dinamic placut atat de copii cat si de adulti. Celor mici le va dezvolta spiritul de competitie si perseverenta, si ii va invata sa respecte regulile. Poti profita, de asemenea, de aceasta oportunitate, pentru a-i invata pe copii cum sa isi gestioneze emotiile atunci cand pierd. Tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi o masa de fotbal, si ai de unde alege astfel incat sa nu trebuiasca sa iti golesti portofelul.

  1. Conferinta de presa

Acest joc presupune ca unul dintre jucatori sa tina o „conferinta de presa” si sa raspunda la intrebari din partea celorlalti. Persoana care raspunde la intrebari nu stie ce personaj interpreteaza, si trebuie sa se ghideze dupa intrebari pentru a ghici.

  1. Muzicantul

Pentru acest joc vei avea nevoie de unul sau mai multe instrumente muzicale. Un jucator interpreteaza un cantec folosind un instrument muzical pe care nu stie sa il foloseasca, iar ceilalti jucatori trebuie sa ghiceasca acel cantec.

  1. Punga cu obiecte

Acest joc este ideal pentru copii, deoarece le starneste imaginatia si le dezvolta gandirea logica. Pune obiecte cat mai variate intr-o punga sau o geanta opaca. Participantii la joc trebuie sa introduca o mana in punga si sa ghiceasca obiectele.