Ai vrea ca ochii tai sa devina camere de supravegheat?

de

Noile tehnologii au aratat o noua creatie de lentile pentru ochi, care sa realizeze inregistrari video. Decat sa utilizezi ochii pentru incadrarea unei fotografii pe un aparat de fotografiat sau pe un smartphone, cum ti s-ar parea daca ochii tai ar fi aparatul de fotografiat? Sony studiaza posibilitatea de a crea o lentila de contact care sa functioneze precum o camera digitala, in conformitate cu o cerere de brevet de inventie pe care firma a prezentat-o recent.

 

Lentila poate captura imagini statice, video-uri, sa filmeze prin intermediul senzorilor integrati si componentelor calculatorului. Pentru a face o fotografie, trebuie doar sa clipesti. Dispozitivul va fi capabil sa noteze diferenta dintre o palpaire constienta si una inconstienta, astfel incat utilizatorul poate sa controleze dispozitivul in mod voluntar, atunci cand deschide sau inchide ochii.

 

Lentila ar obtine energie prin intermediul miscarii ochilor, inclusiv, se pot face setari avansate ale camerei, precum si deschiderea sau viteza declansatorului. Apoi, dupa ce a capturat imaginile, acestea, pot fi tranferate intr-un dispozitiv extern, precum un telefon mobil.

Ochii au devenit urmatoarea ÔÇ×noua frontieraÔÇŁ in tehnologie. Multi care au incercat sa creeze o asfel de tehnologie, nu au reusit si au fost doar una dintre multele incercari de montare a calculatoarelor pentru a face fata oamenilor. Microsoft si alte companii lucreaza la dispozitive de realitate care sa cuprinda imagini computerizate in lumea reala. Alte companii, precum Sony si Facebook, lucreaza la lentile pentru realitatea virtuala.

 

Se pare ca, logica indica faptul ca globul ocular este urmatorul pas. Samsung, de asemenea, a incercat o lentila de contact activata prin flash-uri care functioneaza ca o camera. Aceasta lentila functioneaza ca un dispozitiv al realitatii si ar inlocui imagini in mod direct in ochiul utilizatorului. Diagramele tehnologiei sunt cele cu care aceste companii conduc pentru ca ideile sa se transforme in tehnologie reala, si probabil va trebui sa astepte multi ani.

Asadar, cercetatorii vor avea timp pentru a lua in considerare ce implica intimitatea ce este inregistrata cu camera invizibila sau dificultatile de a face un selfie cand camera este blocata in corpul tau.