Accesorii auto pentru aspect si utilitate

de

Cumpararea de accesorii auto pentru a imbunatati aspectul autoturismului personal este o metoda foarte eficienta si des utilizata de iubitorii de tuning. Accesoriile nu sunt importante neaparat din punctul de vedere al functionarii dar pot oferi o imagine imbunatatita a aceleiasi masini.

Bineinteles ca unele din aceste piese si accesorii pentru masini pot avea si o utilitate cum ar fi imbunatatirea unei performante sau de protectie a unei alte piese auto. Aceste piese auto intra in categoria pieselor auto tuning sau piese diverse si se pot gasi in magazinele de specialitate.

Astfel de piese auto sunt capacele de roti care pe langa aspectul lor atragator au si un rol de protectie importiva prafului si a temperaturii. Desi aceste capace par a fi obiecte de lux ele chiar sunt utile si ajuta mult in protejarea rotilor.

Exista insa si alte tipuri de accesorii auto, probabil cu o utilitate mai complexa, cum sunt proiectoarele suplimentare de toate tipurile. Masinile noi ies din fabrica cu proiectoare de ceata instalate sau cel putin cu locul deja existent in bara de protectie ca acestea sa poata fi montate cu cat mai multa usurinta.

Chiar daca masina nu are loc special conceput pentru aceste proiectoare de ceata, sunt unele tipuri care pot fi montate pe bara de protectie a masinii astfel dand si un aspect off road masinii si beneficiind si de utilitatea acestora, vezi exemple pe strenger.ro.

Pe langa proiectoare suplimentare de ceata mai putem monta si alte tipuri de proiectoare sau faruri, depinde de ce avem nevoie. De multe ori am vazut pe masinile tip SUV sunt montate diferite tipuri de proiectoare si faruri care sunt utilizate exclusiv in timpul drumetiilor si nu in timpul mersului pe carosabil.  Aceste faruri sau proiectoare nu intotdeauna sunt construite in asa fel incat sa lumineze in timpul mersului pe carosabil si chiar este contraindicata utilizarea lor pe soselele nationale datorita luminii puternice pe care o emana, asa ca ele sunt utilizate exclusiv in excursii, pe drumurile laturalnice.

In aceasta categorie intra proiectoarele de lucru care asa cum le spune numele sunt utilizate pentru a asigura o iluminare buna pe langa vehiculele mari, autoutilitare sau chiar si pe barci. Observam insa ca unele proiectoare de lucru datorita iluminarii foarte puternice sunt montate si pe masinile off road si utilizate in timpul mersului prin paduri sau drumuri laturalnice desi ele sunt concepute sa fie utilizate pe timpul stationarii pentru a oferi un spatiu bine iluminat. Si acest aspect arata utilitatea si eficienta proiectoarelor de lucru, puterea de iluminare si diversele moduri in care pot fi utilizate.