Ai nevoie de o educatie formala pentru a fi un bun scriitor?

de

Raspund intrebarii din mintea multor scriitori: Ai nevoie de o diploma de scriitor pentru a fi luat in serios?

Scopul educatiei este sa iti largesti cunostintele despre lume, societate si idei. Cu cat esti mai bine educat, cu atat mai multa cunoastere isi va gasi drumul in scrierea ta. Acestea fiind spuse, ai optiuni in ceea ce priveste modul de realizare a educatiei si nu toate implica o facultate sau o diploma universitara.

Va trebui sa te  angajezi sa scrii, ceea ce inseamna sa iti iei timp pentru a studia si a scrie. Cu cat scrii mai mult, cu atat vei obtine mai multa experienta.

De un singur lucru ai nevoie

Asigura-te ca cunosti elementele de baza. Scriitorii trebuie pur si simplu sa aiba o baza solida in ortografie si gramatica. Daca ai invatat aceste lucruri in liceu, esti pregatit. Daca nu o stii, depinde de tine sa o inveti acum, fie studiind singur, fie urmand un curs.

Acestea sunt instrumentele de baza ale unui scriitor, la fel de importante ca un ciocan pentru un tamplar.

Dezbaterea de diploma

Se presupunea ca un scriitor „serios” ar avea un Master de Litere in scrierea creativa, de preferinta dintr-un program de prestigiu. Dar asta se schimba. Unii academicieni, critici si editori au spus ca programele produc scrieri formulate.

Fii pe cont propriu

Internetul a deschis tot felul de posibilitati educationale pentru scriitori. Ai la dispozitie sute de cursuri, seminarii si ateliere online. De asemenea, te ajuta daca va uitati cu atentie la scrierea ta si determini ce parte iti lipseste. Poate ca ai nevoie de un curs de scriere generala sau poate ca ai putea folosi ajutorul pentru completarea sau crearea personajelor. Poti gasi atat cursuri gratuite, cat si cursuri cu taxa.

Multe carti despre tehnicile de scriere ofera, de asemenea, ajutor practic, inclusiv foarte util  cum ar fii cartea scrisa de Stephen King – Misterul regelui. Despre scris sau Inceputul unui scriitor al Eudorei Welty arata cum viata poate influenta scrierea.

Exista deasemenea diverse companii care au bloguri  create pe baza experienței lor cu hint-uri  si  resurse care te pot ajuta.

Cum sa fii luat in serios

Scrie bine. Singurul lucru care conteaza este ceea ce este pe pagina. Daca povestea este bine spusa si vorbeste cititorilor, vei fi luat in serios, indiferent de educatia pe care o ai sau nu.

Si aminteste-ti: scriitorii buni continua sa invete. Crezi ca toti scriitorii au nevoie de o diploma in scris (sau similar)?

Spune-mi in comentariile de mai jos.