Alegerea unui service auto

de

Orice mașină are nevoie de o vizită la service. Fie că este vorba de o reparație mai complexă, de una minoră sau pur și simplu de o revizie tehnică, vom fi puși, la un moment dat, în situația de a trebui să ne prezentăm la mecanic. La fel cum noi, ca oameni, mergem la control medical periodic, și autoturismele pe care le conducem trebuie să beneficieze de un tratament asemănător.

Dar cum alegem service-ul cel mai bun? Și ce service este mai potrivit, cel de la reprezentanță, sau unul independent? Depinde și de preferințele noastre, în cele din urmă, pentru că nimeni nu ne poate obliga să mergem undeva unde nu ne face plăcere sau unde știm că am fost primiți cu răceală. Referindu-ne în continuare la service-urile de reprezentanță, trebuie să spunem că, în general, aici vom plăti mai mult pentru intervențiile asupra mașinii.

Cu siguranță, mulți dintre voi știți deja acest detaliu. Întotdeauna un service din cadrul unei reprezentanțe auto va fi mai scump, indiferent la ce producător auto ne gândim. Să fie și serviciile de care beneficiem pe măsura prețului lor? Uneori da, alteori nu. Nimeni nu este perfect, așa că nu ar trebui să ne mire faptul că, uneori, am putea fi dezamăgiți de calitatea lucrărilor unui service de reprezentanță.

În cazul în care nu avem suficienți bani pentru a veni la un astfel de service, putem apela oricând la unul independent, unde reparațiile sunt ceva mai ieftine. Una dintre principalele probleme în cazul service-urilor particulare, este reputația. Nu foarte multe dintre ele se bucură de una ridicată. De aceea, este foarte important să fim conștienți de anumite lucruri când alegem service-ul la care să ne ducem mașina!

Ca și clienți, treaba voastră este aceea de a pune întrebări, de a afla informații cât mai multe și mai detaliate și de a cere o estimare de preț pentru serviciile care urmează să le primiți. Țineți cont de aceste sfaturi și pentru alte situații, pentru că sunt universal valabile! Revenind, nu uitați să menționați și problemele pe care le are mașina, pentru a-i ajuta pe mecanici să o descopere mai repede.

Dacă vi se pare că prețul cerut pentru serviciile oferite este prea mare, contestați-l! S-ar putea ca angajații service-ului să fie dispuși la negocieri. Întotdeauna alegeți numai acele service-uri care au o reputație bună. Folosiți-vă de internet pentru a afla acest lucru și pentru a vă putea face și o programare (dacă service-ul ales are o pagină web).

Vorbeam mai devreme despre service-urile de reprezentanță și spuneam că ele cer tarife mai mari decât cele particulare. Adevărat, dar și beneficiile primite de client sunt pe măsură. Acolo aveți parte de angajați profesioniști, de piese originale, noi, provenite direct de la producător și de standarde ridicate. Astfel de service-uri nu își permit să-și trateze clienții prost, deoarece reputația lor poate fi afectată imediat și chiar iremediabil.

Service-ul particular (sau independent) se găsește, adesea, în cartier, la colț de stradă. Teoretic, ar trebui să știți dacă este unul în care să aveți încredere, din moment ce se află situat în aceeași zonă în care locuiți. Îl cunoașteți pe proprietar sau pe angajații de acolo? Ce servicii oferă? Sunt de calitate? Iată câteva întrebări la care ar trebui să răspundeți înainte de a merge cu mașina în acel loc.

Ce mai trebuie știut despre service-urile mici? Nu toate pot repara anumite tipuri de mașini, pentru că nu au cunoștințe suficiente despre ele. Acest lucru nu este ceva rău, înseamnă doar că mecanicii de acolo nu au avut de-a face până acum cu un model de mașină ca al vostru.

Indiferent de ce fel de service alegeți, fiți întotdeauna atenți și documentați-vă bine înainte de vă duce mașina la reparat! Întrebați-vă rudele, vecinii sau prietenii despre un anumit service. Vedeți ce părere au ei despre acesta. Merită să mergeți acolo? Prețurile sunt corecte? Ce reputație are service-ul?