Anvelope de vară pentru orice destinație

de

Anvelopele de vară trebuie să fie vedete în acest sezon. Pentru că îți asigură drumuri fără griji spre orice destinație îți dorești. Pentru că nu te vor dezamăgi când vine vorba de performanța lor pe temperaturi extrem de ridicate. Și pentru că siguranța ta este întotdeauna prioritară.

În cazul în care temperaturile de afară nu depășesc 25 de grade Celsius, mai există alternativa de a folosi anvelope all season. În comparație cu cele pentru vară, anvelopele all season au o aderență mai mare pe suprafețe ude sau acoperite cu noroi. De asemenea, au în construcția lor o compoziție intermediară între anvelopele de vară și cele de iarnă, care asigură o siguranță suplimentară pe suprafețe denivelate. În schimb, anvelopele de vară au o durabilitate mai mare, deoarece conțin un procent mai scăzut de dioxid de siciliu și cauciuc natural față de anvelopele all season.

În privința vitezei, cauciurile de vară au indici de viteză mai mari în comparație cu cele all season. Iar în privința temperaturilor este evident că anvelopele de vară au o rezistență mult mai mare.

Cauciucurile all season sunt mai moi în comparație cu cele de vară, însă mai tari față de cele de iarnă. Așadar, putem spune că anvelopele all season sunt un compromis între cele de vară și iarnă și nu se ridică la performanțele acestora din urmă în condiții de vreme extremă. Ele sunt concepute pentru vreme blândă, ca nu presupune polei, gheață, zăpadă sau caniculă.

Pentru o performanță ridicată, anvelopele all season sunt perfecte pe uscat. Situația se schimbă atunci când și condițiile atmosferice se schimbă. Pentru ca să conduci în liniște și să nu-ți faci griji de ploi sau zăpezi abundente, de temperaturi ce înroșesc termometrul sau îl îngheață, atunci este cazul să schimbi macazul. Adică, în traducere, să îți montezi anvelopele de vară dacă asfaltul se topește, sau anvelopele de iarnă dacă vezi în zare doar nămeți.

Dacă montarea anvelopelor de iarnă este obligatorie prin lege, nu același lucru se întâmplă în cazul anvelopelor de vară. Decizia montării anvelopelor de vară îți aparține în totalitate. Orice șofer pasionat de mașina sa și de siguranța proprie, va ști că montarea cauciucurilor de vară este o variantă care îi va oferi un șofat liniștit și drumuri line, oricâte grade cu plus ar fi afară. Și bineînțeles, este și o variantă economică demnă de luat în seamă, deoarece nu cresc consumul mașinii, cum s-ar întâmpla dacă ai circula pe asfaltul încins cu anvelopele de iarnă.

Acestea din urmă își au rolul lor bine meritat atunci când munții de zăpadă înlocuiesc aburii fierbinți ai verii. Sau atunci când o cană de ceai fierbinte înlocuiește o limonadă cu gheață.

Așadar, să recapitulăm: aderență perfectă, costuri scăzute, vibrații 0 ale volanului, rezistență la temperaturi de cuptor, siguranță în trafic, protecție a jantelor și a întregii mașini. Ingrediente perfecte pentru orice drum, lung sau scurt, pentru orice destinație, fie că este vorba de zeci sau sute de kilometri.

Din toate aceste motive, anvelopele de vară sunt vedete în sezonul cald.