Ai nevoie de ajutor la montarea bicicletei fitness? Iata cum sa procedezi

de

Daca tocmai ti-ai cumparat o bicicleta fitness insa instructiunile nu sunt foarte detaliate (se mai intampla!), s-ar putea sa ai nevoie de putin ajutor pentru a seta si a regla toate componentele bicicletei fitness, astfel incat sa poti incepe antrenamentele cat mai rapid.

Este important sa te asiguri ca totul este intr-o stare buna de functionare, atat pentru confortul antrenamentelor tale cat si pentru ca sa te poti bucura cat mai mult timp de noua ta bicicleta fitness.

Iata ce trebuie sa stii pentru a regla cat mai bine bicicleta fitness pentru tine:

1. Saua

De aceasta componenta depinde cat de confortabil te vei simti pe bicicleta. Prin urmare, trebuie sa acorzi reglarii o atentie sporita. Cum te asiguri ca o setezi la inaltimea potrivita? Stai, in picioare, langa bicicleta, si regleaza saua la inaltimea soldurilor tale.

Urca-te in sa si extinde piciorul pana ajungi la pozitia cea mai de jos a pedalei. Piciorul tau ar trebui sa fie usor indoit, nu extins complet, si nici nu ar trebui sa iti fie greu sa ajungi la pedale.

Mai poti monta saua si in functie de stilul tau de pedalare, adica mai ridicata in spate sau in fata. Acorda timp suficient reglarii pentru ca, altfel, risti sa te obisnuiesti sa stai intr-o pozitie care sa iti dauneze posturii.

2. Manerele

Si in privinta manerelor ai de ales in ce priveste reglarea. Daca planuiesti sa pedalezi intr-un ritm moderat, poti sa ajustezi manerele bicicletei mai sus. In schimb, daca vrei sa te sprijini de ele in timpul unor sesiuni cardio intense, vei afla ca este de preferat sa ai manerele setate la un nivel mai jos. Nu este recomandat sa faci des acest lucru daca suferi de dureri de spate. Este preferabil ca, mai intai, sa iti intaresti musculatura spatelui cu ajutorul altor exercitii.

3. Pedalele

In ce priveste pedalele, acestea nu trebuie neaparat ajustate precum celelalte elemente ale bicicletei. Mai degraba, este necesar sa fii constient de pozitia pe care o adopti atunci cand pedalezi. Ca regula generala, atata timp cat coloana ta vertebrala este relativ dreapta, zona core este incordata atunci cand esti pe bicicleta, si ai o usoara indoire in coate, fara sa simti prea multa greutate in umeri, esti intr-un pozitie buna.

Dupa ce ai reglat bicicleta astfel incat sa ti se potriveasca corect, uita-te la ecran, daca bicicleta ta fitness are un ecran atasat. Evalueaza pozitia gatului – s-ar putea sa ai dureri daca privesti ecranul tot timpul. Acest lucru este valabil si pentru televizor, daca te uiti la un program TV pe un televizor pe care nu il poti repozitiona.

Daca folosesti o bicicleta fara ecran, este de preferat sa vizionezi un program pe un laptop sau pe o tableta, pe care o poti pozitiona la un nivel usor mai jos decat bicicleta, astfel incat sa privesti in jos.

 

Photo by Intenza Fitness on Unsplash