9 lucruri mai puțin cunoscute despre avocado

de

În ultima vreme, avocado a devenit un fruct foarte popular datorită proprietăților sale nutritive, fiind adoptat din ce în ce mai mult în meniul de zi cu zi de către cei care vor să aibă o alimentație sănătoasă. Paradoxal, oamenii nu cunosc foarte multe lucruri despre acesta în afara faptului că e un fruct exotic si…cam atât. Infozoom îți dezvăluie câteva secrete despre acest fruct misterios.

1) Specialiștii în nutriție îl consideră „fructul perfect”

Avocado conține fibre și vitamine din abundență, fiind un factor important în menținerea sănătății și a siluetei.

2) Este o sursă importantă de grăsimi sănătoase

Avocado conține acid oleic, o substanță care ajută la reducerea „colesterolului rău” și la stimularea producerii colesterolului bun. De asemenea, contribuie la o bună absorbție a nutrienților, ceea ce explică prezența acestui fruct în numeroase feluri de mâncare din bucătăria universală.

3)Fructul de avocado nu se coace până nu este cules

Mai precis, poate rămâne în copac până la 18 luni, fiind păstrat în stare intactă până se hotărăște cineva să îl culeagă și să îl consume. Interesant, nu-i așa?

4) Toate fructele de avocado sunt culese manual

.
Dacă te întrebi de ce în supermarketuri un singur fruct de avocado costă cât un kilogram de portocale, trebuie să știi că producția de avocado implică multă forță de muncă și un consum important de apă. Cu toate acestea, oricine este de acord că face toți banii!

5) Timpul maxim de coacere este de 8 zile

Dacă ești o fire mai nerăbdătoare, există un secret cu ajutorul căruia poți grăbi timpul de coacere: pune-l într-o pungă de hârtie alături de un măr. Mărul va elibera etilenă și va ajuta fructul de avocado să se coacă mai repede.

6) Este 100% lipsit de E-uri, pesticide sau alte chimicale.

Mai rară o asemenea reputație printre alimente. N-ai să auzi vreodată de avocado modificat genetic sau stropit cu substanțe împotriva dăunătoarelor.

7) Cel mai cunoscut soi de avocado se numește Hass

A fost descoperit în California anilor ’30 în curtea unui poștaș pe nume Rudolph Hass. Într-un moment de ingeniozitate Hass s-a hotărât să-și patenteze arborele de avocado iar astăzi milioane de oameni consumă fructul ce-i poartă numele.

8) Avocado este atât de popular încât restaurantele fast-food l-au introdus în rețetele lor.

Foarte la modă este sandwichul cu bacon, curcan și avocado de la Subway sau burgerul cu avocado de la Mc’ Donalds pe care, din păcate, îl poți savura doar în Japonia. Dar avocado rămâne în special secretul restaurantelor de tip haute cuisine, întrucât echilibrează mâncarea, în special aciditatea alimentelor.

9) Avocado este un cosmetic natural de cea mai bună calitate.

Deosebit de benefic pentru ten și piele în general, multe produse cosmetice l-au introdus ca ingredient activ.